2024.07.27.

Második sikerét aratta a héten a Bánk-Dalnoki Akadémia II

Egygólos meccsen maradt alul a Szécsény.

Szombaton Diósjenőn fogadta a Szécsényt a Bánk-Dalnoki Akadémia tartalék együttese a vármegyei élvonal huszonharmadik körében. Támadóbban léptek fel a házigazdák, akadtak lehetőségek, amikkel viszont nem éltek, így gól nélkül fordultak a csapatok. Egy darabig a szünet után sem változott a korábbi felállás, mígnem elérkeztünk a játékrész feléig, amikoris Márkus egy remek szabadrúgástalálattal bevette a kaput. Bár volt még hátra, már nem tudtak válaszolni a szécsényiek. Végül egy nullra győzött az ezen a héten a második sikerét elérő, így az utolsó helyről elmozduló pályaválasztó alakulat.

Megyei I. osztály, 22. forduló:

Bánk-Dalnoki Akadémia II-Szécsény VSE 1-0 (0-0)

Diósjenő, műfüves pálya, 50 néző. Vezette: Kiss D. (Pál A., Kürtössy O.)

Bánk-Dalnoki Akadémia II: Darabont – Nagy B. (Bóka, 80.), Sándor M., Seres, Márkus – Fellegi (Farkas, 76.), Nguyen (Bravo, 60.) – Fogarasi, Török (Nemess-Kiss, 71.), Szentpéteri (Tőkés, 63.) – Járvás. Vezetőedző: Szász Jenő.

Szécsény VSE: Csampa – Henglár, Szokács, Máté D., Gombár – Molnár – Komár, Kántor, Szomolnik (Rigó, 90.), Király – Csatlós. Játékos-edző: Csatlós Csaba.

Sárga lap: Molnár, Szokács, Kántor, Komár

Gól: Márkus (69.)

Jók: az egész csapat, ill. Csampa, Szokács, Kántor, Molnár

Szász Jenő: – Jól kezdtük a mérkőzést. Domináltunk, de a helyzeteket nem tudtuk gólra váltani. Mindig hiba csúszott a kulcspasszokba, sok rossz döntést hoztunk, de támadtunk folyamatosan. Le kellet volna zárnunk hamarabb a mérkőzést, de szerintem megérdemelten nyertünk.

Csatlós Csaba: – Sajnos a mai mérkőzésen nagyon kis létszámmal tudtunk részt venni, pedig tudtuk, hogy milyen fontos meccs következik. Azt is tudtuk, hogy ellenfelünknél lesz pár visszajátszó az NB III-as csapatukból, ami így is történt. Ettől függetlenül nagyon jól helytálltunk, és csak egy parádés szabadrúgásgól döntött az ellenfél javára. Nagyon meg vagyok elégedve a srácok hozzáállásával, így le lehet jönni vesztesként a pályáról! Következik egy szabadnap, próbáljuk rendezni a sorainkat, aztán menni tovább újult erővel. Sok sikert kívánok a folytatásban a Bánk-Dalnoki csapatának!

A bajnokság aktuális állása: