2024.07.27.

A hétvége embere: Bocsi Benjámin

Mesternégyessel vezette győzelemre csapatát a Bátonyterenyével elbánó Pásztó támadója.

Az elmúlt félévek során már megszokhatták olvasóink, hogy szerkesztőségünk minden, a Megyei I. osztályban lejátszott fordulót követően megválasztja az adott hétvége legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A 2022/2023-as szezon tizenhetedik köre után a Pásztó támadója, Bocsi Benjámin mellett döntöttünk, aki mesternégyessel vezette sikerre a Bátonyterenyén öt nullás győzelmet elérő együttesét. Most pedig következzen az eredményes napot kifogó csatárral készült interjúnk!

– Sima győzelemmel feledtették korábbi kisiklásukat. 

– Érezni lehetett az első párharcok, labdaérintések után, hogy a mérkőzést csak mi ronthatjuk el, de a csapat teljesen átvette az irányítást a Bátonyterenye felett, ezt tükrözi az eredmény is – mondta Bocsi Benjámin. Ettől függetlenül gratulálok az ellenfélnek és sok sikert kívánok a nevelőegyesületemnek!

– Mi volt más ezen a meccsen, mint az első tavaszi fordulóban?

– Igazából, törleszteni akartunk az első fájó otthoni mérkőzésünk miatt, de nyilván a tabellán elfoglalt helyünk végett is egy nagyobb tűz égett a csapatban, hogy ne veszítsünk értékes pontokat

– Egyénileg is kijött a lépés.

– Nem mondom, hogy szerencse volt, mivel hál’ istennek, szép gólokat rúgtam, de nekem is ugyanúgy a csapat érdekeit kell néznem és azt is tettem.

– Reálisan nézve, az ötödik pozíció lehet a csapat célja.

– Igen, sajnos az előttünk lévők nagyon elhúztak a pontokkal. Szerintem, aki mögöttük van, már csak az ötödik hely lehet a célja mindenkinek. Persze, mi mindent megteszünk, hogy ott is maradjunk.

– Jelenleg mennyire szemezget a gólkirályi címmel?

– Kicsit könnyebb a helyzetem, hogy Tarlósi Milán barátom hátrahagyta a bajnokságunkat, de rengeteg gólerős játékos van még, akik minden meccsen gólt, gólokat termelnek a csapatuknak. Nekünk a cél az ötödik hely, persze örülnék, ha gólkirály lehetnék.

– Szombaton Tereskén találkoznak a Bánk-Dalnoki Akadémia második számú együttesével. Mire számít a soros erőpróba kapcsán?

– Három pontért megyünk, nincs mese!