2024.06.13.

Az alacsonyabb osztályú edzőmeccsek történései

A Mátraterenye II-Somos, a Karancsberény és az Ecseg is rácáfolt az osztálykülönbségre.

Több alacsonyabb vonalbeli csapat is edzőmeccsen volt érdekelt az előző hétvége során. A Mátraterenye II-Somos, a Karancsberény, illetve a Tar is rácáfolt az osztálykülönbségre. Lássuk a részleteket!

Felkészülési mérkőzések:

Bátonyterenyei TC U19-Vizslási SE 0-6 (0-4)

Recsk, műfüves pálya.

Bátonyterenyei TC U19: Szabó I. – Dancsok K., Kovács, Bakos, Varga – Szőrös, Bogdán, Pöstényi, Lenkei – Oláh N., Siraky. Cserék: Tupi, Oláh B. Edző: Smelkó Károly.

Vizslási SE: Pádár – Rostás, Pintér, Hadusovszki, Palkovics – Karvaj, Ország, Oláh Z., Mező – Kisbali, Bata Cserék: Nagy J., Elek, Oláh Á., Szalai, Kiss B., Rostás, Bari, Radics, Deák. Edző: Dancsok Roland.

Gól: Ország (2), Bata, Bari, Oláh Á., Karvaj

Smelkó Károly: Zord időben, a rutinos ellenfél lefocizott minket. A hozzáállásról mindent elmond, hogy főszurkolónk, Szabó István („Köpci”) volt a csapatunk legjobbja és őt érdekelte legjobban a meccs. Szenzációsan védett, ezt köszönöm neki! Így kell készülni és odatenni magát egy mérkőzéshez, főleg egy fiatalnak! A Vizslásnak sok sikert kívánok!

Dancsok Roland: – Első mérkőzésnek megtette. Hosszú út áll előttünk. Az újakat be kell építeni a csapatba, új játékrendszereket próbálgatunk. Köszönöm Smelkó Karcsinak a meccset! Sok sikert nekik!

Balassagyarmati SC-Rimóc SE 1-0 (0-0)

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, műfüves pálya.

Balassagyarmati SC: Landesz (Molnár) – Kovács A., Lőrik, Kalász, Stefanik – Nagy K., Varga, Csókási, Csábi T. – Tóth, Major. Cserék: Kovács I., Rodák, Csábi B., Beniczky, Vas, Pifka. Edző: Babcsán Tibor.

Rimóc SE: Janusek – Kis I., Szoldatics D., Szoldatics M., Laczkó – Czupkó, Imre Z., Veres, Bangó B. – Kormány, Rácz A.. Játékos-edző: Fábián Róbert.

Gól: Pifka

Babcsán Tibor: Az év első mérkőzése a nagy hideg ellenére, mondhatni, jól sikerült. Amit próbálunk, egy teljesen más rendszerű foci, mint amit eddig játszott a csapat. A srácok egész jól alkalmazkodtak az új elképzeléshez, betartva mindent, amit kértem tőlük. Az ellenfél egy fiatalos, lendületes társaság. (Mint a miénk.) Rengeteg helyzet ki lett dolgozva, volt, amelyik még tetszetős is volt. Sajnos csak egyet tudtunk értékesíteni belőle. Voltak próbajátékon is, szinte minden posztra. Bízunk benne, hogy nálunk folytatják. Sajnos, akit nagyon szeretünk volna, nem csatlakozik hozzánk. Ami viszont biztos, hogy a csapatot vélhetően erősítve, Kovács „Kuli” István és Kovács Attila, két rutinos játékos érkezett a szlovákiai Nenincéből.

Fábián Róbert: A hideg és a kevés létszám ellenére úgy gondolom, az első játékrészben mi domináltunk jobban. Sajnos a második félidőben elfogytunk, amit ellenfelünk kihasznált és sikerült nekik egy gólt szerezni. Ezzel megnyerték a meccset. Remélem, a következő mérkőzésen jobban fogunk kinézni, mint játékban, mint létszámban!

Karancsaljai MSE-Mátraterenye SE II-Somos 5-7 (0-3)

Karancsaljai MSE: Ivanics – Bába, Bolyós G., Farkas, Ispán A. – Miklós G., Ispán V. – Lehoczki (László V.), Kobolák, Tőre (Csicsman) – Puporka R. Edző: Smelkó Károly.

Mátraterenye SE II-Somos: Harmat – Bocsó, Líber (Ottmár), Miskolczi, Vanó – Lengyel (Sálek), Ajtai, Kotroczó – Rácz M., Sipkó, Oroszi. Edző: Miklós Martin.

Gól: Puporka R. (4), Ispán A., ill. Oroszi (3), Rácz M. (2), Sipkó, Kotroczó

Smelkó Károly: Hatvan percig nyomoztunk, aztán Ricsi megrázta magát, és ki tudtuk kozmetikázni az eredményt! Nagyon az elején vagyunk, de dolgozunk azon, hogy a rajtra ütőképesek legyünk!

Miklós Martin: Túl vagyunk az első felkészülési mérkőzésükön. Hetven percig jól játszott a csapat, a havas talaj ellenére is jól passzolgattunk, birtokoltuk labdát és szép támadásokat vezettünk. Az utolsó húsz percért kár, hogy kiengedtünk kicsit, de a terhelés volt most az elsődleges cél. „Smeloéknak” köszönjük a mérkőzést!

Karancsberényi VSFC-Karancslapujtő KSE II 6-3 (3-2)

Karancsberényi VSFC: Zsélyi – Serfőző, Szlatincsán, Hulitka D., Nagy – Mezei, Fodor M., Szilágyi, Papp – Gyurkó, Gerhát. Cserék: Hulitka Sz., Lavaj, Szabó, Vilk, Horváth, Negrea. Edző: Fodor Zsolt.

Karancslapujtő KSE II: Kálmán K. – Cseh, Tóth P., Gordos, Laczkó – Béres, Sánta, Susán, Bozó – Banka K., Várbogyai. Cserék: Oláh H., Lenovics, Oláh K., Fenes. Edző: Szőrös Krisztián.

Gól: Mezei (2), Gerhát (2), Papp, Gyurkó, ill. Sánta, Várbogyai, Oláh H.

Fodor Zsolt: Első mérkőzésnek tökéletesen megfelelő volt. Egy jó játékerőt képviselő Karancslapujtő ellen játszottunk. A nehéz talaj ellenére sok szép dolgot csináltunk, de azért hiba is akadt bőven.

Szőrös Krisztián: Elég furcsa érzéseim voltak, mivel az első meccsem volt egy felnőtt csapat mögött, mint edző. Picit visszafogottabban álltam a dologhoz, szóval nem voltak meccs közbeni instrukciók, próbáltam sodródni az árral. Voltak hiányosságaink, nem kevés, elég nagy hibákból kaptuk a gólokat. Ez betudható annak, hogy ez volt az első nagypályás meccsünk. Szerintem „nem rossz” a játékosállományunk, viszont edzés eddig nem volt a játékosoknak, most azonban egy kőkemény alapozás van a lábakban. A közepén tartunk a felkészülésnek. A pálya sem volt az igazi, de erre sosem szabad fogni, mert az ellenfélnek sem volt más. Igazából nem nagyon jutottunk el helyzetig sem, a három gólunk is lecsorgóból született. Azért biztató jel, hogy az utolsó percben is ugyanúgy mentek a srácok, mint az elején. Szóval az erővel nem lesz gond. A többi még hátra van, játékban még erősödni kell. 

Mihálygerge SE-Feláldozhatók SE (Karancsság) 6-3 (3-0)

Salgótarján, Tóstrandi Sporttelep, műfüves pálya.

Mihálygerge SE: Biró – Tótok, Molnár, Nyerges, Csonka – Ruzsinszki – Budveszel, Bangó, Lantos, Oláh – Spala. Cserék: Zsély, Rácz, Baranyi, Dienes, Puszta, Báder, Gáborik. Edző: Langa Attila.

Feláldozhatók SE (Karancsság): Berki D. – Csonka R., Csonka Achilles, Gergely – Makó J., Lakatos, Bartus, Makó D., Csonka Attila – Könnyű, Medgyesi. Cserék: Berta, Csonka D., Csonka R., Berki K. Edző: Kardos Attila.

Gól: Spala (3), Lantos, Bangó, Ruzsinszki, ill. Bartus, Könnyű, Csonka

Langa Attila: Az edzéseket követően először játszottunk felkészülési mérkőzést, amely kellemes csalódást okozott a számomra, hiszen igen jól játszottunk. Szép támadásokat vezettünk a nehéz talaj ellenére, csupán a befejezéseinknél hiányzott a megfelelő koncentráció. A kezdő megbontását követően kicsit meggyengült a védelmünk, de amikor kellett, akkor ismét rápakoltunk egy lapáttal. Elsőre ezzel nagyon elégedett vagyok, gratulálok a srácoknak a hozzáállásuk miatt, valamint a Karancsságnak köszönjük a mérkőzést és sok sikert kívánok nekik a továbbiakban!

Kardos Attila: Megkezdtük a felkészülést a tavaszi szezonra, amit rögtön egy edzőmeccsel indítottunk. A célnak tökéletesen megfelelt, mindenki tisztességesen elfáradt, voltak szép momentumok a mérkőzésen, de volt sok pontatlanság is, ami természetes. Köszönöm Langa Ati barátomnak a lehetőséget, és kívánom neki és csapatának, hogy érjék el a kitűzött célokat!
Mi még nagyon az elején járunk, de mindent megteszünk, hogy a bajnokság kezdetére stabil csapat benyomását keltsük majd.

Ecseg SE-Tari SZE 7-2 (3-0)

Ecseg SE: Baltacanovic – Jaskó, Burbiczki, Kelemen,  Rácz A. – Rácz T., Moravcsik D., Mihalik J., Mihalik R., Zsiga – Mihalik Sz. Cserék: Baranyi M., Bangó. Edző: Moravcsik Ferenc.

Tari SZE: Balázs P. – Nagy Z., Gubicskó, Gortva, Göröcs – Csépány, Megyeri, Berecz, Nagy G. – Figura, Nagy I. Játékos-edző: Nagy Gábor.

Gól: Mihalik Sz. (5), Mihalik R., Mihalik J., ill. Berecz, Csépány

Moravcsik Ferenc: Ez volt az első edzőmeccsünk, nem is az eredmény volt a lényeg, hanem a mozgás. Úgy érzem, a megye kettő és a megye három között nem igazán nagy a különbség. Tulajdonképpen csak annyi, hogy ott indítani kell valamilyen utánpótlás csapatot. Szerintem sokkal jobb erőt képviseltünk, mint a tariak. Ez megmutatkozott a helyzeteken is, a gólok mellett jelentős ziccert kihagytunk. Azt gondolom, első edzőmérkőzésnek ez tökéletes volt. Köszönöm az ellenfélnek, hogy eljött!

Nagy Gábor: Nem a legjobb volt a felállásunk. A hétköznapi kinti edzés után többen megbetegedtek, őket fiatalokkal pótoltuk. A héten is edzünk és készülünk a Gyöngyöspata elleni edzőmeccsre!