2024.10.25.

Jöhet a tizedik forduló a vármegyei élvonalban

Berkenyére hivatalos a Vizslás, a Pásztót fogadja a Mohora, Szendehelyre látogat a Silver Tüzép-Karancslapujtő.

Ezen a hétvégén a tizedik körrel folytatódik a 2024/2025-ös évad a vármegyei első osztályban. Mind a hat mérkőzésre szombaton kerül sor. Lássuk, mit várunk a soros programmal kapcsolatban!

Vármegyei I. osztály, 10. forduló:

2024. október 26. (szombat), 14.00:

Vizslási SE-Balassagyarmati VSE

A papírforma szerint nyugodt szívvel megállapítható, hogy egyértelmű esélyesként tekinthetünk a jelenleg éllovas pozícióban megtalálható házigazdákra, főnixmadárszerű feltámadásként könyvelhetnénk el a látogatók részéről, ha éppen most szakítanák meg nyeretlenségi szériájukat. Mátyás Zsolt együttese hétről hétre becsülettel áll neki mindegyik erőpróbának, a fiatalság azonban rendre kiütközik, aztán egy-egy rövid kihagyás elégnek bizonyul ahhoz, hogy ismét ne jöjjön össze egy jó eredmény, A hazaiak kvalitásai ismertek, ebben az idényben ez idáig mindössze egyszer kapott ki Bujtár Tamás legénysége. Tiszta sor, a vizslásiak szeretnének minél fényesebb medáliát begyűjteni, ezen törekvés megvalósításához viszont az ilyen jellegű fellépéseiket mellébeszélés nélkül illene behúzniuk. Gyakorlatilag semmilyen épeszű érv nem sorolható fel a lelkes balassagyarmati társulat mellett, finoman szólva is komoly bravúrként könyvelhetnénk el egy esetleges meglepetést.

Silver Tüzép-Karancslapujtő-Bánk-DUSE

A forduló rangadójának veselkedhetnek neki az egyaránt az élbolyhoz tartozó alakulatok. A perpillanat második pozícióban megtalálható hazaiak négypontos előnyt birtokolnak az ötödik helyezett másik oldallal szemben, így joggal tekinthetünk vízválasztóként is az összecsapásra. A címvédő egy győzelem segítségével végérvényesen leszakíthatná magáról egyik ellenlábasát, míg amennyiben a vendégek tudnának nyerni, felzárkóznának riválisuk nyakára. Kiegyenlített viaskodásnak nézünk elébe, ugyan az ismerősebb környezet a ‘lapujtőiek malmára hajthatja a vizet, mérget vehetünk rá, hogy Torják István kellőképpen fel fogja tüzelni övéit, így joggal számíthatunk egy késhegyre menő férfias csatára. Csatlós Tamás a garancia arra, hogy a házigazdák is apait-anyait bele fognak adni, két döntetlent követően most már vissza szeretne térni az eredményesség ösvényére a regnáló bajnok. Bárhogy csűrjük-csavarjuk tehát, előzetesen nem tudunk kategorikusan dönteni, akármi megtörténhet majd a gyepen.

Szügy-Talent 2019 SE-Szendehely FC

Nem feltétlenül érezzük lefutottnak ezt a párosítást, bár az idény már lepergő részében remekelő vendégek favorit mivolta tagadhatatlan, egy sanda gyanúnk szerint, tartogathat egyet s mást a tarsolyában Koleszár Krisztián társulata. A szendehelyiek eddig csupán egyszer maradtak alul ebben a kiírásban, az előző körben a címvédővel remizett Schwarcz Zoltán igen csak egyben lévő brigádja. Evés közben jön meg az étvágy alapon, most már nem is akar lassítani a jelenleg dobogós vágyálmokkal rendelkező társaság, lényeges azonban kijelenteni, sok hiba nem fér bele az érmes helyezéseket vezető úton. A szügyiek ez idáig felvonultatott teljesítményét sem érheti kritika, újoncként gyűjtögeti a pontokat a bármire képes csapat. A mostani erőpróba folyamán ismét egy erős vetélytárssal néznek szembe a hazaiak, csak maximális fordulatszámon pörögve lehet keresnivalójuk, minden más esetben tovább fognak masírozni a négy kör óta veretlen látogatók.

Unicum FC Mohora-Bátonyterenyei TC

A fonalat elkapó hazaiakra tekinthetünk a párharc esélyeseiként, az előzetes várakozások azt súgják, nem hibázhat Baranyi Tibor csapata. A mohoraiak egyaránt behúzták legutóbbi három csörtéjüket, így nem is lebeghet más törekvés a szemeik előtt, mintsem az, hogy tovább íródjon menetelésük. A vendégek három nyeretlen küldetést követően tudtak ismét diadalmaskodni a mögöttünk hagyott körben, ráfért már egy újabb sikerélmény Sárközi Tamás együttesére. Az tuti, hogy szombaton sem feltartott kézzel kelnek útra a bátonyterenyeiek, maradjunk azonban annyiban, kalapemelést érő tettként kerülne be a köztudatba, ha rá tudnának cáfolni a papírformára. A házigazdák otthonukban joggal érezhetik magukat nyeregben, és ugyan nagy butaság volna a részükről, ha egy laza karlegyintéssel el szeretnék intézni a látogatókat, amennyiben valós tudásukat teszik le az asztalra, két vállra fektethetik a mezőny második felében fellelhető ellenfelüket.

Pásztó SK-Szécsény VSE

Elvileg ezzel az összecsapással is könnyű dolgunk van, a már elkönyvelt mutatókból kiindulva, minden sanszuk meglehet arra a házigazdáknak, hogy nagyon gyorsan kijavítsák legutóbbi vereségüket. A szécsényiek még nem tudtak győzni ebben az évadban, pontot is csak egy ízben gyűjtöttek. Tényleg nagyon elkélne már némi sikerélmény Tőzsér Zsolt társulatánál, már csak az a kérdés, mikor kerülhet sor a megújulásra. Fel van adva a lecke a rutinos szakember számára, egyre inkább nehezebb szituációban érezheti magát… A pásztóiak három győztes menet után kaptak ki az előző körben, értékes pontoknak voltak kénytelenek búcsút inteni, most egy kötelezőnek mondható siker által köszörülheti ki a nemrégiben rajta esett csorbát Szabó Gábor alakulata. Az érdemi tényezők kivétel nélkül a hazaiak mellett állnak a labda útjára indulása előtt, járna a kalapemelés a vendégeknek, ha éppen most támadnának fel és fricskáznák meg az acélosabbnak tetsző másik oldalt.

Diósjenő SE-Héhalom SE

A mezőny hátsó fertályában megtalálható gárdák csapnak össze ezen a mérkőzésen. Bár a táblázaton elfoglalt pozíciók és a résztvevők közötti pontkülönbség azt súgja, a házigazdákat jelölhetjük meg esélyesként, mi mégis úgy véljük, egy igazi ki-ki meccsre számítunk, ahol bármi előfordulhat. A nyáron komoly vérátömlesztésen áteső diósjenőiek már háromszor is nyertek ebben a szezonban, legutóbb éppen az előző fordulóban. Ezzel szemben a látogatók még nem tudtak győzni a mostani évadban. Az elmúlt két körben egyaránt ikszelt Berkes László brigádja, de amíg az első döntetlen komoly bravúrnak minősült, a második remi már csalódáskeltő lehetett. Mérget vennénk rá, hogy most már csak egy sikeres manőverre gondolnak a héhalmiak, ki tudja, lehet éppen most tudják majd átlépni saját árnyékukat. Ehhez persze lesz egy-két szavuk a hazaiaknak is, szintén tuti, hogy Lába Csongor együttese is pusztán egy újabb eredményes fellépésre gondol, szóval tényleg minden adott lehet egy kiegyenlített birkózáshoz.

Szabadnap: Berkenye SE.