A hétvége játékosa a Megye II. osztályban: Ispán Viktor

Gabi

Triplával segítette remek fordításhoz csapatát a Bercelt legyűrő Karancsberény középpályása.

Szerkesztőségünk az őszi szezon során is fordulóról-fordulóra meg fogja választani a Megyei II. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

Az ötödik kört követően a Karancsberény középpályása, Ispán Viktor mellett döntöttünk, aki triplával vezette győzelemre a Bercel ellen hátrányból felállva öt-hármas sikert elkönyvelő együttesét. Most pedig jöjjön a rövid időn belül ismét a legjobbnak választott fiatallal készült interjúnk!

– Hogyan tekint vissza a mérkőzésre?

– Már a negyedik percben sikerült megszereznünk a vezetést egy pontrúgást követően, ezért talán kicsit úgy gondoltuk, hogy nem lesz ez olyan nehéz meccs – vágott bele Ispán Viktor. Aztán gyorsan rájöttünk, hogy tévedtünk, gyakorlatilag átjáróházzá vált a középpályánk, aminek az lett a következménye, hogy három gólt kaptunk negyedóra alatt. A félidő maradék részében próbáltunk zárkózni az ellenfélhez, de mivel két jó passzt nem tudtunk megcsinálni egymás után, így helyzetig sem jutottunk el. A játékrész lefújásakor az adhatott valamilyen örömet, hogy csak két góllal vezettek a berceliek. A szünetben megkaptuk a kellő fejmosást, aminek hála, elszántabban mentünk ki a pályára, és megpróbáltuk ledolgozni hátrányunkat. “Smelo” átszervezte kicsit a felállást, hogy hatékonyabbak legyünk. Úgy gondolom, bejött a húzása, hisz gyorsan sikerült két gólt szereznünk, ami egy plusz lökést adott a csapatnak a győzelem megszerzésére. Három-hármas állásnál mindent megtettünk, hogy sikerüljön még gólt lőnünk, és éreztük, ez reálisan benne van a meccsben. A küzdésnek és az akaratnak meg is lett az eredménye, még kétszer mattoltuk az ellenfelet. Azt hiszem, megérdemelten nyertük meg a mérkőzést, bár ez inkább csak a második játékrészre mondható.

– Milyen körülmények között jegyezte góljait?

– Az első egy félpályáról történő indítás után született. Jól használtam ki, hogy a védő nem bírt tisztázni, így egy az egyben vittem a kapusra a labdát, és higgadtan elgurítottam mellette. A másodiknál egy szöglet utáni lecsorgó lasztit lőttem kapásból a bal alsóba, nagyjából tizenöt méterről. Az utolsónál szintén egy kiugratást követően tudtam eredményes lenni. Egy védő mellett eltolva kerültem helyzetbe, majd laposan a hosszúba passzoltam, így kialakítva az öt-hármas végeredményt.

– Minek lehet köszönhető, hogy ilyen jó formában van?

– Már július közepén elkezdtük a felkészülést, ami véleményem szerint egész jól sikerült. Tulajdonképpen minden edzésen kellően elfáradtam, ami sokat segített fizikálisan formába lendülni. Az első két meccsen még nem tudtam gólt szerezni, azóta viszont beindult a gépezet. Nem érzem úgy, hogy csúcsformában lennék, de mindenképpen sokat javultam az elmúlt hónapokban, mind fizikailag, mind gólszerzésben. Ezt a formát megpróbálom átmenteni, vagy esetleg még javítani a következő mérkőzésekre.

– A mostanában látott termelékenysége alapján akár még gólkirály is lehet. Mennyire tartja szem előtt ezt az egyéni címet?

– Nem ez a fő motiváló tényező a játékomban. Inkább a csapat érdekeit helyezem előtérbe, és ha úgy van, gólpasszt is szívesen adok. Persze jó érzés egy meccsen akár több gólt is szerezni, főleg, ha azok a találatok jelentik a győzelmet az adott találkozón.

– Eddig vendégként nem igazán ment csapatának. Vajon miért?

– Valahogy idegenben nem olyan a hozzáállás, mint a hazai fordulókon. Nem merjük úgy megcsinálni a passzokat, a cseleket. Legutóbb Bánkon is alig birtokoltuk a labdát, ezáltal helyzetig is csak ritkán jutottunk el. Valamit változtatnunk kell ezen, hogy a jövőben eredményesek tudjunk lenni látogatóként is, koncentráltabban és magabiztosabban kell fociznunk.

– Szombaton jöhet egy újabb túra, Mátraverebélyben lesz jelenésük. Mit vár a párbajtól?

– Egy kemény találkozóra készülünk, ugyanis a ‘verebélyiek eddig hibátlanok hazai környezetben. Minden erőnkkel azon leszünk, hogy megtörjük a vendéglátók sormintáját és három ponttal térjünk haza. Ehhez lényegesen jobban kell játszanunk az eddigi idegenbeli mérkőzéseinknél, reméljük, összejön.

Next Post

A hétvége játékosa a Megyei III. osztályban: Budai Lajos

Mesterhatossal vezette győzelemre csapatát a Kazárral elbánó Mátramindszent csatára. Szerkesztőségünk az őszi szezon során is fordulóról-fordulóra meg fogja választani a Megyei III. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját. A hatodik kör urán a keleti-régióban vitézkedő Mátramindszent csatára, Budai Lajos mellett döntöttünk, aki mesterhatossal vezette győzelemre a Kazárt nyolc-nullra kiütő […]
error: Content is protected !!