2024.07.27.

Egy félidő alatt eldőlt a Bánk-Dalnoki Akadémia sorsa

Négygólos sikert aratott Berkenyén a Ferencváros II.

Szerdán a jó formában lévő, a harmincegyedik kör előtti hat meccsét egyaránt behúzó Ferencváros második számú együttesét fogadta a Bánk-Dalnoki Akadémia a harmadosztály Közép-csoportjában. Kiegyenlített mederben indult a Berkenyén megrendezett bajnoki, majd fokozatosan fölénybe kerültek  a Fradi fiataljai, akik a szünet előtti negyedórában háromszor is be tudtak köszönni, elég hamar eldöntve az érdemi kérdéseket. Trimboli kezdte a gólok gyártását, majd az előbb büntetőből, aztán akcióból eredményes Ladányi duplázott. Az összecsapás kétharmadánál Pócsik növelte övéi lépésfórját. Bár még volt hátra jócskán, később már nem változott az eredmény. Négy nullra nyert az FTC tartalék alakulata.

NB III Közép-csoport, 31. forduló:

Bánk-Dalnoki Akadémia-Ferencvárosi TC II 0-4 (0-3)

Berkenye, Sporttelep, 100 néző. Vezette: Dobai J. (Vrbovszki P., Szabó R.)

Bánk-Dalnoki Akadémia: Zima – Molnár M. (Fellegi, 60.), Frey, Hajdu (Szabó Sz., 46.), Petrezselyem – Darabont G., Kócsa – Rosta (Haffner, 46.), Kiss K. (Tőkés, 65.), Török (Király, 46.) – Sápi. Vezetőedző: Czuk Henrik.

Ferencvárosi TC II: Mergl – Kaján (Godányi, 61.), Chryeme, Takács, Juhász – Pintér (Szűcs J., 66.), Mazzonetto A. (Molnár M., 61.) – Ladányi (Pajti, 46.), Trimboli, Mazzonetto N. (Birkás, 68.) – Pócsik. Vezetőedző: Korolovszky Gábor.

Sárga lap: Molnár M.

Gól: Trimboli (31.), Ladányi (35., 45.), Pócsik (61.)

Czuk Henrik: – Sajnos nem úgy alakult a mérkőzés, ahogy szerettük volna és terveztük. Az MTK II elleni meccshez képest volt különbség a játékunkban. Ugyanazt terveztük, hogy hasonló bátor futballt próbálunk játszani, gólhelyzeteket kialakítani, földön tartani a labdát. Sajnos ma nem sikerült. Az volt még számomra kicsit bosszantó, hogy az első húsz percben megvoltak azok a lehetőségek, amiknél, ha kicsit rutinosabbak vagyunk és ráérzünk, kihasználhattunk volna. Akkor még igazából a Fradi a pályával ismerkedett. Ott tudtunk volna gólt, gólokat is rúgni. Utána jöttek a találatok az ellenfél részéről. Volt egyéni hiba is. A félidőben hármat kaptunk, ott már nagyon nehéz volt. A szünetben azt beszéltük, próbáljunk úgy kijönni, hogy igyekezzünk szorossá tenni az eredményt. Elég korán cseréltünk hármat. Ebben volt sérülés is, illetve azért is, hogy a játékot javítsuk. Ezen kívül a másik két váltást is aránylag gyorsan megléptük. Nyilván a Fradi három és négy null után másképp játszott, ott már kiegyenlített volt a játék, inkább kontrából volt veszélyes az ellenfél. Nekünk a második félidőben is volt lehetőségünk. Nem tudtunk élni vele. Azt mondom, ha az elején jobban odafigyelünk, lehetett volna ebből egy szoros meccs, de így sajnos nem sikerült és csak gratulálni tudok a Ferencvárosnak!

Korolovszky Gábor: Egy nagyon-nagyon jó ellenféllel találkoztunk, gratulálok is a Bánknak! Egy jó csapatról van szó, melynek nem ott lenne a helye a tabellán, ahol egyébként van. Nem volt könnyű velük játszani. Egy olyan játékrendszert alkalmaznak, ami azért csalóka és becsapó is. Ettől függetlenül, az első tíz percet kivéve, ahol nem annyira álltunk bele a meccsbe, ahogy kellett volna, később egész jól uraltuk a játékot. Támadásaink veszélyesek voltak, csináltunk tizenegyest, nagyon szép gólt rúgtunk. Tehát a támadójátékunk egész jó volt. A védekezésünkkel nem voltam teljes mértékben megelégedve, de azért nem volt akkora veszély az ellenfélben, hogy ez sokat jelentett volna számunkra. A második félidőben már három null volt az elejétől kezdve, ezért ez egy picit döcögősebb volt, ezt a játékrészt lazábban indították a srácot, de akkor sem volt igazából nagy kérdés, sőt több lehetőségünk volt. Az nem tetszik, hogy a szünet után a sok ziccerből és kontrából csak egyetlen egy gólt rúgtunk. Emiatt kissé savanyú az érzésem, de alapvetően meg vagyok elégedve. 

A bajnokság aktuális állása: