2024.07.27.

Döntetlennel kezdte nyári edzőmeccsei sorát az SBTC

A következő évadban bajnoki riválisnak számító DVTK II-nél remizett a salgótarjáni csapat.

Szombaton lejátszotta első nyári előkészületi találkozóját a harmadosztályba nemrégiben feljutó SBTC. A következő idényben bajnoki riválisnak számító Diósgyőr tartalák csapatánál léptek pályára a fekete-fehérek. Bár nagyobb elánnal kezdtek a házigazdák, fokozatosan kézbe vették a gyeplőt a látogatók, akik elrontottok helyzetek után még a szünet előtt megszerezték a vezetést Csifó révén.

A második etapban Fekete egalizált, hamarosan viszont ismét a vendégek tudtak eredményesek lenni, Boros ért el szép gólt. Közelebb álltak a győzelemhez a salgótarjániak, hajszál híján össze is jött ez nekik, szó szerint az utolsó pillanatokban viszont újra egalizáltak a hazaiak. A 94. percben Hetyei alakította ki a kettő kettes végkifejletet.

Felkészülési mérkőzés:

Diósgyőri VTK II-Salgótarjáni BTC 2-2 (0-1)

Miskolc, DVTK Edzőközpont, 50 néző. Vezette: Nagy F. (Hullár G., Bujnóczki B.)

Diósgyőri VTK II: Németh – Oláh, Bacsa, Demeter, Lajcsik – Bencsik, Balázs P., Kövesi, Benkő – Vincze, Leshchynsky. Csereként léptek pályára: Osikov, Kundrák, Fülöp, Kiss P., Szamosi Á., Sipos, Stavinchuk. Vezetőedző: Szamosi Tamás.

Salgótarjáni BTC: Sz. Varga – Csuka, Kálmán R., Sulyok – Bakos, Darabont, Horváth M:, Nagy X. – Tarlósi P., Csifó, Klajban. Csereként léptek pályára: Kanyó, Palkovics, Tarlósi M., Kecskés, Boros, Csáki, Dóra, Zsákai. Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.

Gól: Fekete, Hetyei, ill. Csifó, Boros

Szamosi Tamás: – A felkészülés elején járunk, látszott a lábakban a héten elvégzett edzésmunka. A találkozó jól szolgálta a felkészülésünket, a mai mérkőzés tapasztalatait felhasználva tudjuk folytatni a munkát a jövőben.

Sebestyén Szilárd: A mai mérkőzésen új szerkezetet próbáltunk ki, ami miatt az első tíz percben volt egy kis zavar! Aztán, ahogy rendeződtek a sorok, egyre jobban kezdünk el futballozni. Megszereztük a vezetést, volt több helyzetünk és egy meg nem adott gólunk. Ekkor lerendezhettük volna a meccset. A második félidőben kiütközött az utazás és a kemény heti terhelés okozta fáradtság! Jobbára a védekezésre koncentráltunk. Egyéni hibáinkat kihasználta az ellenfél és az utolsó percben kiegyenlítettek. Azt gondolom, hogy elsőre nem volt rossz, a mérkőzés elérte célját, levonjuk a megfelelő következtetéseket!