2024.09.16.

Megvan a Bátonyterenye új vezetőedzője

A vármegyei első osztályú klub elnöke adott felvilágosítást az egyesületnél történő friss történésekről és a célokról.

A Bátonyterenyei TC együttese az utolsó, tizenötödik pozícióban intett búcsút a vármegyei élvonal legutóbbi kiírásának. A gárda korábbi trénere, Berki Krisztián már a bajnoki zárás után elköszönt tisztségétől. Mostanra hivatalossá vált, hogy kinek a kezébe kerül a stafétabot. Lászlók János lett a csapat vezetőedzője. A klubot érintő friss fejlemények és a jövőt illető célok kapcsán az egyesület elnöke, Tarjáni László osztotta meg gondolatait weboldalunkkal.

Tarjáni László: Először is, köszönöm szépen a lehetőséget, hogy nyilatkozhatok a Nógrádifutballnak! 2017-ben, amikor a Bátonyterenyei TC megalakult, elsősorban azért történt ez, hogy az utánpótlásnevelésre koncentráljon. Hála istennek, korosztályaink sikert sikerre halmoznak és nagyon jól szerepelnek. Friss információ, hogy a BTC leadta a nevezését a 2023/2024-es évadra, összesen öt korosztályban. Változás az elmúlt szezonhoz képest, hogy az U19-es csapat edzője Pál-Balázs Tamás lett. A felnőt csapatunk két idénnyel ezelőtt megnyerte a másodosztályt, majd tavaly ősszel az első osztályban versenyzett. Az idei évadot egy teljesen új, tiszta lappal szeretném kezdeni.

Amikor elvállaltam ezt az elnöki pozíciót, az volt az elképzelésem, hogy lépésről lépésre fejlődjünk. A második tervem az volt, amennyiben lehetőség van rá, bátonyterenyei kötődésű edzővel és játékosokkal töltsük fel a keretet. Így esett a választás egy régi NB II-es labdarúgónkra, Lászlók Jánosra. Bízom benne, hogy az ő személyével, tudunk egy kicsit előrelépni. Neki egyébként lesz egy segédedzője is. Infrastruktúrában és anyagiak terén is több pénzből fogunk gazdálkodni, mint a tavalyi kiírásban. Köszönhetően Bátonyterenye város önkormányzatának és szponzorainknak. Az új játékosokkal még tárgyalunk. Remélem, hogy a jövő hónap elején teljessé válik a keret. Egy kis összetartás után, elképzeléseim szerint, július 15-én heti két edzéssel kezdi meg a csapat a felkészülést a következő bajnokságra.