2024.07.27.

Ezer sebből vérezve szerzett pontot a Berkenye

Hazai pályán nem jött össze a győzelem az Építőknek.

Szombaton a Berkenyét fogadta az Építők a vármegyei élvonal huszonnyolcadik körében. A házigazdák kezdtek támadóbban a mérkőzést, mégis ők kaptak gólt az első negyedórában, Greff vette be a kaput. Aztán a kapufát is telibe találtak a látogatók, majd Nagy egalizált. A szünet előtt újra visszavették a vezetést a nyugat-nógrádiak, Mátyás volt eredményes. A második felvonás elején nagy erőket mozgósítottak a salgótarjániak az egyenlítés érdekében, ami össze is jött nekik, Gyetvai rezgette meg a hálót. Volt még hátra fél óra, akadt is lehetőségük a hazaiaknak, de már sem ők, sem a csupa szív játékkal előrukkoló vendégek nem tudták mattolni a másik oldal védelmét, így kettő kettes döntetlennel fejeződött be a küzdelem. Ezer sebből vérezve gyűjtöttek pontot idegenben a berkenyeiek.

Megyei I. osztály, 28. forduló:

Építők KC-Berkenye SE 2-2 (1-2)

Salgótarján, Forgách Sporttelep, 100 néző. Vezette: Németh Sz. (Csathó Zs., Motsidlovszky A.)

Építők KC: Hegedűs – Menczel (Takács, 78.), Ökrös, Tőzsér L., Gál – Dániel Z., Német – Gyetvai, Nagy Á., Oláh Sz. – Budveszel Benett. Vezetőedző: Csatlós Tamás.

Berkenye SE: Flamich – Genzelman, Illés, Keresztes, Földvári D. – Rusvay, Rottek, Mátyás P. – Greff, Debre M., Balga. Játékos-edző: Rusvay Gergely.

Sárga lap: Budveszel Benett

Gól: Nagy Á. (20.), Gyetvai (59.), ill. Greff (12.), Mátyás P. (39.)

Jók: Gyetvai, Dániel Z., Budveszel, ill. Greff, Keresztes, Földvári D., Illés

Csatlós Tamás: – Úgy gondolom, hogy egy győzelmet engedtünk ki a kezünkből. Kaptunk két olyan gólt, ami megpattant és begurult a kapuba. Fölbillent a pálya, de sajnos nem tudtunk gólt rúgni. Győzelmet érdemeltünk volna! De most ez így alakult! Megyünk tovább!

Rusvay Gergely: – Meccs előtt azt gondoltam, ettől nincs lejjebb, és ezt most is tartom, de elértük a gödör alját, és remélem, ezzel a mai mérkőzéssel elrugaszkodtunk. Tizenegyen voltunk, úgy, hogy Debre Mátét, a kapusunkat kellett csatárba raknom a kezdőben, és meg is állta a helyét! Az első félidőben vezetést szereztünk és mindjárt utána kapufát fejeltünk, de az Építők egyenlített, mégis sikerült előnnyel a szünetre menni. A második félidőben nagy küzdelem jellemezte a találkozót és egyenlítettek a hazaiak, a meccslabdát mégis mi hibáztuk el! Akik ma eljöttek és sérülten is vállalták a meccset, nagy köszönet érte! Mondanám, hogy szerdára pihentettem a többieket, de nem lenne igaz, perpillanat ennyien vagyunk! Az Építőknek is jár a gratuláció! Fiatal, ügyes csapat. Sok sikert nekik a továbbiakban!

A bajnokság aktuális állása: