2024.07.27.

A hétvége embere: Lenkei Milán

Bravúros pontot érő góllal segítette meglepő döntetlenhez csapatát a Mátraterenyével remiző Bátonyterenye tizenhat éves játékosa.

Az elmúlt félévek során már megszokhatták olvasóink, hogy szerkesztőségünk minden, a Megyei I. osztályban lejátszott fordulót követően megválasztja az adott hétvége legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A 2022/2023-as szezon huszonhatodik köre után a Bátonyterenye tizenhat esztendős középpályására, Lenkei Milánra voksoltunk, aki pontot érő góllal segítette hozzá együttesét a Mátraterenye ellen elért bravúros, egyben meglepetésnek számító egy egyes döntetlenhez. Most pedig következzen a tehetséges fiatallal készült interjúnk!

– Hogyan tekint vissza a bravúros remire?

– Mindenki kihozta magából a maximumot – mondta Lenkei Milán. Csúsztunk, másztunk egymásért, nem volt sok lehetőségünk, de ami volt is, azzal éltünk. Nekem is kijött a lépés és betudtam találni , így végre sikerült pontot szereznünk

– Hogyan született meg a gólja?

– Az ellenfélnek volt egy rosszul átvett labdája a félpályánál, amire én lecsaptam, sikerült megkerülni a védőt, eltolni a hálóőr mellett a labdát, majd bepasszolni a kapuba.

– Milyen érzés ilyen fiatalon a felnőttek között szerepelni?

– Egyben megtisztelő és egyben nehéz is megfelelni az elvárásoknak. De próbálom kihozni magamból minden mérkőzésen és edzésen a maximumot.

– A döntetlent megelőzően nem szerepeltek valami fényesen. Mennyire lehetett megérezni ezt az öltözőben?

– Feszültebb lett a hangulat és nem volt annyi önbizalmunk, mint amikor jól ment a játék és jöttek az eredmények. Egyszer sem volt velünk a szerencse az elmúlt időszakban, hogy pontot vagy pontokat gyűjtsünk. Ezen felül pedig egyszer sem tudtunk úgy kiállni, ahogy szerettünk volna.

– Mit vár a folytatásban?

– Szeretnék maradandót alkotni a csapatnál, kihozni magamból minden mérkőzésen a maximumot, és sikereket elérni a felnőtt csapatnál, hogy felhívjam magamra a figyelmet a vármegyében.

– Miben érzi jó magát a pályán és miben kellene még fejlődnie? 

– Erősségem a gyorsaság. Azt gondolom, jók a meglátásaim a pályán a passzok terén. Szerintem technikailag, a kapu előtti helyzetkihasználásban, illetve fizikálisan kellene előrelépnem. 

– Mi a célja a labdarúgásban?

– Szeretnék minél magasabb szintre eljutni a környezetem és a lehetőségeim szerint.

– Szombaton a Héhalomhoz látogatnak. Mire számít a mérkőzésen?

– Hasonló képeségekkel bír a két csapat. Szoros meccset várok, de bízok benne, hogy sikerül elhozni a három pontot.