2024.07.27.

Megszülettek az idő előtt véget érő Bercel-Legénd bajnokival kapcsolatos döntések

A pontok kiosztása mellett eldőlt a piros lapot kapó játékosok sorsa is.

Sokan már az előző hivatalos közlönybe várták, jó páran érdeklődtek is felőle, a mostani hivatalos értesítőben pedig már ismertetésre kerültek a 2023. szeptember 17-én a vármegyei harmadosztály Dél-Nyugati-csoportjának ötödik körében félbeszakadó Bercel-Legénd bajnokival kapcsolatos különféle határozatok. Idézet az említett dokumentumból:

,,A Nógrád Vármegyei Igazgatóság Versenybizottsága versenyügyi eljárás során a 2023. szeptember 17-én félbeszakadt Bercel KSK – Legéndi SE Nógrád vármegyei III. osztályú, felnőtt bajnoki mérkőzés beszüntetésében a vendégcsapat vétkességét állapítja meg. A Versenybizottság a Labdarúgás Versenyszabályzatának 44.§.2.b.8. pontja alapján a mérkőzés 3 bajnoki pontját, 3-0-ás eredménnyel a – vétlen – Bercel KSK javára igazolja.”

A hazai oldalon kiállított labdarúgók közül, Nagy Roland két meccset kénytelen kihagyni, míg Turi András 2023. december 31-ig nem nevezhető a jegyzőkönyvekbe. Sokkal rosszabbul jártak a vendégek (egyébként visszaesőnek minősülő) focistái, Oláh Alex és Oláh Boldizsár játékjoga is fel lett függesztve. Vélhetően nem véletlenül. Itt mindkét esetben komolyabb eltiltásokra lehet számítani, illetve a korábbi tapasztalatok szerint rendőrségi eljárás is várható.

Meg kell még jegyeznünk, egyesek szerették volna elbagatellizálni a történteket, mások klikkvadászatról regéltek, a meghozott döntések viszont kellőképpen alátámasztják, itt bizony nem mezei eseményekről, éppen ellenkezőleg, fajsúlyos tettekről volt szó… Az erőszak semmilyen formájának nincs helye sem a pályákon, sem azok közvetlen környezetében!