A hétvége játékosa a Megye II. osztályban: Figura Gábor

Gabi

Mesterhármassal segítette parádés diadalhoz komoly meglepetést elérő csapatát a Karancsberényt megtréfáló Tar támadója.

Szerkesztőségünk az őszi szezon során is fordulóról-fordulóra meg fogja választani a Megyei II. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A második kör után a Tari SZE csatárára, Figura Gáborra voksoltunk, ki mesterhármassal segítette hozzá együttesét az SK Karancsberény elleni meglepetésszámba menő öt-kettes parádés diadalhoz. Most pedig jöjjön a remek produkcióval előrukkoló támadóval készült riportunk!

– Hogy telt a csapat számára a hírek szerint nem túl rózsás időszak?

– Nem volt könnyű, sok kérdőjel akadt a jövőnkkel kapcsolatban – mondta Figura Gábor. Nem tudtuk, hol indulunk, mennyien leszünk, ilyesmi.

– Ennek ellenére az előző fordulóban önök szolgáltatták a hétvége meglepetését. Meglátása szerint minek volt köszönhető a siker?

– Sokan meg tudtunk jelenni, talán még ilyen létszámunk soha sem volt, így a kezdőcsapatot is nehézkes volt összerakni. Az egész csapat összeszedett volt mentálisan, s mindenkin látszott az akarat. A sikerünk a csapat egységében volt. Mindenki tudta a dolgát, és tudása legjobbját nyújtva el is végezte azt. Kiemelkedő kapusteljesítmény, masszív védelem, a középpályáról gyors és pontos indítások, és végül jó helyzetkihasználás vezettek a sikerhez.

– Milyen gondolatokkal tudná összefoglalni a találkozót?

– Elég álmosan kezdődött a mérkőzés. Egy-két helyzet volt mindkét csapat részéről, de rendre kimaradtak. Aztán ez első félidő második felében az első gól mindkét csapatnál meghozta a lendületet. Pár perc alatt született három találat is. A második félidőt a ‘berényiek kezdték jobban, sorra alakították ki helyzeteiket, de a legtöbb esetben fennakadtak a védelmünkön. Mi inkább a kontrákra alapoztunk, ami be is jött, mert nekünk is sikerült több helyzetet kialakítani, amikből gólokat tudtunk szerezni.

– Miképpen festettek a góljai?

– Az elsőnél egy hosszú indítás után gurítottam a kapuba. A másodiknál a tizenhatoson belül kaptam egy labdát, amit csak be kellett passzolnom. A harmadiknál a saját térfelemről indulva, a védőt kicselezve lőttem a kapuba egy hosszú indítás után.

– Vajon mire lehetnek képesek az idényben?

– Nagyon erős csapatok ellen kell  felvennünk a harcot idén. Remélem, sikerül majd egy-két meglepetést okoznunk.

– Mit vár szombaton Bátonyterenyén?

– Bízom benne, képesek leszünk ugyanolyan csapattal menni, ami a ‘Berény ellen volt, és akkor lehet esélyünk pontot fogni.

Next Post

Ki-ki meccseket és nagy csatákat is tartogathat a nyugati megye három

Őrhalomban javítana a Bernece, Keszegen sem hibázna a Dejtár, a Kétbodonyhoz látogat a Patak. A mostani hétvége során a negyedik kört rendezik meg a nyugati megye háromban. Szombaton két, vasárnap pedig hat találkozót bonyolítanak le. Lássuk, mit várunk mi az aktuális mérkőzésektől! Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 4. forduló: 2020. szeptember […]
error: Content is protected !!