2024.10.18.

Sírból mentett pontot a Bánk-DUSE II

Nem tudta kihúzni az utolsó perceket a Nógrádmegyer.

Szombaton a Bánk-DUSE tartalékcsapatát fogadta a Nógrádmegyer a vármegyei másodosztály nyolcadik körében. Remekül indították a mérkőzést a házigazdák, egy büntető által pár perc alatt beköszöntek, majd az első etap felénél Berki Máté dupláig jutott. A szünetig már nem tudtak reagálni a látogatók, rögtön a második etap elején azonban Gombos szépített. Ez az állás sem sokáig maradt, mert kisvártatva Hrabovszky-Machál egalizált. Folytatódott a nyílt sisakos viaskodás és nem sokkal később Strihó góljával újra a hazaiaknál volt a lépésfór. Már-már úgy nézett ki, nyernek a ‘megyeriek, amikor az utolsó pillanatokban Várnai egyenlített, egyúttal kialakítva a három hármas végeredményt. A sírból mentett pontot Szász Jenő brigádja. Lássuk a részleteket!

Vármegyei II. osztály, 8. forduló:

Nógrádmegyer BSE-Bánk-DUSE II 3-3 (2-0)

Vezette: Reviczki J. (Mércse L., Bakonyi B.)

Nógrádmegyer BSE: Rácz S. – Strihó, Ökrös P., Berki M., Rácz R., Botos, Medgyesi (Rácz M., 54), Ökrös M., Makó, Gregász (Oláh M., 34), Pintér (Ökrös I., 82). Vezetőedző: Ökrös István.

 

Bánk-DUSE II: Bernhardt – Dürge, Oláh E., Barth, Pók, Nagymihály, Hrabovszky-Machál, Gombos, Várnai, Salánki, Szász. Vezetőedző: Szász Jenő.

Sárga lap: Pintér, Rácz M., Oláh M., ill. Oláh E., Barth, Salánki

Piros lap: Pók (92., Bánk-DUSE II)

Gól: Berki M. (8., 21.), Strihó (67.), ill. Gombos (47.), Hrabovszky-Machál (56.), Várnai (90.)

Jók: Rácz R., Strihó, Ökrös P., Berki M., ill. az egész csapat

Ökrös István: – Jól kezdtük a mérkőzést, az első félidőben vezettünk, kialakítottunk több gólhelyzetet is, kezünkben tartottuk a meccset. A második félidőben az ellenfél olyan taktikára váltott, hogy verbálisan folyamatosan inzultálták, illetve véleményezték a játékosainkat és a játékvezetőt is. Sajnos erre a lóra mi fel is ültünk, és a második félidő sajnos foci helyett a panaszkodásról szólt. A bánkiaktól fura volt ez a viselkedés, egyáltalán nem sportszerű, de végül is elérték a céljukat. Nekünk a játékkal kellett volna foglalkozni, mint az első etapban és semmi gond nem lett volna. Ebből tanulnunk kell. A játékvezetés rendben volt, talán egy kicsit határozottabb lehetett volna, mert bőven lehetett volna lapot szórni. Sok sikert a Bánk csapatának!

Szász Jenő: – Jó mérkőzést játszottunk, kettő nulláról jöttünk vissza, aztán a végén megint egyenlítettünk. Az ellenfél végig korrekt volt, a végén volt egy kis feszület, de ez benne van. Voltak érdekes ítéletek, amiket nem tudtam még feldolgozni, de ez is benne van, elhoztunk egy pontot, egy nem rossz csapattól. Belementek a napváltoztatásba, amit még egyszer köszönünk. A pálya kicsit nehéz volt, estünk-keltünk a mély talajon, mi alkalmazkodtunk nehezebben hozzá. Kicsit úgy éreztem magam a pályán, mint „Milu” matekórán anno. Az ellenfélnek további sok sikert, a két középhátvéd srác nagyon rendes, jó srácok voltak, mind emberileg, mind sportolóként.

A bajnokság aktuális állása: