2024.06.02.

A forduló mérkőzése(i)

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival.

A tavaszi szezonban is folytatjuk a korábban már megszokottá váló rovatunkat, fordulóról fordulóra számba vesszük a véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező mérkőzéseket a különféle bajnokságokból. A kezdősípszót megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő összecsapásokról. Az aktuális kínálatból a Mátraterenye SE-Unicum FC Mohora csörtére esett a választásunk, mely találkozót élőben közvetítünk weboldalunkon. Lássuk, mire készülnek az említett csapatok szakvezetői a közelgő rangadó kapcsán!

Megyei I. osztály, 17. forduló, 2023. február 25. (szombat), 14.30:

Mátraterenye SE-Unicum FC Mohora

Bujtár Tamás, a Mátraterenye SE vezetőedzője: – Kemény mérkőzésen vagyunk túl, ahol bravúros pontszerzést értünk el a bajnokesélyés csapat otthonában. Nagyon meg voltam elégedve a gárdával, amit kértem, maradéktalanul betartották. Kihoztuk magunkból a maximumot. Úgy gondolom, nem sok ellenfél fog pont vagy pontokkal távozni az SBTC otthonából. Egy újabb nagyon fontos mérkőzés következik szombaton, egyetlen csapat vagyunk a bajnokságban, amely minden hazai mérkőzését megnyerte. Célunk ezt a jó sorozatot minél tovább kitolni, bármelyik rivális is érkezik hozzánk, idegenbeli mérkőzéseinken pedig minél több pontot szerezni. A mohorai együttes nagyon egyben van, egy remek közösség, kiváló játékosokkal. ami a megyei futballban sokat számít. Egyáltalán nem számítok könnyű meccsre, az egymás elleni mérleg egyáltalán nem nekünk kedvez, finoman szólva sem. Megye egyes szereplésünk óta egyszer sem tudtunk nyerni a vendégek ellen. Ha szeretnénk megőrizni dobogós helyezésünket, akkor csak a győzelem az elfogadható eredmény hétvégen. Készülnek a srácok és nagyon bízom bennük. Babka Tamás kivételével mindenkire tudok számítani.

Baranyi Tibor, az Unicum FC Mohora vezetőedzője: – A felkészülési időszakunk nem a legjobbra sikeredett, mivel az edzőmérkőzéseken kívül nem igazán tudtunk edzeni. Úgyhogy azt tudom mondani, volt öt felkészülési meccsünk. Ebből állt az alapozásunk, ami ugyancsak tele volt sérült játékosokkal. Egyszer sem tudtam ugyanazt a csapatot pályára küldeni, de ez engem nem zavar, mert tudom azt, hogy mire képesek a játékosaim még így is. Nagyon sajnálom a távozókat. Bebizonyították az előző félszezonban, hogy jó játékosokról van szó, de úgy vélem, az érkezők is ugyanolyan szintű focisták, és száz százalékban tudják pótolni a távozókat. Tavasszal lesznek olyan rangadóink, ahol idegenbe kell mennünk és ki kell lépnünk a mi kis komfortzónánkból. Igazából szerintem ez fogja eldönteni az idényünk sorsát, hogy a vendég mérkőzéseinket, hogy tudjuk majd sikeresen megvívni. A honlap élőben közvetítette a Mátraterenye előző meccsét, ahogy tudtunk, belenéztünk. Akkor védekezésre rendezkedtek be, amit egy SBTC sem tudott feltörni, szóval úgy érzem, ez nekünk sem lesz könnyebb dolgunk. Most is állítom, az osztály egyik legjobb csapata az ellenfél. Szerintem nagyon-nagyon nehéz dolgunk lesz, de bízom a pont, illetve a pontok megszerzésében. Készülünk, amennyire tudunk. Széles Gábor, Molnár Krisztián és Telek Martin nem lesz bevethető.