2024.05.08.

Ezt várják a csapatvezetők a balassagyarmati teremtorna négyes döntőjétől

Megszólaltattuk az elődöntőbe jutó együttesek fő mozgatórugóit a szombati utolsó játéknap előtt.

Szombaton véget a balassagyarmati téli teremlabdarúgó bajnokság 2023/2024-es idénye. Az említett nap délutánján és estéjén rendezik meg a küzdelemsorozat elődöntőit, bronzmérkőzését, illetve fináléját. Gálameccsek is színesítik a programot. Weboldalunkon élőben fogjuk közvetíteni a találkozókat. Először a Csibészek és a Befu, majd a Selecao és az Alcoholic Bilbao csap össze a négy között. Mindegyik érintett együttes csapatvezetőjét megszólaltattuk az utolsó játéknap előtt. Lássuk az előzetes gondolatokat!

Oláh Martin, a Csibészek csapatvezetője: – A fő szempont az volt számunkra, hogy a baráti társaságunk újra összejöjjön és jól érezzük magunkat. Csapatunk már negyedik éve ott van az élvonalban a tornán, illetve két évvel ezelőtt sikerült a bajnoki cím is, így nem volt kérdés, hogy ismét az aranyéremért megyünk. Elégedettek vagyunk az eddigi teljesítményünkkel. A kötelező győzelmeket sikerült hozni, illetve egy rangadónak számító meccsen is sikerült egy pontot szerezni a Selecaotól. Ennek köszönhetően első helyen végeztünk az alapszakaszban. Sajnos nem jelentkezett elég csapat az első osztályban ahhoz, hogy az elinduljon, így megértem a szervezőket, hogy egybevették az összes együttest. Nekünk sajnos így nagy kihívást nem jelentett az alapszakasz. Remélem, jövőre összejön egy erős mezőny az első osztályban. A célunk ugyanaz, mint a másik három elődöntős csapatnak. Nyerni szeretnénk. Nehéz és izgalmas meccsek lesznek, de ha mindenki odateszi magát nálunk, akkor győzni is fogunk. Nem lesz teljes a keret. Csuka Krisztián január 15-ig játszhatott velünk, illetve két ember játéka még kérdéses szombaton.

Somlói Attila, a Befu csapatvezetője: – Úgy gondolom, egy csapat kizárólag úgy vághat neki egy tornának, hogy csak a győzelem elfogadható. A keretünk sokat erősödött az előző évekhez képest, ezért reménykedve indultunk neki a szezonnak! Azonban látva a sok hétköznapi meccset és a hosszúságát, már átértékeltük, így az első négy hely valamelyikét tűztük ki célul. Összességében jól szerepeltünk a sok sérülés és a lebonyolítás nehézségei ellenére is. Így boldogok vagyunk, hogy sikerült azt a teljesítményt nyújtanunk majdnem minden meccsen, amit elvárunk magunktól. Voltak izgalmas mérkőzéseink, amelyeken nagyon megszenvedtünk és voltak nagyon simák is. Én teljes mértékben elégedett vagyok a csapat teljesítményével. Ahogyan említettem, negatívan hatott a teljesítményünkre a torna új formája. A nevezés előtt nem tudtuk, hogy ilyen lebonyolítás lesz. A hétköznapi fordulók nekünk nagyon nehezen mentek, sokszor csere nélkül, éppen megvoltunk, mivel a csapat magja már nem Balassagyarmat és környékén él, így mi sokkal jobban preferáljuk a régebbi rövidebb lebonyolítást, hétköznapi meccsek nélkül. Szombaton megpróbáljuk a maximumot nyújtani. Nagyon erős ellenfelekkel szemben, nem számítunk könnyű mérkőzésekre. Ismerjük a képességeinket, ha jó napot fogunk ki, a döntőben lehetünk. Tizenketten vágtunk neki a tornának, mostanra már csak hat fővel tudunk majd jelen lenni a legjobb esetben, de még ez is kérdőjeles.

Szenográdi Péter, a Selecao csapatvezetője: – Közel húsz éve veszek részt a téli teremtornán, azzal az elképzeléssel, hogy barátokkal focizzunk egyet és érezzük jól magunkat. Nálam ez az első. Nyilván, ha versenyről beszélünk, akkor mindenki szeret jól teljesíteni, így, ha pályán vagyunk, az adrenalin és az egymásért való küzdés eredményeket vonz maga után. Ha ez jó, akkor örülünk, ha netán nem, akkor sem bánkódunk, hisz együtt vagyunk. Eddig labdabirtoklásban mindenkit felülmúltunk és szépen próbáltunk játszani, viszont rengeteg helyzet kimaradt, és amikor én álltam a kapuban, a potyákat is megkaptuk. Ha értékelnem kell a csapat teljesítményét, akkor azt mondanám, hogy azt hoztuk, amit tudunk. Hirtelen kellett átvariálni mindent az első osztályt érintő létszámgondok miatt. Úgy gondolom, a jövőn lesz idő gondolkozni. Egy-két csapatvezetővel és a szervezőkkel leülhetnénk közösen megbeszélni a továbbiakat, akkor biztos újra a régi nagy hírnévről írna a sajtó, nem pedig Mortal Kombatokról. Én már azzal elégedett leszek szombaton, ha úgy játszunk, ahogy tudunk. Aztán majd a végén beszélgethetünk. Edzőmérkőzések lesznek az nap a srácoknak, de remélem, mindenki odaér az adott időpontra és teljes létszámmal ott tudunk lenni. A ötödik félidőre már fix, hogy teljes a keret.

Gál Norman, az Alcoholic Bilbao csapatvezetője: – Először szerettük volna megvédeni a címünket a másodosztályban, mert oda neveztünk. Miután megtudtuk, hogy összevonva zajlik majd a torna, nem volt konkrét célkitűzésünk, csak az, hogy minden meccsen tegyük oda magunkat és érjünk el minél jobb helyezést. Ismételni tudom magam, tavalyhoz képest idén is abban voltunk kicsit jobbak a többi csapattól, hogy minden meccsen szép számban tudtunk megjelenni, azért sikerült ilyen jól az alapszakasz. Másrészt pedig nagyon jó a csapategység, mindenki alig várta, várja, hogy összejöjjünk, akár hétközben, akár hétvégén egy kicsit focizni, szórakozni, élvezni egymás társaságát, és nem ijedtünk meg egy csapattól sem, legyen az első vagy másodosztályú, le a kalappal a fiúk előtt, nagyon büszke vagyok rájuk! Először nem voltunk elragadtatva, mikor megláttuk, hogy a két osztály össze lesz vonva, de mikor elkezdtünk az első osztályú csapatokkal játszani, és nagyon jó iramú, harcos, izgalmas párharcokat vívtunk meg, elkezdtük egyre jobban élvezni. Összességében mi élveztük az alapszakaszt, de nem jó ez a forma így. Az erősebbek játsszanak egymás között, és a gyengébbek is, mert az élvezhetetlen, hogy eljönnek olyan csapatok, akik szeretnek focizni, de nem tanulták a futballt és kapnak tíz-húsz gólt. Nincs értelme és sportértéke. Remélem, jövőre visszaáll a megszokott lebonyolítás és minden csapat izgalmas meccseket játszik, mert azt lehet élvezni és a közönséget is az szórakoztatja. Nem várunk semmit a négyes döntőtől, ahogy említettem, nem volt semmi célkitűzésünk a bajnokságra, így mi már nyertünk azzal is, hogy szerepelhetünk a bajnokság négy legjobb csapata között. Természetesen győzni megyünk a döntő napján is, függetlenül attól, hogy ez reális cél-e vagy sem. Mindent meg fogunk tenni mind a két meccsen, hogy a lehető legjobban szerepeljünk. Ha ez a negyedik helyre elég, akkor sem lesz semmi gond, mint mondtam, mi már nyertünk! A lényeg az, hogy senkinek ne legyen majd hiányérzete a meccsek után azért, mert nem adott ki magából mindent, és élvezzük majd az egész napot, mert ez igazából legfőképp rólunk fog majd szólni. Ez a jutalma a négy csapatnak, amiért jól szerepeltek az alapszakaszban. Ha teljes nem is lesz a keret, elegen leszünk ahhoz, hogy ezen ne múljon majd az eredményesség. Két-három játékos lehet hiányozni fog a tizenöt fős keretünkből. Szerencsére a szurkolóink is szép számmal terveznek megjelenni, úgyhogy remélem, nagyon jó hangulatot tudunk majd teremteni a közönségnek. Sok sikert kívánok minden csapatnak! Hajrá, Alcoholic!