2024.09.08.

A 2024-es Eb Nógrád vármegyei szemmel

Sorozatunkban igyekszünk majd napról napra régiónk egy-egy sportemberével nyomon követni az aktuális műsort.

Szombaton két találkozóval folytatódnak a negyeddöntők a 2024-es futball-Európa-bajnokságon. Weboldalunk a torna során igyekszik napról napra egy-egy Nógrád vármegyei illetőségű sportemberrel nyomon követni az adott programot. A soros összecsapások kapcsán a rutinos szakembert, Mohácsi Lászlót kértük meg, hogy foglalja össze gondolatait a kontinenstornát és az esemény aktuális programját illetően.

– Nem szeretnék általánosságokat hangoztatni és hosszas szakmai elemzésbe bocsátkozni, inkább személyes szurkolói érzéseimet osztanám meg az olvasókkal – vágott bele Mohácsi László. Engem, mint szurkolót a csoportmérkőzések nem igazán kápráztattak el az idei Eb-n! Persze ebben biztos szerepet játszik a nemzeti válogatottunk visszafogottabb teljesítménye is. Viszont érdekes, hogy a többi csoportmérkőzésen, főleg az esélytelenebb nemzetek válogatottjainak mérkőzései, voltak intenzívek, lüktetőek, a szurkolói szememnek is tetszetős mérkőzések. A nagyok kivárásra, biztonságra játszottak energiatakarékos módban, várva a sztárjaik villanásaira. Ez nem tettszett! A nyolcaddöntőben szerencsére Spanyolország, Németország és Svájc válogatottjai tartották az addig mutatott meggyőző játékukat. Hollandia javuló formát mutatva, simán továbbjutott, a Törökország-Ausztria mérkőzés viszont szurkolói szememnek az egyik legjobb meccs volt. A negyeddöntő pénteki mérkőzésein a gigászok összecsapásain, amelyek döntőknek is beillettek volna, számítottam a döntetlenekre, de az pozitív, hogy élvezhető volt a televízió előtt is mind a találkozó!

Anglia-Svájc: biztos vagyok benne, hogy Anglia válogatottjának játéka változni fog! Reagálniuk kell Svájc eddigi dinamikus, intenzív játékára, mert különben bajba kerülnek és nem biztos, hogy ismét lesz szerencséjük hátrányból felállni, mivel pont ők az egyik olyan válogatott, akik a biztonságra törekedtek és sztárjaik megvillanásaira hagyatkoztak eddig! Bízom abban, hogy Svájc folytatja az eddigi mérkőzésekhez való hozzáállást (bár a nagy tét miatt ez is változhat), mert akkor az nngol válogatott is fel fog pörögni és nem kell majd belealudnom egy újabb mérkőzésbe! Tipp: 1-1, büntetőkkel Anglia jut tovább!

Hollandia-Törökország: Hollandia válogatottjának javuló formáját nézve, “magabiztos” győzelemre számítok! Törökország eddig játszott önfeláldozó, csupa szív, lendületes játéka is változni fog véleményem szerint. Túl nagy a tét, és nem biztos, hogy az első percben gólt szereznek, mint tették azt legutóbb. Félek egy újabb biztonsági játékra törekvő, unalmas mérkőzéstől, bár bízok a török szurkolókba, hogy szenvedélyt hoznak ismét a válogatottjuk játékába! Tipp: 2 -0.