2024.09.08.

A 2024-es Eb Nógrád vármegyei szemmel

Sorozatunkban igyekszünk majd napról napra régiónk egy-egy sportemberével nyomon követni az aktuális műsort.

Kedden újabb három meccsel folytatódik a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság. Weboldalunk a torna során igyekszik majd napról napra egy-egy Nógrád vármegyei illetőségű sportemberrel nyomon követni az adott programot. A soros találkozók kapcsán a Silver Tüzép-Karancslapujtőt a vármegyei élvonal előző idényében bajnoki címig vezető Szabó Gábort kértük meg, hogy foglalja össze gondolatait a kontinenstornát és az esemény aktuális programját illetően.

– Nézve a mérkőzéseket, a meccsek színvonala nagyon jó, nagyon tetszenek – vágott bele Szabó Gábor. Ami nekem szembeötlő, hogy nagyon sok csapat a támadófocit erőlteti. Azt gondolom, hogy iramúak és változatosak a találkozók. Talán csak a skótok voltak azok, akik teljesen visszaálltak a németek ellen, de összességében minden csapat próbál támadni. 

Törökország-Grúzia: nekem szimpatikus a törökök játéka. Amikor játszottak a magyar válogatottal, akkor is lehetett látni, hogy nagyon jó focistáik vannak. Jó csapatnak tartom őket. Szerintem sima meccs lesz és 3-0-ra nyernek. 

Portugália-Csehország: pont nézegettem a portugálok játékosállományát… Milyen keretük van?! Atyaég! Viszont a csehek pedig masszívan védekeznek. Viszont azt gondolom, a portugálok jelen pillanatban, ezzel a csapattal simán győznek. Bár a franciákra is ezt mondtuk, mégis nagyon gyengén játszottak hétfőn… Szerintem 2-0 lesz a portugáloknak.