2024.07.27.

A hétvége embere: Katona Bence

Hét góllal vette ki a részét csapata sikeréből az Érsekvadkerttel elbánó Silver Tüzép-Karancslapujtő támadója.

Az elmúlt félévek során már megszokhatták olvasóink, hogy szerkesztőségünk minden, a Megyei I. osztályban lejátszott fordulót követően megválasztja az adott hétvége legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A 2022/2023-as szezon huszonnegyedik köre után a Silver Tüzép-Karancslapujtő csatárára, Katona Bencére voksoltunk, aki hét góllal vette ki a részét az Érsekvadkert ellen tizenöt nullás győzelmet arató együttese kiütéses sikeréből. Most pedig jöjjön a termelékeny produkcióval előrukkoló támadóval készült interjúnk!

– Milyen gondolatokkal elevenítené fel a bajnokit?

– Tudtuk, hogy mi vagyunk a meccs esélyesei és ez már a meccs elején bebizonyosodott – kezdte Katona Bence. Gyorsan megszereztük a vezetést és utána sorba jöttek egymás után a gólok. Sok helyzetet kihagytunk és még így is nagyarányú győzelem lett a vége.

– Mennyire volt „komoly” ez a mérkőzés, a rendkívüli sima sikerből kiindulva?

– Mi ugyanolyan komolyan vettük a meccset, mint bármelyik másikat és végig tiszteltük az ellenfelet. Szeretném megjegyezni, hogy le a kalappal a ‘vadkerti csapat előtt, hogy ilyen kevesen, fiatalokkal, csere nélkül eljöttek és tisztességesen, sportszerűen le tudtuk játszani ezt a mérkőzést!

– Ez volt pályafutása egyik legtermelékenyebb találkozója?

– Felnőtt szinten biztos, hogy az. Arra emlékeznék, ha lett volna hasonló. Utánpótlás szinten volt, hogy közel ennyi gólt rúgtam egy meccsen, de szerintem a heti hetes még ott sem jött össze.

– Miért döntött úgy, hogy több, a harmadosztályban lehúzott év után a Silver Tüzép-Karancslapujtőhöz igazol?

– Megmondom őszintén, kicsit belefáradtam már az ingázás miatt a sok kocsiban töltött órába, hiszen hét éve ingáztam Putnok és Mátraballa, majd Salgótarján között. Mindemellett meg kell jegyezni, hogy a feleségem karancslapujtői, a sógorom a csapat egyik legnagyobb szurkolója, ha ők nem lennének, akkor valószínű, hogy én sem lennék itt.

– Mi a véleménye együttese eddigi tavaszáról?

– A tavaszi meccsek közül csak az SBTC elleni találkozóval nem vagyok elégedett. Ott sima vereséget szenvedtünk, de akkor minden közbejött. Betegségek, sérülések és egyéb okok, ami miatt nem tudtunk olyan csapattal felállni és azt a formánkat nyújtani, amit a többi fordulóban. A négy pont levonás is nagyon rosszul esik a csapatnak, de mindent megteszünk, hogy minél jobb helyezést érjünk el a bajnokságban.

– Az biztos, hogy nem lehetett egyszerű megemészteni, hogy el fogják venni az említett egységeket…

– Természetesen mindannyian csalódottak vagyunk a pontlevonás miatt. Mi is hibáztunk, ez biztos, de akkor sem tartom ezt igazságosnak, hogy egy ilyen dolog miatti pontlevonás befolyásolja a bajnokságot és esetleg emiatt csúszunk le a dobogóról.

– Mire számít a szezon hátralévő részében a kupában és a bajnokságban?

– Ha a kupában is azt a teljesítményt tudjuk nyújtani a Mohora ellen, amit a bajnokságban, akkor minden esélyünk meg van rá, hogy bejussunk a döntőbe. Ha ez sikerül, akkor nem lehet más a célunk, mint megnyerni azt a meccset is. Szeretnénk kijutni az országos főtáblára, hogy ott is megmutathassuk magunkat. A bajnokságtól pedig azt várom, hogy minden hátralévő fellépést nyerjünk meg és minél jobb helyen zárjuk a bajnokságot.

– Szombaton a Pásztót fogadják egy újabb siker reményében. 

– Nem lesz könnyű meccs szerintem. Nem biztos, hogy mindenki bevethető lesz a hétvégén, de természetesen bízom a győzelemben. Ha mindenki odateszi magát, akkor megszerezhetjük a három pontot.