2024.10.28.

Hátrányból felállva nyert a Dejtár

Nem tudott pontot szerezni idegenben a Keszeg.

Szombaton a Keszeget fogadta a Dejtár a vármegyei harmadosztály Nyugati-csoportjának tizedik fordulójában. A vendégek szemszögéből indult jobban a meccs, Burai révén már az első negyedóra után előnybe kerültek. Ezt követően egyre komolyabban mentek előre a házigazdák, de a szünetig nem változott az állás. A második felvonás elején nagy nehezen jött az egyenlítés, majd az összecsapás kétharmadánál már a hazaiaknál volt a lépésfór. Keresztes Gábor duplázott. Ezután viszont képtelenek voltak lezárni a mérkőzést a jó pár nagy ziccert elrontó dejtáriak, így az utolsó pillanatokig maradt izgalom, de már nem tudtak egalizálni a mérkőzés nagy részét védekezéssel töltő látogatók, akik így kettő egyes vereséget szenvedtek. Lássuk a részleteket!

Vármegyei III. osztály Nyugati-csoport, 10. forduló:

Dejtár SE-Keszegi SE 2-1 (0-1)

Vezette: Varga F. (Pál A., Babcsán Zs.)

Dejtár SE: Kopó (Homolya, 46) – Gál N., Gál M., Vachó (Csabai, 68), Puruczki (Kónya, 77), Pap, Kovács G., Balatoni, Varga, Keresztes L., Keresztes G. Edző: Balga Ferenc.

 

Keszegi SE: Rojkovics – Burai, Kuska, Nagy, Veres (Kovács L., 53), Bujtár, Kapoun (Cseri, 85), Belencsák, Baranyi, Muszta (Terman, 68), Sintár. Edző: Cseri Kornél.

Sárga lap: Kovács G.

Gól: Keresztes G. (54., 60.), ill. Burai (17.)

Jók: Keresztes G., ill. Rojkovics (mezőny legjobbja), Nagy, Kapoun

Balga Ferenc: – Számítottunk rá, hogy szoros találkozó is lehet, ami bejött. Csak saját magunknak köszönhetjük, hogy így alakult. A meccs képe alapján többgólos különbséggel kellett volna győznünk, annyi helyzetet hagytunk ki. A keszegiek jól védekeztek, és jó focit képviselnek, de úgy gondolom, ezen a napon megérdemeltük a három pontot. Egy jó mérkőzés alakult ki, mindkét csapat előtt le a kalappal, nagyot küzdöttek a játékosok. További sok sikert a Keszegnek!

Cseri Kornél: – A mérkőzés előtt az jutott az eszembe, hogy utoljára még labdaszedő gyerekként voltam felnőtt tétmérkőzésen szombat reggel egy Vác-Békéscsaba meccsen, amikor az MLSZ nagy ötlete volt a szombat délelőtti tv-s esemény. Két dolog maradt meg arról a meccsről, az egyik, hogy alig volt néző, a másik, hogy mosolyogva figyeltem, ahogy Koszta Jani víz helyett kávét kért frissítőnek. Izgatottan vártam, most hátha látunk tv-s stábot felbukkanni, de csalódnom kellett, mert kezdés előtt fél órával szinte senki nem volt a két csapaton kívül, csak a bírósportárs, de neki könnyű dolga volt, mert csak a szomszéd településről ugrott át… De a mérkőzés viszont kárpótolt mindenért, mert egyrészt nagyon örültem ,hogy egyáltalán kiálltunk, és köszönet a srácoknak érte, mert sokan sokat tettek azért, hogy ez a meccs összejöjjön. És ha már ott voltunk, mindenképpen szerettük volna bebizonyítani, hogy nemcsak muszájból vagyunk itt, hanem eredményért jöttünk. Nagyot küzdöttek a srácok az első perctől kezdve, jól álltuk a sarat hátul, és ha a védelmünkön túl is jutottak, akkor a kapusunk védett ihletett formában az egész mérkőzésen. A kezdeti nyomásból kiszabadulva, gyakrabban tudtuk megtartani a labdát és jutottunk előre, majd Burai révén egy rendkívül szemfüles góllal a vezetést is megszereztük. A mérkőzés alapvetően ettől nem változott meg, ellenfelünk jött rendületlenül, de továbbra is kitartottunk, és néha még sikerült veszélyt jelentő módon visszatámadnunk. Az volt az ember érzése, hogy ezen a napon nem fognak tudni gólt rúgni nekünk, de ekkor sajnos egy olyan könnyű szívvel megadott tizenegyest fújtak ellenünk, amibe tán még a Real Madridnál is belepirultak volna, pedig nekik van gyakorlatuk ebben… Ezt sajnos egy még érthetetlenebb szabadrúgás követett… Ha nem megy akcióból, majd sikerül pontrúgásból… Bár büszkék lehetünk a mai napra, de összességében fájó így vereséget szenvedni, pláne, hogy az utolsó percben még kihagytunk egy hatalmas ziccert. Kétségtelen, hogy ellenfelünk egy nagyon jó csapat, de a mai mérkőzésen legalább az egyik pontot megérdemeltük volna. Fáj, de nem búsulunk miatta, legközelebb megpróbálunk ennél is jobban koncentrálni, és ha talán a sporinak is messzebbről kell érkeznie, akkor neki is több ideje lesz felébredni, és akkor lehet, hogy több szerencsével járunk majd.

A bajnokság aktuális állása: