2024.07.27.

Utolsóként a Berkenye jutott ki az országos főtáblára

A Megyei Kupa bronzmérkőzésen tizenegyesrúgásokkal múlta felül a Mohorát Rusvay Gergely csapata.

Szerdán rendezték a Nógrád Megyei Kupa bronzmeccsét. Ez a mérkőzés volt arról hivatott dönteni, hogy régiónk mely együttese jut ki utolsóként a következő évadbéli MOL Magyar Kupa országos főtáblájára. Ugyan a Berkenye eredetileg hazai környezetben fogadta volna a Mohorát, a napokban leszakadó nagy csapadékmennyiség miatt végül is semleges terepen, a diósjenői műfüves játéktéren került sor az összecsapásra.

A mohoraiak kezdték jobban a meccset, egy büntetővel hamar meglett a vezetés. Akár nőhetett is volna a különbség, de a szünetig már nem módosult az állás. A második felvonásra megtáltosodtak a berkenyeiek, Greff hamar egalizált. Ezt követően alaposan megküzdöttek egymással a gárdák, a hajrában pedig még feljegyezhettünk egy gólváltást. Balga révén fordított a pályaválasztó társulat, a duplázó Szita viszont kisvártatva egyenlített, egy kettő kettes döntetlennel fejeződött be a rendes játékidő. A tizenegyesrúgásoknál Rusvay Gergely alakulata egyszer, míg a másik oldal kétszer hibázott, ami azt jelentette, a Berkenye kaparintotta meg a sorozat dobogójának legalsó fokát, egyúttal pedig az említett kvalifikációt is magáénak tudhatja a nyugat-nógrádi legénység.

Nógrád Megyei Kupa, bronzmérkőzés:

Berkenye SE-Unicum FC Mohora 2-2 (0-1), tizenegyesekkel: 5-4

Diósjenő, műfüves pálya, 150 néző. Vezette: Kovács M. (Boda V., Pál A.)

Berkenye SE: Flamich – Porvay, Keresztes, Földvári D., Szandai – Hesz (Debre G., 46.), Rusvay, Rottek – Balga, Less, Greff. Játékos-edző: Rusvay Gergely.

Unicum FC Mohora: Földi – Molnár K., Széles B., Telek (Bartal, 53.), Lavkó – Pécsi (Dallos, 67.), Rácz D., Káposzta, Pistyúr – Szita, Széles G. (Rados, 78.). Vezetőedző: Baranyi Tibor.

Sárga lap: Földvári, Rusvay, ill. Pistyúr

Gól: Greff (48.), Balga (77.), ill. Szita (6., 83.)

Jók: az egész csapat, ill. Szita

Rusvay Gergely: – Sajnos nem tudtuk Berkenyén rendezni a meccset, mert állt a víz a pálya egyik felén, ezért műfüvön játszottunk, aminek nem örültem, mert tudtam, ha, nagy terület van a sok gyors támadójuknak, abból baj lehet! Próbáltam olyan taktikát kitalálni, amivel meglephetjük őket. Támadásban, labdakihozatalban ez működött is, viszont védekezésnél néha elcsúsztunk, mégsem éreztem nagy veszélyt, de egy érdekes büntetővel vezetést szereztek. A második félidőben már sokkal jobban játszottunk és megérdemelten fordítottunk, de a végén egy szögletből egyenlítettek, ami nagyon bosszantó volt! A büntetők mindig lutri, aki jobban bírja idegekkel, az nyer, és most ez nekünk jött össze! A srácokról csak annyit, hogy nagyon büszke vagyok rájuk! Bebizonyították, hogy a berkenyei focinak nem csak múltja van, hanem jelene és jövője is! Amit még megemlítenék, Rácz Dominik hihetetlen sportszerű viselkedése, nagyon ritka az ilyen, és üzenem neki, fel a fejjel! Sajnos Szandai Dominik súlyosnak tűnő sérülést szenvedett, neki gyors felépülést! A Mohorának sok sikert, nagyon jó csapat és gratulálok a bajnoki teljesítményükhöz! Ezúton szeretnék bocsánatot kérni Bartal Bazsitól a szabálytalan belépőért, nagyon sajnálom az esetet!

Baranyi Tibor: – Gratulálni minden csapatnak, melynek sikerült a főtáblára kerülni! Külön gratulálok a Karancslapujtőnek, hogy sikerült megnyernie a Megyei Kupát! A mi mérkőzésünkről annyit, hogy az első félidőben megszereztük a vezetést. Megvoltak az apró lehetőségeink, hogy tudjuk növelni az előnyünket. Ez nem sikerült. A második félidőre kicsit álmosan, fásultan, tompultan jöttünk ki. Ezt a Berkenye nagyon ügyesen kihasználta és sikerült megfordítania a meccset. Azért a csapatom tartását mutatja, hogy még kettő egynél is mozgósítottunk olyan tartalékerőket, hogy újból vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe és sikerült egyenlítenünk. Ezt megelőzően is megvoltak a ziccereink, de sajnos tényleg majdnem minden kimaradt. Nem is tudom, hogy tudtuk ezt a két találatot is elérni. A tizenegyeseknél is lélektani előnybe kerültünk, mert Laci fogta az elsőt, tudott hárítani. Azt gondoltam, ez lelkileg felhozza a csapatot, de azonnal utána sikerült nekünk is hibázni, aztán még egyet. Így nem maradt más, gratulálunk a Berkenyének a továbbjutáshoz és a harmadik helyhez!