2024.09.08.

A 2024-es labdarúgó-Eb Nógrád vármegyei szemmel

Sorozatunkban igyekszünk majd napról napra régiónk egy-egy sportemberével nyomon követni az aktuális műsort.

Vasárnap újabb három meccsel folytatódik a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság. Weboldalunk a torna során igyekszik majd napról napra egy-egy Nógrád vármegyei illetőségű sportemberrel nyomon követni az adott programot. A soros találkozók kapcsán a BSE Palóc Farkasok technikai igazgatóját, Jelen Istvánt kértük meg, hogy foglalja össze gondolatait a kontinenstornát és az esemény aktuális programját illetően.

– A világ legnépszerűbb és legcsodálatosabb játéka a labdarúgás – mondta Jelen István. Azt várom ettől az Európa-bajnokságtól, hogy a sok világsztárt felvonultató csapatok remek szórakozást fognak nyújtani sok millió focit szerető rajongónak. Egyre több fiatal szeresse meg és űzze ezt a remek sportágat. Esélyeseim a végső győzelemre: Franciaország, Anglia, Németország, Spanyolország. A magyar válogatottnak a Svájctól elszenvedett vereség miatt minimálisra csökkent az esélye, szerdán a németek ellen nem sok esélyt adok.

Lengyelország-Hollandia: A holland csapat játékoskerete jóval erősebbnek tűnik. Támadó felfogásban játszanak, és ez eredményes szokott lenni. A lengyeleknél nem játszik a legjobbjuk, Lewandowski. Nem tudják kivédekezni. A hollandok nyernek 2-0-ra.

Szlovénia-Dánia: A mérkőzés esélyese, papíron Dánia. A szlovénok a selejtezők során okoztak meglepő eredményeket. A kissé megöregedő dán csapatnak nem lesz sétagalopp feltörni a szlovén reteszt. Dánia győz 2-1-re.

Szerbia-Anglia: A szerbek kissé könnyelműen, lezseren veszik a játékot. Úgy érzem, nehéz küzdelemben az angolok behúzzák a győzelmet, őket a végső győzelemre is esélyesnek tartom, ma pedig 3-1-re nyernek.