2024.10.25.

A forduló mérkőzése(i)

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival.

Az őszi szezon hátralévő részében folytatjuk a korábban már megszokottá váló rovatunkat, fordulóról fordulóra számba vesszük a véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező mérkőzéseket a különféle bajnokságokból. A kezdősípszót megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő összecsapásokról. Az aktuális kínálatból a Silver Tüzép-Karancslapujtő-Bánk-DUSE, a Balassagyarmati SC-Karancslapujtő KSE II, a Palotási SZSE-Mátramindszenti SE, illetve a Szügy SE II-Érsekvadkert SE csörtékre esett a választásunk. Lássuk, mire készülnek az említett csapatok szakvezetői a közelgő rangadók kapcsán!

Vármegyei I. osztály, 10. forduló, 2024. október 26. (szombat), 14.00:

Silver Tüzép-Karancslapujtő-Bánk-DUSE

Csatlós Tamás, a Silver Tüzép-Karancslapujtő vezetőedzője: – Jól teljesít a csapat. Elégedettek vagyunk. Ez egy új együttes, amit építenünk kell. Két csapatból alakult ki a gerinc, és csatlakoztak más egyesületből is fiatalok. Teljesen más játékstílus jellemezte a két gárdát tavaly. Ezt most össze kell gyúrni, ami jó irányba halad. De ez az őszi szezon rá fog erre menni. Tavasszal szerintem már látni fogjuk ennek a csapatnak a játékstílusát. Ezen dolgozunk minden héten. A Bánk egy jó csapat. Ahogy elmondták a szezon elején, bajnokságot akarnak nyerni, cél a magasabb osztály. Jó játékosaik vannak. Természetesen mint mindig, győzelmet várok. Sok hiányzónk lesz. Sajnos nagy bajba is vagyok az összeállítással, de még a kerettel is. Zsély Benedek, Rozgonyi Boldizsár, Laczkó Ádám, Szabó János, Sulcz Márió, Czigler Benett biztosan nem lesznek, de Illés Lambert játéka is kérdéses. Remélem, lesz tizenegy hadra fogható játékos. De annak kell nyerni mindig, aki pályára lép!

Torják István, a Bánk-DUSE megbízott edzője: – A Vizslás elleni meccs után volt mit kipihenni. Rengeteg sérültünk volt, akiknek most is kérdéses a játéka. Úgy gondolom, mint az előző találkozónk is előtt mondtam, rendezni kell a fejeket. Ez szerintem mostanra hellyel-közzel sikerült is. Csak a sikerre játszunk, de a labda gömbölyű. Az ellenfél egy kiegyensúlyozott, stabil csapatnak tűnik, amely jól szerepel. Néztem a Szendehely elleni meccsüket. Ott azért a pálya talaja hagyott némi kívánnivalót maga után, folyamatos futballt nem lehetett kialakítani, így sok mindent nem tudtam leszűrni abból a mérkőzésből. Még az Építőkből ismerem a játékosok nagy részét, még ezekkel az emlékeimmel tudok táplálkozni. Kétségtelen, hogy itt már nem nagyon lehet senkinek sem pontokat veszíteni. Aki az első háromban akar végezni, annak még a döntetlen sem jó, nem a vereség. Gondolom, mindkét csapat győzelemre fog játszani. Bár még csak a kilencedik forduló után vagyunk, szerintem itt az élbolyban mindenkinek olyan szüksége van minden egyes pontra, mint a sivatagban egy pohár vízre… Mindkét gárda az élen akar zárni. Egy nagyon jó meccset várok! Kérdéses a játéka Tarlósi Patriknak, illetve Márkus Martinnak. 

Vármegyei II. osztály, 10. forduló, 2024. október 26. (szombat), 14.00:

Balassagyarmati SC-Karancslapujtő KSE II

Pifka Gergő, a Balassagyarmati SC játékos-edzője: – A szezon eddig eltelt részében négy mérkőzésen veszítettünk pontokat, ezekből a két hazai ponthullajtásunk a mai napig nagyon fáj a csapatnak, még a két idegenbeli meccs alkalmával kis szerencsével elhozhattunk volna egy-egy értékes pontot. Ha terveink szerint tudtuk volna abszolválni ezeket az összecsapásokat, akkor most nagyon kényelmes helyzetből várhatnánk a félév hajráját. Számunkra most kezdődik a bajnokság legnehezebb időszaka, a legfényesebb éremre is aspiráns csapatokkal találkozunk még idén, és nekünk is most fog eldőlni el, hogy álmodozhatunk-e egy esetleges éremszerző pozícióról vagy a középmezőnyben rekedünk. Célkitűzésük az év elején egyértelműen az volt, hogy a mezőny első feléhez tartozzunk, de ahogy mondani szokták, evés közben jön meg az étvágy, és elmondhatom, mi nagyon éhesek vagyunk a sikerre. Annak ellenére, hogy hátralévő meccseink zömén nem mi leszünk a favoritok, elszántak vagyunk, és mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy minél több összecsapásunkon begyűjtsük a maximális bajnoki egységeket. A Karancslapujtő KSE-ről elmondható, hogy az egyik legmeghatározóbb tényezője az első csapatuk és utánpótlásuk is az egész vármegyénk futballjának, ezért nagyon tiszteljük őket. Aktuális ellenfelünk egy fiatalos és lendületes csapat, akik bátran nyúlnak a jól felépített utánpótlásbázisukhoz, és dobják be a felnőttfutball mélyvízébe az ígéretes tehetségeiket a vármegyei másodosztályú csapatukban. Ez szerencsére a mi csapatunkról is elmondható, ugyanis ez a két csapat vívta az előző szezonban a vármegyei utánpótlás bajnokság, U19-es korosztályának abszolút döntőjét, amit anno személyesen is megtekintettem, és igen jó benyomást tettek rám a fiatalok. Ezeket a tényezőket figyelembe véve próbálom a mi csapatunkat is az utánpótlásból érkező fiatal játékosok alkotta gerincre építeni az idei szezonban, így reményeim szerint a jövőt tekintve is két meghatározó csapat feszül majd egymásnak ezen a hétvégén. Felnőttcsapatunk az elmúlt két szezon során találkozott a Karancslapujtő II csapatával, voltak hatalmas zakóink és szoros csatáink is, tavaly oda-vissza döntetlent értünk el ellenük, de győznünk még sosem sikerült. Az idei szezon eredményeit böngészve elmondható, hogy aktuális ellenfelünk rengeteget fejlődött az előző szezonhoz képest, és általában az eredmények nem hazudnak, olyan csapatok ellen is pontot-pontokat szereztek, akik ellen nekünk nem sikerült, ezért úgy gondolom, hogy most sem mi vagyunk az esélyesek, de mindent meg fogunk tenni, hogy ellenük első alkalommal végre mi hagyjuk el győztesen a pályát. Létszám terén úgy fest, kicsit foghíjasabban leszünk, mint az elmúlt időszakban, és fontos hiányzóink is lesznek, de úgy tartom, mindig a jelenlévő csapat a legjobb, és tudom, hogy aki ott lesz, a maximumot fogja nyújtani. Biztos hiányzók: Lukács, Kalász, illetve Hatala

Szőrös Krisztián, a Karancslapujtő KSE II játékos-edzője: – Számomra igazából ajándéknak tűnik ez a szereplés, ugyanis, ahogy kezdtünk az első mérkőzésünkön a Bánk csapata ellen, ott elvéreztünk… Aztán úgy gondoltam, hogy ez a szezon is majd folyik abban a mederben, ahol abbahagytuk, de hál’ istennek, javuló tendenciát mutattunk, és ha jól számolom, talán hét forduló óta nem találtunk legyőzőre, így elég pozitívan élem meg ezt az elmúlt időszakot. Úgy indultunk neki ennek az új szezonnak, hogy az első öt helyezés valamelyikét foglaljuk el a tabellán, a jelen állapot szerint én úgy gondolom, hogy ez reális is, mert ugye most ott vagyunk az első helyen, gólaránnyal jobb a Somos csapata tőlünk. A kitűzött célunk még mindig a kezünkben van, elérhető távolságban. Az ellenfélről nem sokat tudok, hogy milyen változásokon mentek keresztül az új szezon kezdetére. A múlt idényben találkoztunk velük, egy sok mindenre képes csapatról beszélünk, én úgy gondolom, hogy egyenlő erők párharca lesz ez, ők is képesek nagyon jó, de rossz teljesítményre is, mint mi. Nekünk idegenben mindig egy picit nehezebben megy, de a csapatunk már annyira megerősödött, és mint csapat, tudunk működni, szóval, ha ‘Gyarmatra utazunk, ott nekünk egy győzelem kell. Ha már eddig ilyen acélos menetelést hajtottunk végre, akkor ezt most nem kellene elrontanunk, de ugye a futballban a labda gömbölyű, minden benne van a mérkőzésben, és akkor sem fog semmi történni, hogyha most nem sikerül győznünk, de azt el merem mondani, hogy mindenféleképp a három pontért utazunk Balassagyarmatra. Talán egy hiányzónk lesz, Gerhát Ádám, de a többiek most tudnak csatlakozni, akik a múlt héten nem voltak, így igazából a mag meglesz és teljes erőbedobással tudunk részt venni a mérkőzésen.

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 10. forduló, 2024. október 27. (vasárnap), 14.00:

Palotási SZSE-Mátramindszenti SE

Kotasz Gergő, a Palotási SZSE vezetőedzője: – Korábban is mondtam már, hogy mi egy kicsit olyanok vagyunk, mint egy szappanopera. Az egyik félidőben úgy néz ki, minden rendben, simán hozzuk a három pontot, aztán a második félidőben már az is kérdéses, hogy egyáltalán pályán vagyunk-e. A háttérben tényleg minden adott, hogy sikeresek legyünk: itt van mellettünk mindenki, aki segíthet – klubvezetés, lelkes szurkolók, még a büfés néni is, de ebből muszáj lesz visszaadni valamit a pályán is. Ahogy mondtam, többször bebizonyítottuk, hogy tudunk nagyon jól játszani, a kérdés az, hogy mikor látom majd a csapatot végre kilencven percig villogni. A Mátramindszent csapatában vannak tapasztalt és jó játékosok, illetve olyan támadójuk van, aki évente harminc-negyven gólt szerez, a vármegyei három gólkirálya volt, szóval tudja, hol lakik a háló. Ettől függetlenül hazai pályán mindig kötelező a győzelem, mert különben szépen lassan lemaradunk, aztán csak nézünk majd, mint a moziban. Ha a csapat minden tagja kellően éles és figyelmes lesz, akkor hiszem, hogy elégedett leszek a teljesítménnyel – feltéve, hogy most nem lesz például esküvő, ami megzavarhatná az előkészületeket. Van pár játékos, aki sérüléssel bajlódik, a pénteki edzés után körvonalazódik majd, hogy ki az, akire számíthatok. Aki biztos nem lesz, az Jambrich Benjámin és Kajzinger Erik. A három pontra szükségünk van, és ha ezt megcsináljuk, akkor tényleg beszélhetünk csapatmunkáról, de ha nem… Nos, akkor marad a heti önvizsgálat.

Zsákai Márió, a Mátramindszenti SE játékos-edzője: Az eddigi idény nem igazán úgy alakult, ahogy elterveztük, bár annyi vigasztalhat, hogy három pont van köztünk és az első helyezett között. Rengeteg komoly sérülés jellemezte a meccseinket, lábfejtörés, bokaficam, bokatörés, lábujjtörés, különféle betegségek, csoda, hogy megvagyunk. De most indult újra a csapat, lesz ez még jobb is. A cél mindenképp a dobogó, úgy gondolom, még így is versenyben lehetünk az érmekért folytatott harcban, vannak jó, pörgős játékosaink, akik meccseket nyerhetnek meg, csak még egy kicsit javítani kell a helyzetkihasználáson. Az igazat megvallva, nem az én edzői szerepvállalásom volt az első számú terv a csapatnál, hívni akartunk egy nevesebb edzőt, de sajnos anyagi okok miatt nem tudtuk vállalni, hogy ő vegye át a csapatot. Ez nem saját döntés volt, az egész csapat meg lett kérdezve, és szinte egyhangúan mondták, hogy én legyek az edző. Úgy gondolom, hogy az évek alatt, amióta versenyszerűen futballozok, megfordultam olyan edzők keze alatt, akiktől nagyon sokat tanultam, és emlékszem is a feladatokra, amik hasznára válnak a csapatnak. Ez idő alatt Smelkó Károly, Tarlósi Tamás, Csatlós Csaba, Bujtár Tamás, illetve Oláh Teofil is volt az edzőm, és sorolhatnám még. Úgy veszem észre, hogy az edzéslátogatottság is megnőtt és hallgat rám mindenki, nem rinyálnak, csinálják becsülettel, remélem, sokra visszük együtt. Igazán az ellenfélről nem tudunk semmit az eredményein kívül, nagyon rég játszottam ellenük, még a vármegyei egyben, de azóta kicserélődött úgyis mindenki. Véleményem szerint, ebben az osztályban erős csapatnak számít, de hétvégén megismerjük egymás erejét. Kemény küzdelmet várok mindkét féltől, nagyon fontos most a pontszerzés, és hajtania kell mindkét csapatnak. A héten tudtunk edzeni kétszer is, remélem, hasznára válik a csapatnak vasárnap, bízom benne, semmiféle veszekedés vagy káromkodás nem lesz a meccsen, sportszerűen le tudjuk játszani a találkozót. Sok sikert és sportszerű játékot kívánok az ellenfélnek! Nekem úgy tanították, hogy mindig az a legerősebb tizenegy, aki épp a pályán van. Igazából nagyon nagy gond van a csapatnál, van, akik nem szeretnének többé együtt játszani, van, akit egyszerűen nem érdekel, és van olyan is, aki más szenvedély miatt hanyagolja a csapatot. A sérültek még mindig sérültek, de így is minden posztra tudunk megfelelő embert tenni. Ha nem változik egy-két ember hozzáállása, meg fogunk válni tőle.

Vármegyei III. osztály, Nyugati-csoport, 10. forduló, 2024. október 27. (vasárnap), 13.00:

Szügy SE II-Érsekvadkert SE II

Koplányi Örs, a Szügy SE II vezetőedzője:Még mindig keressük önmagunk játékát, van fejlődés, de még mindig nem az igazi! Nem mondhatom, hogy jó formában vagyunk, de próbálok minél jobb teljesítményt kihozni a csapatból! Az ellenfél egy rutinos csapat, ebben az osztályban minden évben ott vannak az elején. Természetesen győzelmet várok! Vasárnap délben meg tudom mondani, hogy ki nem lesz bevethető, Telek sajnos biztos!

Farkas Bálint, az Érsekvadkert SE játékos-edzője: – Sok új játékos jött hozzánk, akik mind nagyon fiatalok, első sorban az ő helyüket kellett megtalálni a csapatban, és beilleszteni őket. Úgy érzem, ez szép lassan sikerült is, így elkezdtünk támadásban és védekezésben is biztató jeleket mutatni, elkezdtek jönni az eredmények is. A cél egyértelműen az, hogy ott legyünk a rájátszásban az első négyben, ha ez sikerül én már elégedett leszek. Szügy nagyon okosan osztotta szét a két csapata között a keretet, és így a fiatalabb, ügyes srácok a vármegyei háromban felnőtt szinten fejlődhetnek, nem mellesleg nagyon komoly múlttal rendelkező idősebb csapattársak mellett. Ez látszik is a játékukon, rutin és lendület is van bennük. Az biztos, hogy egy jó meccset fogunk játszani egymással, jó időben, illetve nagyon jó körülmények között, és mindent meg fogunk tenni azért, hogy a végén mi hagyjuk el győztesen a pályát. Tálas eltiltott, illetve biztosan lesznek még hiányzók, de megfelelő létszámmal tudunk elutazni.