2024.05.20.

Az SVSE női futsal együttese lett 2023 legeredményesebb csapata

A Bujtár Tamás által irányított hölgykoszorú érdemelte ki a Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata által elismerést az előző naptári év kapcsán.

Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata pénteken délután adta át a 2023-as esztendővel kapcsolatos év sportolója és csapata elismeréseket. A díjakkal dr. Dániel Zoltán alpolgármester tüntette ki a jelenlévőket. Az „év csapata” a Salgótarjáni VSE női futsal együttese lett, az együttes edzője, Bujtár Tamás, aki az alábbiakban meg is osztotta gondolatait.

Bujtár Tamás:Hatalmas büszkeséggel tölt el minket, hogy sikerült elnyerni a Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata által alapított “Az Év Legeredményesebb Csapatának” járó díjat. Sokat jelent ez az egyesületünknek, és természetesen a lányoknak is, akik az igazi főszereplők ebben, hiszen rengeteg munkát és energiát fektettek bele az egészbe, hogy ilyen sikeres évet fussanak. A 2023-as évben megnyertük a Pest megyei női futsal bajnokság alapszakaszát, majd a felsőházi rájátszásban is sikerült a dobogó legfelső fokára felállni. Párhuzamosan a bajnoksággal egyben szerepeltünk a futsal Magyar kupa sorozatban, ahol megyei csapatként az első és második körben is sikerült két NB II-es együttest is magabiztos győzelemmel abszolválni. Ekkor felcsillant a remény, hogy nagy lehetőség előtt állunk. Sajnos a legjobb négy közé jutásért az oda-visszavágós mérkőzésen az NB I-es Budaörs csapata ellen alulmaradtunk. Hazai pályán bravúros kettő kettes döntetlen után, idegenben ez nem sikerült. A szezon kezdés előtti megbeszélésen az egyesület elnöke és vezetői éltek a lehetőséggel és elvállaltuk az NB II-es bajnokságban való indulást. Ahol jelen állás szerint a második helyen állunk. A tegnapi napon pedig sporttörténelmet írtak a lányok. Sikerült bekerülnünk a futsal Magyar kupában a Final Four-ba, ahol az NB I-es Újpest csapatát kétszer is le tudtuk győzni. Minden elismerésem a lányoké, nagyon büszke vagyok rájuk, szenzációs eredményeket értek el. Nagyon örülök annak is, hogy egyre többen járnak el szurkolni a hazai mérkőzéseinkre, mert nagyon megérdemlik a lányok! A lányok és magam nevében is hálás köszönet Horváth Szabolcsnak, aki minden feltételt biztosít nekünk, hogy jól szerepeljünk.

Akik elérték a díjat érő eredményeket: Cseh-Rusz Bianka, Bognár Zsanett, Tóth Friderika (csapatkapitány), Bujtár-Bokor Berill, Bali Emese, Bede Anna, Határ-Molnár Anett, Mészáros Zsófia, Budveszel Debóra, Horváth-Keviczki Alexandra, Takács-Jakab Zsanett, Galcsik Szabina, Miklós-Baksa Boglárka, Bujtár Tamás (vezetőedző), Horváth Szabolcs (egyesületi elnök).