2024.07.27.

Heves vármegyei ellenfelekkel találkozott az Építők és a Héhalom

Előbbi csapat ikszelt, utóbbi kikapott.

Régiónk élvonalának két együttese is a Heves vármegyei első osztályban szereplő gárda otthonában vívott gyakorló találkozót múlt szombaton. Az Építők ikszelt az Energia SC Gyöngyösnél, míg a Héhalom kikapott a Gyöngyöshalásznál. Lássuk a részleteket!

Felkészülési mérkőzések:

Energia SC Gyöngyös-Építők KC 2-2 (1-0, 1-1)

Építők KC: Kaszás – Csatlós D., Földi, Szabó J., Baranyi J. – Jakab, Gyetvai – Budveszel Benett, Nagy Á., Domán – Budveszel Benjámin. Csereként léptek pályára: Palotai, Oláh Sz. Vezetőedző: Csatlós Tamás.

Gól: Baranyi J., Oláh Sz.

Csatlós Tamás: Nagyon kevesen utaztunk a mérkőzésre. Előtte való nap nagyon elfáradtak edzésen a srácok, ez már a bemelegítésnél érezhető volt. Tették a dolgukat, de a fáradtság miatt sok volt a pontatlanság. Nálunk volt a labda, de kevés helyzetet dolgoztunk ki. Egy tizenegyesből szerzett góllal vezetett a Gyöngyös, de sikerült egy nagyon szép támadásból egyenlíteni. Tíz perccel a vége előtt ismét vezettek a hazaiak, de nem adtuk föl és sikerült egyenlíteni. Gratulálok a srácoknak, mert fáradtan is mindent megtettek, ha van még pár perc, akkor nyertünk volna. Kemény hét volt, de a következő még keményebb lesz! Ez sz időszak van most, de a játékosok vevők a munkára!

Gyöngyöshalász SE-Héhalom SE 7-2 (3-1)

Héhalom SE: Szilágyi – Karmacsi (Varju), Tancsik (Baranyi G.), Nagy Á. (Molnár), Abért (Hegyi) – Lakatos V. (Hartyáni), Kotasz E., Hajdú J., Matusik (Baranyi A.), Fodor – Baranyi R. Edzők: Berkes László, Farkas Ferenc.

Gól: Matusik, Fodor

Berkes László: Újra Heves megye élvonalából választottunk ellenfelet. Úgy gondolom, ennek megfelelő is volt a mérkőzés kétharmada. Utána mindkét csapat kísérletezgetett más játékokat, felállási formákat. Ott picit elcsúszott a játék képe. Szerintem a hatvanadik percig fennálló három kettes eredmény mutatja a realitást. Lezárult az átigazolási időszak. Úgy vélem, innentől az egyének mellett, a csapat érdeke fontosabbá vált az edzőmeccs során. Úgyhogy a következő edzőmérkőzéseket ebben a felfogásban fogjuk megvívni. Örülök neki, hogy pénteken kialakult a végleges keretünk és teljes csapattal elkezdhettük a felkészülést a bajnokságra. Ez a találkozó még az egyénekről szólt, és körülbelül ennek megfelelő volt a játék. Kicsi rendszert kell most már belevinni a focinkba, ennek megfelelően fogunk az elkövetkezendő hetekben edzeni. Az állóképesség fejlesztése mellett, most már fontos eleme lesz a foglalkozásainknak a taktikai. Remélem, a szezon rajtjára kész fog állni a társaság és majd az élmezőnyhöz tartozhatunk.