2024.09.16.

A 2024-es Eb Nógrád vármegyei szemmel

Sorozatunkban igyekszünk majd napról napra régiónk egy-egy sportemberével nyomon követni az aktuális műsort.

Csütörtökön újabb három meccsel folytatódik a 2024-es futball-Európa-bajnokság. Weboldalunk a torna során igyekszik majd napról napra egy-egy Nógrád vármegyei illetőségű sportemberrel nyomon követni az adott programot. A soros találkozók kapcsán a honlapunkkal jó ideje reklámpartnerségi viszonyt ápoló, labdarúgóként a budapesti bajnokságban szereplő BÜSKE (ügyvédekből álló együttes) oszlopos tagjának számító dr. Katona Balázst kértük meg, hogy foglalja össze gondolatait a kontinenstornát és az esemény aktuális programját illetően.

– Nagyon vártam, hogy végre elkezdődjön az Európa-bajnokság, mivel ismét szoríthatunk a magyar válogatottért – mondta dr. Katona Balázs. Most érezhetően közel sincs akkora Eb-láz az országban, mint a legutóbbi két tornán, nyilván az eredmények sem úgy alakultak eddig, ahogy azt vártuk. De kicsit már természetesnek is vesszük, hogy kinn vagyunk, pedig ez sokáig nem volt így. Sajnos a Svájc elleni mérkőzés nem úgy alakult, ahogy elterveztük, nem néztünk ki jól, főleg az első félidőben. Szerintem a csoportból való továbbjutásunk sorsa már itt eldőlt. A német válogatott elleni meccsen már sokkal jobban néztünk ki, de ők most egy másik szintet képviselnek. Bízok benne, hogy Skócia ellen sikerül megszereznünk a három pontot. Összességében eddig sokgólos mérkőzések voltak az Eb-n, de már az egyenes kieséses szakaszban szerintem kevesebb gólokat fognak rúgni a csapatok, ahogy növekszik a tét. Engem a eddig a csoportmérkőzések során az ukránok háromgólos románok elleni veresége lepett meg leginkább. Szerintem a végső győzelemre Németországnak, Spanyolországnak vagy Portugáliának van a legnagyobb esélye. Meglepetéscsapatnak pedig Szerbiát várom.

Szlovénia-Szerbia: vendéggyőzelmet várok. A szerbek már az angolok ellen is jól játszottak, főleg a második félidőben. Szerintem továbbjutnak a csoportból. Mitrovic gólt és 2-0-s szerb győzelmet várok.

Dánia-Anglia: a dánok elrontották a szlovénok elleni meccset és még a végén az egy pontnak is örülhettek, így nekik a továbbjutáshoz nagyon kellene egy bravúr győzelem az angolok ellen, szerintem ez nem fog összejönni, az angolok nyernek és bebiztosítják a továbbjutásukat. 2-1-es angol sikert várok.

Spanyolország-Olaszország: a nap rangadója, akár egy döntő is lehetne, ezen a meccsen bármi megtörténhet, talán a spanyoloknak egy kicsivel jobb csapatuk van, de még nem volt döntetlen az Eb-n, így most úgy gondolom, hogy itt lesz az első. Végeredmény: 1-1.