2024.09.21.

Parádés skalpot szerzett a Cered

Fájó fiaskóban volt érdekelt a Mátraterenye II-Somos.

Múlt vasárnap a Ceredet fogadta a Mátraterenye II-Somos a vármegyei harmadosztály Keleti-csoportjának huszonötödik körében. Egy győzelem matematikailag bajnoki címet jelentett volna a házigazdáknak. Jól is kezdtek a hazaiak, majd a vezetést is megszerezték, de nem törtek meg a látogatók, sőt… Villámgyorsan jött az egyenlítés, aztán rögtön érkezett a fordítás. Próbálkoztak ugyan a hazaiak, de sem a szünetig, sem a lefújásig nem tudtak már túljárni a remekelő Simon Lóránt eszén, így végül kalapemelést érdemlő, kettő egyes diadalt értek el a vendégek.

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 25. forduló:

Mátraterenye SE II-Somos-Cered VSE 1-2 (1-2)

Vezette: Urbán V. P. (Szász K., Berki A.)

Mátraterenye SE II-Somos: Harmat – Bocsó (Vanó, 66.), Horváth Sz. (Láposi, 72.), Ajtai, Kerényi – Móricz, Adorján (Líber, 46.), Rácz M. (Kőszegi, 46.), Bujtár – Kotroczó, Znamecz. Edző: Oláh Teofil.

Cered VSE: Simon L. – Simon Zs., Cseri, Papp, Bolla (Horváth J., 88.) – Simon B., Kovács B., Elek, Tősér A. – Danyi, Radics D. Játékos-edző: Horváth Jenő.

Gól: Znamecz (19.), ill. Danyi (20.), Radics D. (21.)

Jók: Ajtai, Kerényi, Móricz, ill. az egész csapat

Oláh Teofil: – Sok minden hiányzott a játékunkból, de legfőképp a gól. Nem elég kidolgozni a helyzeteket és odakerülni, azt be is kell rúgni. A vendégeknek elég volt két-három lehetőség is ahhoz, hogy megnyerjék a mérkőzést. Gratulálok nekik hozzá!

Horváth Jenő: – A hétvégi mérkőzés a szív diadala volt. Már a bemelegítéskor tapasztaltuk az ellenfél megye egyes szintű felkészültségét: bójákkal, feszes tempóban… Látható volt, hogy edzőtársam mindent is megtett annak érdekében, hogy megszerezzék a győzelmet… Többször próbált módosítani a felálláson. Jó iramú mérkőzésen, feszített tempót diktáltak, de szerencsére – edzés nélkül is – tudtuk tartani az iramot. Az ellenfél egy véleményes szabálytalanságot követően kapott lehetőséget a gólszerzésre, amit a gólkirályi címért harcoló játékosuk érvényesített is. Mi azonban két perc alatt megfordítottuk a meccset. Az eredményt pedig foggal-körömmel megtartottuk. Kijelenthető, hogy nem minden a pénz, a szív felülír mindent. Még megye hármas szinten is… Ki kell térnem arra, hogy mint a nagylóci csapat esetében az én tippem, jelen helyzetben a karancsberényi edzőtársam tippje ránk is ösztönzőleg hatott. Ecsegi edzőtársam pedig a forduló mérkőzése kapcsán tett nyilatkozata során vélte úgy, hogy velünk már nem kell számolni… Tévedtek! Gratulálok játékosaimnak, legfőképpen a kapusunknak, Simon Lórántnak, akik ma emberfeletti módon küzdöttek a csapatért, Ceredért! Köszönöm a szurkolóinknak, hogy jelenlétükkel most is támogatták a csapatot! A Mátraterenyének gratulálunk! Kíváncsian várjuk, hogy a most pályára lépő játékosok közül kikkel találkozunk jövőre a megye háromban…

A bajnokság aktuális állása: