2024.07.27.

Igazolta az osztálykülönbséget a Héhalom

Nem tudott meglepetéssel előrukkolni a Rimóc.

Szombaton az egy osztállyal lejjebb szereplő Rimóc otthonában volt jelenése a régiónk élvonalában versenyző Héhalomnak a Vármegyei Kupa második körében. Az első negyedóra után Matusik révén kerültek előnybe a vendégek. Ugyan ezt követően próbálkoztak becsülettel a házigazdák is, a szünetig nem változott az állás. A fordulás után Abért növelte övéi lépésfórját. Próbálkoztak még a hazaiak, mindhiába. A hajrához érve Gólya ért el duplát, egyúttal kialakítva az övéi négy nullás sikerét jelentő végeredményt.

Vármegyei Kupa, 2. forduló:

Rimóc SE-Héhalom SE 0-4 (0-1)

Vezette: Csillik B. L. (Zsélyi Cs., Pálinkás S.)

Rimóc SE: Janusek – Bangó Renátó (Rácz Sz., 67.), Tiszttartó (Bangó Rómeó, 67.), Fábián, Csizmadia (Szoldatics D., 90.) – Kiss P. (Imre Z., 67.), Kiska, Kis I., Rácz I. (Szoldatics M., 90.) – Bangó B., Balázs L. Játékos-edző: Fábián Róbert.

Héhalom SE: Szilágyi (Farkas R., 46.) – Nguyen, Nagy Á. (Varju, 15.), Matusik (Lakatos V., 61.), Kotasz E. – Karmacsi, Abért, Hajdú J., Fodor – Baranyi R. (Baranyi G., 75.), Gólya. Edzők: Berkes László, Farkas Ferenc.

Sárga lap: Fábián, Rácz Sz., ill. Gólya

Gól: Matusik (17.), Abért (49.), Gólya (72., 88.)

Jók: az egész csapat, ill. Abért, Gólya, Nagy Á., Hajdú J.

Fábián Róbert: A mérkőzés kezdetétől körülbelül a harmincadik percig nem tudtunk együtt élni a játékkal, a Héhalom dominált, mégis úgy gondolom, volt három-négy gólszerzési lehetőségünk, amit sorra elpuskáztunk. A második félidőben mindjárt az elején belenyúlt a spori a meccsbe, egy olyan szabadrúgás megadásával, ami szerintem nem volt jogos, mert a mi javunkra ezeket nem fújta le. Ettől függetlenül a szabadrúgásból kaptunk egy potyagólt, amivel el is dőlt a találkozó végkimenetele. Volt még pár helyzetünk, a kihagyhatatlant is kihagytuk. Összességében játszottunk egy jó mérkőzést, egy jó ellenfél ellen. Gratulálok nekik a győzelemhez, szép felépített támadásokat vezettek végig, és megérdemelten győztek! A szövetségnek üzenném, Zsélyi Csaba sporttársat nem szeretném többet meglátni a mérkőzéseinken! Semmi köze a bírói tevékenységhez! Sporttársi üdvözlettel: Fábián Róbert. Karmester pozíció jobban állna neki, mert nagyon szeret lengetni, térjen át a zenei pályára!

Berkes László:Úgy gondolom, hogy az első bajnoki mérkőzés után a csapat picit elveszítette az önbizalmát. Ez a négy nulla nagyon jó ütemben jött. Remélem, hogy ez a különbség pozitív hatással lesz az elkövetkezendő meccsekre. Viszont úgy vélem, játékban még mindig messze alulmúltuk magunkat, szóval az eredménytől függetlenül, újra egy jó visszajelzés volt ez a meccs. Abból a szempontból, hogy taktikailag még nagyon érnie kell a csapatnak ahhoz, hogy meghatározó teljesítményt nyújtson a bajnokságban. Szerintem egy közönségszórakoztató mérkőzés volt. Az ellenfél részéről is voltak lehetőségek, illetve mi is rengeteg helyzetet dolgozunk ki. Így a szurkolók legnagyobb örömére, egy olyan mérkőzést játszhattunk, ahol nem unatkozhattak. Igazából ez a legnagyobb pozitívum ebben az egészben. Azonban minden győzelmet értékelni kell és örülni neki. Most nagy szüksége volt rá a társaságnak, hogy egy ilyen nagyobb arányú sikert arasson. Sok sikert kívánok az ellenfélnek a bajnokságában és gratulálok a sportszerű hozzáálláshoz! Megvolt a két csapat között a különbség, de nem mondhatom azt, hogy lett volna olyan jelenet, ami sportszerűtlennek mondható.