2024.05.02.

A hétvége embere: Csifó István

Mesternégyessel és remek teljesítménnyel vette ki a részét csapata sikeréből az Érsekvadkerttel elbánó SBTC támadója.

Az elmúlt félévek során már megszokhatták olvasóink, hogy szerkesztőségünk minden, a Megyei I. osztályban lejátszott fordulót követően megválasztja az adott hétvége legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A 2022/2023-as szezon tizennyolcadik köre után az SBTC csatárára, Csifó Istvánra voksoltunk, aki mesternégyessel és remek teljesítménnyel vette ki a részét az Érsekvadkert ellen nyolc egyes sikert arató együttese sikeréből. Most pedig jöjjön a jó napot kifogó támadóval készült interjúnk!

– Hogyan tekint vissza a mérkőzésre?

– Jó meccset játszottunk – mondta Csifó István. Viszonylag korán meg tudtuk szerezni a vezetést, és onnantól gördülékenyen csináltuk a dolgokat a pályán. Mi diktáltuk a tempót, így a végére kicsit el is fáradt az ellenfél és több góllal sikerült nyerni.

– Mi a véleménye saját teljesítményéről?

– Csatár vagyok, az a dolgom, hogy gólokat szerezzek és ezzel minél több győzelemhez tudjam segíteni a csapatot.

– Mit vár a tavaszi szezontól?

– Magamtól minél több gólt és stabil játékot. Csapatszinten meg szeretném nyerni az összes meccset és feljutni az NB III-ba!

– Tavaly érkezett a salgótarjáni klubhoz. Eddig milyen benyomásokra tett szert?

– Eddig nagyon jók az élményeim a várásról és a csapatról egyaránt. Nem Salgótarjánban lakom, Egerből járok, de nagyjából már ismerem a települést, és annyit el tudok mondani, hogy itt mindenki imádja a focit! A csapat egy jó közösséget alkot, többnyire fiatal srácokból, akik meg akarják mutatni, mit tudnak, és nem csak ezen a szinten. Örülök, hogy ide kerültem, és remélem, hogy minél több sikerben lesz része az SBTC-nek és minél több néző fog majd kijárni a meccsekre. 

– Személy szerint mit gondol, milyen jelentőséggel bírhat, hogy a csapat őszi házi gólkirálya, Tarlósi Milán Ausztriába igazolt?

– Nyilván nem örülünk neki, mert sok góllal segítette a csapatot és rutinos játékosnak számított ő és „Veso” is, akikre tudnak hallgatni a fiatalok. De nélkülük is jó a csapatunk, és szerintem el fogjuk érni a céljainkat, amiket a szezon elején kitűztünk. Azon van mindenki, hogy ne érződjön meg a távozók hiánya.

– Szombaton rangadón fogadják a Mohorát. Mire számít az összecsapás kapcsán?

– Gőzerővel készülünk erre a mérkőzésre. Tudjuk, hogy sok minden múlik ezen. Mint minden meccsre, erre is úgy megyünk, hogy nyerni szeretnénk, főleg hazai pályán. Tisztában vagyunk vele, hogy nehéz lesz, jó csapat a Mohora, de a saját játékunkat kell játszanunk. Sok helyzetet kidolgozni, hátul pedig minél kevesebbet hibázni, és akkor nem lehet gond.