2024.05.08.

A forduló mérkőzése(i)

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival.

A tavaszi szezonban is folytatjuk a korábban már megszokottá váló rovatunkat, fordulóról fordulóra számba vesszük a véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező mérkőzéseket a különféle bajnokságokból. A kezdősípszót megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő összecsapásokról. Az aktuális kínálatból a Bánk-Dalnoki Akadémia-Silver Tüzép-Karancslapujtő, a Mátraterenye SE-Rimóc SE, a Feláldozhatók SE-Kazár KSE, az Érsekvadkert SE II-Patak FC, illetve a Bercel KSK-Romhány KSE csörtékre esett a választásunk. Lássuk, mire készülnek az említett csapatok szakvezetői a közelgő rangadók kapcsán!

Vármegyei I. osztály, 18. forduló, 2024. március 30. (szombat), 15.30:

Bánk-Dalnoki Akadémia-Silver Tüzép-Karancslapujtő

Helyszín: Érsekvadkert.

Kárpáti Zoltán, a Bánk-Dalnoki Akadémia vezetőedzője: – Amikor nekiindultunk a tavaszi szezonnak, tizenegy pont volt a hátrányunk a listavezető ‘Lapújtővel szemben, és csak négy pontra volt tőlünk a már nem dobogón telelő Építők csapata. Az első négy fordulóban aratott négy győzelemmel sikerült a hátrányt hat pontra csökkenteni a ‘Lapújtővel szemben, és az Építőket pedig kilenc ponttal leszakítani. Ez nagyon nagy energiákat követelt a csapattól, a srácok közel száz vagy néhol száz százalék felett is teljesítettek az eddig eltelt tavaszi fordulókban! Rendkívül büszke is vagyok ezért rájuk! Természetesen, ha már hullámhegyen vagyunk, szeretnénk a lehető legtovább kitolni, akár az alapszakasz végéig is, hiszen hullámvölgy minden csapat életében eljön, jó lenne, ha minél később érne el minket, és addig a lehető legtöbb pontot gyűjtenénk! Ami fontos, hogy a játékunk fordulóról fordulóra javuló tendenciát mutat: nő a labdabirtoklásunk mennyisége, és főleg a minősége! Illetve olyan játékelemekben, mint például a rögzített játékhelyzetek vagy a mély blokkban történő védekezés, folyamatosan fejlődünk! Az utóbbira szükségünk is lesz a mérkőzés folyamán, ha pontot akarunk szerezni, hiszen kiemelkedő a vendégcsapat támadójátéka, még Bence (Katona) nélkül is! Szokás szerint van egy meccstervünk, ami nagyon komoly taktikai fegyelmet követel majd meg a játékosaimtól, hiszen egy rendkívül rutinos, “minden hájjal megkent”, nagyon komoly játékerőt képviselő csapatot fogunk fogadni újabb ideiglenes otthonunkban, Érsekvadkerten. A célunk, hogy ne nőjön a különbség a két csapat között a lefújást követően! A bajnoki versenyfutás maraton, nem pedig sprintszám, nem ezen az egy mérkőzés múlik majd a végső sorrend! Izomsérülés miatt biztosan nem számíthatok Haronisz Joannisz játékára, viszont további sérültünk vagy eltiltottunk nincsen!

Szabó Gábor, Silver Tüzép-Karancslapujtő vezetőedzője: – Természetesen jobbra számított a csapat a tavasz eddigi részében, de sajnos, amilyen élethelyzeteket kell megoldanunk hétről hétre a felkészülés óta, azt kell mondanom, hogy ezek a kudarcok benne voltak. Edzések után sokszor beszélgetünk a játékosokkal, hogy milyen érdekes a sors és a labdarúgás. Mostanság mindig történik valami, ami nem előre visz minket, de csinálja mindenki, ahogy ereje engedi. A távozókat és a sérülteket nem tudjuk pótolni, akiket igazoltunk, hetekre kidőltek. Fontos meccsek jönnek, és most nagyon jól jönne egy győzelem. Nehéz hetek elé nézünk. Sokat futó csapat a Bánk, és ők is hasonló célokkal kezdték meg a bajnokságot. Vannak az osztályhoz képest kimagasló tudású játékosaik, akik el tudnak dönteni mérkőzéseket. Jó iramú meccsre számítok, ahol apró nüanszok fognak dönteni.

Vármegyei II. osztály, 16. forduló, 2024. március 30. (szombat), 15.30:

Mátraterenye SE-Rimóc SE

Berki Aladár, a Mátraterenye SE játékos-edzője: – Eddig a tavasszal teljes mértékben elégedett vagyok az eredményekkel. Egy elvárható siker mellé párosult, egy úgy gondolom, bravúros három pont itthon tartása. A folytatásban sem számítok könnyebb meccsekre, de úgy vélem, hogy a csapat lassan kezd beérni és egyre jobban teljesíteni a mérkőzéseken. A következő vetélytársunk a Rimóc csapata, mely gárdát nagyon jónak tartok minden poszton. Magasan kiemelkedők a támadó játékosaik, eléggé nehéz ellenfél lesz. Úgy érzem, hazai pályán mindent megteszünk majd a három pont itthon tartásáért. Bízok a csapatomban, hogy így is lesz! Hiányzókról még nem tudok.

Fábián Róbert, a Rimóc SE játékos-edzője: – Két mérkőzést játszottunk eddig tavasszal. A Karancsberény ellen gyenge teljesítményt nyújtottunk, habár nem is teljes létszámmal voltunk. A ‘Verebély ellen számomra tetszetős játékot mutatott a csapat. A folytatásban szeretnénk megmaradni az élmezőnyben. A Mátraterenyével megküzdöttünk ősszel is a pontokért, úgy látom, jó formában vannak. Jó a támadójátékuk és védekezésben is fegyelmezettek. Nehéz mérkőzésre számítok, ahol jobbára mezőnyben folyik majd a játék, sok párharccal, kemény, de nem durva játékkal, ahol szeretnénk pontot, pontokat szerezni. Két hiányzó biztos, hogy lesz, a többit csak szombaton tudom meg.

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 18. forduló, 2024. március 31. (vasárnap), 15.30:

Feláldozhatók SE (Karancsság)-Kazár KSE

Berta Gábor, a Feláldozhatók SE (Karancsság) vezetőedzője: – Nehezen indult a tavaszunk, különböző okoknál fogva eléggé megfogyatkozott a keretünk! Az utolsó pillanatokban sikerült helyi fiatalokat igazolnunk, akik új lendületet tudtak adni a csapatnak. Ez a félszezon ismét az építkezésről szól, nem támasztunk nagy elvárásokat, de nyilván szeretnénk minél több meccset behúzni. A Kazár mindig is egy jó, harcos csapat volt, hasonló játékstílust képviselnek mint mi, úgy gondolom. Ennek megfelelően, kiegyenlített csatára számítok, de mindenképpen itthon szeretnénk tartani a három pontot. Hiányzókról egyelőre nem tudok.

Kovács Gyula, a Kazár KSE játékos-edzője: Nagy sérülés- és betegségsorozat hatására, eddig minden mérkőzésünkön több meghatározó játékos hiányát kellett pótolnunk, ami volt, mikor jobban, volt, mikor kevésbé sikerült. Az előjelek alapján ez a mostani meccsen sem lesz másképp, de ennek ellenére szeretnénk három ponttal távozni Karancsságról, mert bízok a játékosokban, hogy meg tudjuk oldani kevesebb cserével, de annál több koncentrációval és akarattal ezt a nehéz feladatot. Vasárnap reggel derül ki a hiányzók teljes listája.

Vármegyei III. osztály, Észak-Nyugati-csoport, 18. forduló, 2024. március 31. (vasárnap), 15.30:

Érsekvadkert SE II-Patak FC

Bernhardt László, az Érsekvadkert SE II vezetőedzője: – Tavasszal eddig egy igazi megmérettetésünk volt, a Rétság ellen, ahol ki is kaptunk. A bajnoki cím volt a célunk, de ilyen játékkal nehéz lesz! A Patak jó csapat, és győzelemért jönnek ‘Vadkertre, amire van is esélyük. Mi szétesve, eltiltottakkal, sérültekkel vagyunk… Így állunk ki a rangadón. Meglátjuk, mire jutunk.

Bella Sándor, a Patak FC vezetőedzője: – Két győztes találkozót követően, az előző hétvégén szabadnaposak voltunk. Az első meccsen jó benyomást tett rám a csapat, jó felfogásban, és ami a lényeg, eredményesen játszott. A második találkozó már jóval elmaradt attól, amit vártam a fiúktól. Teljesen más arcunkat mutattuk. Ami pedig a folytatást illeti, szeretnénk továbbra is eredményesen futballozni. A helyzetünket nézve mondhatom úgy is, hogy nincs veszítenivalónk. Egy szomszédvári rangadóval folytatódik a pontvadászatunk, az Érsekvadkert vendégeként, akiknek nem titkolt célja a bajnokság megnyerése. Úgy gondolom, teljesen reális elvárás, hiszen az idén is remek mutatóval rendelkeznek, és ahogy én „Biga” barátomat ismerem, biztos, hogy alaposan felkészíti csapatát ellenünk! A mi célunk sem lehet más, mint a győzelem, el szeretnénk hozni a három pontot ‘Vadkertről is! Sajnos több hiányzónk is lesz, tavasszal csak tizennégy-tizenöt főben gondolkodhatunk, abból főzünk, ami van… Nagyon bízom egy korrekt és sportszerű mérkőzésben!

Vármegyei III. osztály, Dél-Nyugati-csoport, 18. forduló, 2024. március 31. (vasárnap), 15.30:

Bercel KSK-Romhány KSE

Berta János, a Bercel KSK játékos-edzője: – A tavaszi szezont szenzációsan kezdtük, a téli edzések meghozták az eredményeket. Kezdünk összecsiszolódni, reméljük, hogy sikerül így folytatnunk. Bár a Romhányt fogadjuk, ami nem lesz sima mérkőzés, de megteszünk mindent, hogy pontot tudjunk szerezni. Abszolút megérdemelt helyen vannak a tabellán. Az új igazolásokkal még ütőképesebbek lettek. Igazi kihívás lesz ellenük a küzdelem. A hétvégén szeretnénk nyerni, így közelebb jutnánk a harmadik helyhez! Egy-két hiányzó lesz sérülés miatt.

Bencsik Emil, a Romhány KSE játékos-edzője: – Az eddigi tavaszi szezon viszonylag jól sikerült a csapatnak. Be tudtunk húzni egy fontos rangadót és mindegyik meccsünkön begyűjtöttük a három pontot. Kezdenek összeszokni a játékosok, de természetesen van még hova fejlődni a csapatnak. Remélem, elérik azt, hogy minél jobban élvezze mindenki a játékot és minél több gólt tudjunk szerezni minden mérkőzésen. Nagyon jól kezdte ezt a félévet az ellenfél, amihez gratulálok nekik! Meglátjuk, hogy mire lesznek képesek ellenünk. Mi csak a győzelemre gondolunk, ez a cél! Nem lesz hiányzónk, teljes létszámmal megyünk.