Ez történt az NB III Keleti-csoportjának tizenkilencedik fordulójában

Gabi

A BSE soros ellenfele vállalható vereséggel, míg az SBTC következő riválisa győzelemmel melegített.

Múlt vasárnap a tizenkilencedik kört bonyolították le a harmadik vonal Keleti-csoportjában. Ahogy arról korábban említést tettünk, a BSE kikapott Sényőn, míg az SBTC vereséget szenvedett a Mezőkövesd tartalékcsapatánál. Ahogy már az előző évad során is megszokhatták olvasóink, a mostani pontvadászatban is valamennyi találkozóról beszámolunk majd a soros körből, edzői nyilatkozatokkal karöltve.

A nógrádi gárdák közelgő vetélytársai közül a hamarosan a balassagyarmatiakat fogadó Putnok vállalható fiaskót könyvelt el a Tiszakécskével szemben, míg a nem sokára az SBTC-t vendégül látó BVSC legyűrte a Tiszafüredet. A további meccsek kapcsán elmondható, hogy a debreceni fiatalok bravúros remit értek el Jászberényben, az Eger felülkerekedett a Diósgyőr második számú együttesén, a Füzesgyarmat elbánt a Sajóbábonnyal, a Kisvárda kettő nyert Hatvanban, a Tiszaújváros győzött Gyöngyösön, a Cegléd pedig bevette Tállyát. Nézzük meg a részleteket!

NB III Keleti-csoport, 19. forduló:

Putnok FC-Tiszakécskei LC 0-3 (0-1)

Putnok, Várady Béla Sportközpont, zárt kapuk mögött Vezette: Sándor Cs. (Sztányi T., Benkő R.)

Putnok FC: Pápai – Gubacsi, Budaházi, Horváth Cs., Lakatos – Magyar (Takács, 69.), Keményffy – Madarász, Csirszki (Galambosi, 82.), Ádám F. (Szilágyi, 82.) – Pataki (Sramkó, 69.). Vezetőedző: Fehér Balázs.

Tiszakécskei LC: Molnár – Oláh M., Horváth Ad., Zvara, István L. (Szabó D., 83.) – Ternován, Horváth Att. – Pongrácz (Pácsa, 83.), Pál A. (Káli, 81.) – Máté J. (Galacs, 78.), Simon. Vezetőedző: Nagy Sándor.

Sárga lap: Csirszki

Piros lap: Lakatos (31.), Keményffy (32., mindketten Putnok FC)

Gól: Oláh M. (11.), Pál A. (49.), Káli (88.)

Fehér Balázs: – A két gyors kiállítás nagyjából el is döntötte a mérkőzést. Ennek ellenére voltak olyan periódusok a meccsen, amikor nem érződött, hogy kevesebben vagyunk, emiatt érdemelnek dicséretet is a fiúk.

Nagy Sándor: – Egy újabb állomás, amit sikerrel vettünk, egy szervezetten és szimpatikus futballt játszó csapat otthonában. A mai napot ezzel lezártuk, és már készülünk a következő bajnoki fordulóra.

BVSC-Zugló-Tiszafüredi VSE 2-1 (2-0)

Budapest, BVSC-stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Katona B. (Ring K., Polyák A.)

BVSC-Zugló: Horváth G. – Balázs B. (Komódi, 69.), Balogh M., Balogh B., Májer – Murai, Kovács G., Simon K. (Pintér, 62.), Fisli – Kelemen P. (Somodi, 90.), Schrammel (Hrepka, 46.). Vezetőedző: Céró Bálint.

Tiszafüredi VSE: Ladányi – Tóth N., Mészáros., Kalóz, Vincze (Csikós, 32.) – Szövetes, Szanku, Csiki, Szántó – Kalmár, Szabó T. Vezetőedző: Dorcsák Zoltán.

Sárga lap: Balogh M., Horváth G., ill. Szanku, Szabó T.

Gól: Balázs B. (28.), Kelemen P. (36.), ill. Kalmár (82.)

Céró Bálint: – Fizikálisan nehéz mérkőzésen vagyunk túl. Az első hatvan percben mutatott játékkal elégedett vagyok. Két napunk lesz felkészülni a szerdai találkozónkra, megpróbálunk a lehető legfrissebbek lenni addigra. További sok sikert kívánok a Tiszafüred csapatának és jobbulást a hiányzóiknak!

Dorcsák Zoltán: – Nehéz előjelekkel vártuk a meccset, mert öt játékosunk veszítettek el a hét folyamán. Ennek következtében egy cserével érkeztünk meg, Tóth Tibor kollégám és én voltunk a másik kettő. Ahogy ilyenkor lenni szokott, már a huszonötödik percben cserélnünk kellett egy sérülés miatt. Ennek ellenére is azt tudom mondani, hogy saját magunkat vertük meg, mert olyan gólokat kaptunk, amiket nem lehetne. Abszolút nem játszottunk alárendelt szerepet, megvoltak a lehetőségeink. Úgy gondolom, semmivel nem volt jobb a BVSC, csak annyival, hogy mi ajándékoztunk nekik két gólt, ők pedig nekünk csak egyet. 

Jászberényi FC-Debreceni VSC 3-3 (1-2)

Jászberény, Városi Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Újhelyi T. (Hovanecz M., Balla L.)

Jászberényi FC: Bonica – Szemere, Torkos, Aranyos, Süttő – Gergely P. (Szanyi, 60.) – Fekete O., Albert, Fekete M. (László K., 60.) – Hodgyai, Pálinkás. Vezetőedző: Németh Gyula

Debreceni VSC II: Hrabina – Jankelic, Kovács R., Gellén, Füzfői (Girdán, 80.) – Bene, Szabó Á., Balla (Preg, 93.), Maruscsák – Juhász (Pelles, 90.), Sármány. Vezetőedző: Szatmári Csaba.

Sárga lap: Szanyi, Albert Á., ill. Balla

Gól: Pálinkás (12.), Fekete M. (52.), Torkos (78.), ill. Sármány (39., 45., 50.)

Németh Gyula: – Gratulálok a csapatomnak, hogy három-egyes hátrányból is fel tudott állni! További sok sikert kívánok a Debrecen fiataljainak.

Szatmári Csaba: – Kicsit megilletődötten kezdtük a mérkőzést, ami jellemző is volt húsz percig. Vezetést szerzett a Jászberény, de hála istennek, még az első félidő végén két kontrából sikerült fordítanunk, így vonultunk a szünetre. A második félidőt ott folytattuk, ahol az elsőt abbahagytuk, egy góllal. Ezt követően mindent mozgósított a Jászberény, nagyon veszélyesek voltak a felívelt labdáik. Két magas emberük volt elől, ebből adódtak is nekik lehetőségek, helyzetek, amiből kettőt értékesítettek. Úgy gondolom, elégedett lehetek a mutatott játékkal, szerintem megérdemelten hoztunk el egy pontot.

Eger SE-Diósgyőri VTK II 2-0 (0-0)

Eger, Szetmarjay Tibor Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette: Valu T. (Piskóczi V., Novák L.)

Eger SE: Nacsa – Debreczeni, Valkay, Vaskó, Nemes – Hegedűs D. (Révész A., 88.), Kis G. (Antal, 59.) – Pál Sz. (Vajda, 59.), Gresó (Farkas K., 88), Deli (Olasz, 76.) – Boros. Vezetőedző: Sütő Szilárd.

Diósgyőri VTK II: Furik – Nagy Z. (Cortes, 57.), Farkas M., Mrva, Schildkraut – Gönczi, Kispál – Csávás, Zsemlye, Zsiga M. (Bartha, 79.) – Omarashvili. Vezetőedző: Zsivóczky Gyula.

Sárga lap: Vaskó, Pál Sz., Vajda, ill. Gönczi

Gól: Boros (74.), Gresó (84.)

Sütő Szilárd: – Először is, részvétem Olasz Dénes és Pál Szabolcs családjának! Tudtuk, hogy a Diósgyőr masszív, szervezett csapat, mélyen védekeznek és abból próbálnak kontratámadásokkal operálni. Erre készültünk és próbáltunk labdát szerezni azokon a területeken ahol gyengébbnek éreztük őket. Sokszor meg is valósítottuk.  A tizenhét vírusfertőzött játékosunkat még mindig érezzük. Az a fajta dinamika még hiányzik a csapatból, ami megvolt két hónappal ezelőtt, de nap mint nap teszünk érte, hogy ez újra meglegyen. További sok sikert a Diósgyőrnek!

Zsivóczky Gyula: – Az egész mérkőzésen a kidolgozott taktikát nem tudtuk megvalósítani, az Eger csapata a sajátját ránk kényszerítette. Az első félidőben még stabil volt a védekezésünk, de az egész mérkőzésen a támadójátékunk defenzív volt. Úgy éreztem, hogy aki az első gólt szerzi, az nyeri meg a mérkőzést. A kitűzött célért, a bennmaradásért sokkal többet kell tennünk az előre játékban. Az Eger megérdemelten nyerte meg a számunka is nagyon fontos mérkőzést.

Füzesgyarmati SK-Sajóbábonyi VSE 4-0 (1-0)

Füzesgyarmat, Lázár Gyula Városi Sporttelep, zárt kapuk mögött. Vezette: Dobai J. (Dobos D., Dobó S.)

Füzesgyarmati SK: Fildan – Achim S., Tóth O. (Márkus, 83.), Raducu, Szabó R., Achim Á. – Árvai (Bereczki, 83.), Kis Sz. (Shadi, 76.), Ramos (Molnár Sz., 76.), Vajda (Balogh G., 59.) – Popescu. Szakmai igazgató: Boros Tibor.

Sajóbábonyi VSE: Bánhegyi – Pataki, Tóth I., Boda (Dáné, 63.), Balogh D. – Borai (Palkó, 86.), Lakatos, Molnár M., Patócs – Faggyas, Sebők. Vezetőedző: Dávid Zoltán.

Sárga lap: Tóth O., Popescu, Achim S., ill. Lakatos, Balogh, Patócs

Gól: Kis Sz. (12., 60.), Popescu (46.), Bereczki (88.)

Boros Tibor:A mérkőzés előtt nem voltak nagy elvárásaim, a hosszú kihagyás után, de azért bíztam, hogy egy nyögvenyelős, egygólos győzelmet le tudunk hozni. Az első félidő körülbelül ennek megfelelően zajlott, de a második félidőre minőségi változás állt be a játékunkba, ami a következő mérkőzésekre nézve örömteli. A végeredmény reális.

Dávid Zoltán:A mai mérkőzésen, ha sikerült volna jobban összpontosítani az első félidőben, akkor akár meglepetést is okozhattunk volna. A második félidő alapján viszont megérdemelten tartotta otthon a Füzesgyarmat a három pontot.

FC Hatvan-Kisvárda Master Good II 0-1 (0-1)

Hatvan, Népkert Sporttelep, zárt kapuk mögött. Vezette: Práth D. (Kövér T., Apkó T.)

FC Hatvan: Halasi – Purzsa, Bárkányi (Sárközi, 66.), Katona, Gál – Szabó R. (Bogdán, 78.), Karácsony – Czibolya, Purzsa, Lukács Zs. (Bartók, 78.) – Simon M. Vezetőedző: Gulyás Gábor.

Kisvárda Master Good II: Odincov – Atamas, Vass, Baranyai, Sikorszki – Szőr, Lakatos – Szentes (Denisjuk, 80.), Mihalik (Avetisjan, 86.), Czérna (Luscsik, 69.) – Khimich. Vezetőedző: Kocsis János.

Sárga lap: Gál, Sárközi, Purzsa, ill. Lakatos, Atamas, Ametisyan, Khimich

Gól: Czérna (21.)

Gulyás Gábor: – Küzdelmes mérkőzésen vagyunk túl, ahol nem a szép játék dominált. Egyik kapu előtt sem adódtak igazán lehetőségek. Sajnos egy pontrúgás után a Kisvárda meg tudta szerezni a vezetést, és el is tudta vinni a három pontot. Maradt még idén három meccsünk. Megpróbáljuk a lehető legtöbbet kihozni ezekből a mérkőzésekből, hogy reális esélyünk legyen a tavasszal.

Kocsis János: Azt kaptuk a mérkőzésen, amire számítottunk. Szervezett, motivált ellenféllel találtuk magunkat szemben – nagyon nehéz körülmények között, mély talajú pályán. Az első félidőben taktikusan, fegyelmezetten és a körülménykehez maximálisan alkalmazkodva játszottunk. Szögletszituációból tudatos, nagyon szép gólt szereztünk. Több olyan lehetőségünk is volt, amellyel megnyugtatóbbá tehettük volna a fölényünket. A második félidőben, picit tudat alatt is az eredmény tartására törekedtünk, emiatt sokszor talán túl mélyen is védekeztünk, kapkodóvá váltunk, de a kontrákból meg voltak a lehetőségeink a második gól megszerzésére. Sajnos, ez nem jött össze, emiatt nehéz lett a vége, de az ellenfélnek igazából nagy helyzete nem volt a kapunk előtt. Összegezve: az első félidő jó játékot, maximális hozzáállást, a második viszont hatalmas küzdelmet hozott, és óriási akaratunknak köszönhetjük ezt a győzelmet.

Gyöngyösi AK-Mátra-Termálfürdő FC Tiszaújváros 1-2 (1-0)

Gyöngyös, Kömlei Károly Sporttelep, zárt kapuk mögött. Vezette: Muhari G. (Ancsin Z., Varga L.)

Gyöngyösi AK-Mátra-Beton: Szalay – Borbély (Eichenvalder, 80.), Rédei, Gohér, Földi (Gazdag, 80.) – Pölöskei, Márkus (Csillik, 66.), Tarnai – Gaal (Bartha, 59.), Molnár, Bartusz. Vezetőedző: Simon Antal.

Termálfürdő FC Tiszaújváros: Tóth Cs. – Tóth M., Vincze, Gelsi, Lőrincz – Kulcsár (Bene, 46.), Tóth S. (Bussy, 56.) – Kristófi (Vitelki, 85.), Csernák (Márton A., 81.), Pap – Csoszánszki (Benke, 46.). Vezetőedző: Gerliczki Máté.

Sárga lap: Gelsi, Pap

Gól: Molnár (24.), ill. Benke (60.), Kristófi (71.)

Simon Antal: – Egy jó csapatot fogadtunk, és az első félidőben sikerült vezetést szereznünk. Aztán a második félidő elején kihagytunk egy ajtó-ablak ziccert, és a kettő-null helyett egy-egy lett. Ez volt a mérkőzés egyik fordulópontja. Utána sikerült még egy találatot szerezniük a vendégeknek, és már nem tudtunk egyenlíteni. Azt gondolom, hogy a döntetlenre mindenképpen rászolgáltunk volna.

Gerliczki Máté:Megpróbáltunk futballozni ezen a nagyon nehéz talajon, és be kell ismerni, hogy nem ment. A második félidőre változtattunk szerkezetileg és személyek terén is, és az akarat meghozta a fordítást, egyben a győzelmet is. Gratulálok a srácoknak ehhez a különösen fontos sikerhez. 

Tállya KSE-Ceglédi VSE 0-2 (0-1)

Tállya, Községi Sporttelep, zárt kapuk mögött. Vezette: Tóth T. (Szabó F., Molnár L.)

Tállya KSE: Tarr – Bocsi, Fenyőfalvi, Rubish (Lavrik, 60.), Nyitrai– Motkó (Huszti, 68.), Bihari, Szegedi, Kelemen G. (Tóth Sz., 68.) – Tóth L., Jano (Ondó, 60.). Megbízott játékos-edző: Minczér Tibor.

Ceglédi VSE: Haála – Bagó, Tóth D., Juhász Gy., Polyák – Kuti, G. Bíró – Markó, Kovács L. (Kelemen L., 73.), Bartos (Csendes, 91.) – Laczkó (Juhász A., 87.). Vezetőedző: Makrai László.

Sárga lap: Fenyőfalvi, ill. Polyák, Kovács L.

Gól: Markó (37., 56.)

Minczér Tibor:Sajnos a szokásos játékunkat hoztuk, teljesen uraltuk a meccset az első félidőben, helyzeteink voltak, mégis az ellenfél tudott vezetést szerezni egy megpattanó lövésből. Nagyon nehéz bármit mondani, amikor mindent megtesz a győzelemért a csapat, és nem lehet senkit elmarasztalni. Mindenki hajtott, győzni akart, de valamiért ez nem párosult eredménnyel. Uray mester idején is ugyanez volt a probléma, hogy nem tudtuk berúgni a helyzeteket. Más csapat lehet, hogy bajnokságot nyert volna az ősz folyamán ennyi ziccerrel. A második félidőben megmaradt a lelkesedés, tovább próbáltuk birtokolni a labdát és helyzetekig eljutni. Aztán volt egy szép szabadrúgásgól, amivel kettő-null lett. Ekkor azt éreztem a fiúkon, hogy talán kicsit megtörtek, de még a végén, az utolsó tíz percben is megvoltak a lehetőségek. Bár azok talán nem akkora nagyok voltak, támadtunk, gólt viszont sajnos nem tudunk rúgni.

Makrai László: – Sajnos játékban és szervezettségben nem azt hoztuk, amit szerettünk volna, de legalább eljutottunk arra a szintre, hogy gyengébb játékkal is tudtunk nyerni!

A BSE és az SBTC mérkőzéséről már korábban beszámoltunk:

Sényő-Carnifex FC-Balassagyarmati VSE 3-0 (3-0)

Sényő, Kastélykerti Pálya, zárt kapuk mögött. Vezette. Kovács T. (Pogonyi F., Bencze A.)

Sényő-Carnifex FC: Gagyi (Krizsanovszki, 91.) – Klepács, Hadházi, Fenyőfalvi (Molnár, 74.), Szokol – Boros, Farkas – Schmidt (Tőkés, 85.), Páll Zs. (Barcsay, 74.), Kapacina V. (Jócsák, 85.) – Orosz. Edzők: Fiumei Viktor, Imrő László.

Balassagyarmati VSE: Megyeri – Király O., Lami (Erdélyi, 46.), Benkő-Bíró, Fejes – Pallagi, Szabó N. – Klinger (Pécsi, 73.), Szita, Kamarás – Hamar. Megbízott edző: Szabó Gábor

Sárga lap: Páll Zs., Schmidt, ill. Fejes

Gól: Páll Zs. (10.), Klepács (39.), Kapacina V. (45+1.)

Fiumei Viktor: – Mindenképpen egy jó mérkőzésre és egy jó ellenfélre számítottunk. Ezt is kaptuk. Azért úgy gondolom, a Balassagyarmaton látszott már a mérkőzés közben is, hogy rövid időn belül ez volt nekik a negyedik meccsük. Próbáltuk a srácoknak mondani, hogy legyünk türelmesek. Aztán nem a véghajrában, hanem már az első félidőben eldőlt ez a meccs. A második félidőben azt kértük, próbáljuk megtartani az eredményt és próbáljuk lehozni kapott gól nélkül ezt a találkozót. Ez egyébként a harmadik hazai mérkőzésünk zsinórban, amit kapott gól nélkül hoztunk le, úgyhogy ez egy külön öröm számunkra.

Szabó Gábor: Ez az a mérkőzés, amikor eltervezünk valamit, és már gyorsan az elején változtatni kellene, mert ugye mindjárt megdőltek a dolgok az miatt, hogy hamar gólt kaptunk. Próbáltuk azt elérni a pálya minőségével, hogy gyorsan járassuk a labdát, sokat passzoljunk. Tudjunk adni azokat a mélységi labdákat, ami ahhoz kell, hogy gyorsan beadásokat tudjunk vezetni. Az a baj, hogy ezzel a gyors góllal picit változtatni kellett ezen. Igazából a lendületünk nem tört meg, próbáltunk menni tovább, ugyanúgy letámadtunk és próbáltunk a támadózónában labdát szerezni, de sajnos ismét gólt kaptunk. Azt gondolom, így az első félidőben el is dőltek a nagyobb kérdések. A második félidőre úgy jöttünk ki, hogy megpróbálunk gyorsan gólt szerezni, és visszajönni a meccsbe. Ekkor még élesebb lett volna a mérkőzés, de az utolsó passzaink nem sikerültek. Hiába próbáltuk birtokolni a labdát, és hellyel-közelebb, főleg az első félidőben jól is játszottunk és többet volt nálunk a labda, de sajnos nem tudtunk veszélyt jelenteni az ellenfél kapujára. Azok a kulcsfontosságú, utolsó passzok, amik kellettek volna, egyáltalán nem sikerültek. Egyéb dolgaink most nem úgy keltek, ahogy kellett volna, úgyhogy sajnos nem maradt más, mint gratulálni az ellenfélnek, mert azt gondolom, hogy megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.

Mezőkövesd Zsóry FC II-Salgótarjáni BTC 3-2 (2-0)

Mezőkövesd, Városi Stadion, zárt kapuk mögött. Vezette. Bodzay Á. (László I., Németh B.)

Mezőkövesd Zsóry FC II: Kemenes – Sike, Katanec (Laczkó, 46.), Martic, Baranyi – Barczi, Tóth D. (Juhász, 69.), Bencze, Kovács D. (Lénárt, 46.) – Serderov, Horváth B. (Gíber, 65.). Vezetőedző: Elek Norbert.

Salgótarjáni BTC: Puporka – Boros, Nemes, Simó A., Szeles – Hegedűs, Sárközi, Fülöp (Szabó T., 65.) – Bata, Tarlósi M. (Bocsi, 46.), Gazdag. Vezetőedző: Rubint Richárd.

Sárga lap: Elek, ill. Puporka, Gazdag, Bata

Piros lap: Nemes (86., SBTC)

Gól: Bencze (29., 55.), Horváth B. (42.), ill. Bata (59.), Bocsi (67.)

Elek Norbert: – Örülünk a győzelemnek! Ez volt a mai meccsen a legfontosabb, hogy tudjuk tartani a lépést a csoport többi tagjával a tabellán. Azért most már ideje gyűjtögetnünk a pontokat. Ahogy bebizonyosodott, nehéz mérkőzésre számítottunk, volt azért a ‘Tarjánnak is jó pár lehetősége. Igaz, nekünk is, jól jöttünk ki ebből. Vezettünk három-nullra. Muszáj volt cserélnem a szünetben, mert a belsővédőm csak egy félidőt játszhatott. Nem a legideálisabb dolog, ha a védelemben kell cserélni. A második félidőben érződött is kicsit, az elején volt egy kis bizonytalanság, de utána azért sikerült a mérkőzés vége felé rendezni a sorokat, és úgy gondolom, hogy megérdemelten nyertünk.

Rubint Richárd: Nehéz mit mondani. A huszadik percben nekünk kellett volna vezetni két-három góllal. Aztán rúgtunk saját magunknak két “öngólt”, ilyen hibákat az ifiben sem lehet elkövetni, de sajnos nekünk hétről-hétre van ilyen. A szünetben megbeszéltük, hogy még mindig verhető ez a csapat, meg tudjuk fordítani, de kaptunk egy gyönyörű távoli gólt, megint óriási hibából, egy fölösleges felívelésből, ami nem ment sehova. Mégis benne voltunk a meccsben, rúgtunk két gólt, és még több is volt benne. Nem lehet mondani, hogy nem akartak, mert nagyon is. Mentünk, dolgoztunk. Kidolgoztuk a helyzeteket, csak sajnos az ilyen hibák nagyon nyomnak minket lefelé. Nem egyszerű a helyzet, de tovább kell menni. Kár érte! Ezt a meccset meg kellett volna nyerni. Nem sikerült. Megyünk tovább!

A bajnokság aktuális állása:

Next Post

Remek diadalt aratott a Nagyoroszi

A Tereske bánta a házigazdák parádés feltámadását. A mögöttünk hagyott hétvégén Nagyoroszira volt hivatalos a Tereske a nyugati megye háromban. A vendégek számítottak a tizenötödik körben esedékes párbaj egyértelmű favoritjának, a másik oldalnak nem igazán ment mostanában. Esélyeshez méltó módon kezdtek a látogatók, tizenkét perc elteltével már kettővel vezettek. Nem […]
error: Content is protected !!