2024.09.20.

Vasárnap kerül sor az U19-es mezőny bajnoki döntőjének első meccsére

Diósjenőn találkozik a Dalnoki Akadémia és a Karancsberény.

Két héttel ezelőtt befejeződtek az alapszakasz küzdelmei vármegyénk U19-es mezőnyében. Nyugaton a Dalnoki Akadémia, míg keleten a Karancsberényi VSFC zárt csoportja élén. Az idei versenykiírás értelmében, a regionális versengések után egyik gárda sem mondhatja magát bajnoknak, ez a titulus hivatalosan azt a csapatot fogja illetni, amely összesítésben behúzza az első helyért vívandó oda-visszavágós párharcot. Először vasárnap találkoznak a felek, a Dalnoki Akadémia Diósjenőn fogadja ellenfelét. A mérkőzést megelőzően mindkét társulat edzőjét megszólaltattuk, lássuk Szász Jenő és Mezei Péter előzetes gondolatait!

U19-as bajnokság, rájátszás az 1. helyért, 1. mérkőzés, 2023. május 28. (vasárnap), 17.00:

Dalnoki Akadémia-Karancsberényi VSFC

Diósjenő, műfüves pálya. Vezeti: Kovács Máté (Mravik Bence)

Szász Jenő, a Dalnoki Akadémia vezetőedzője: – Jó évet zártunk. Mindenképpen meg szeretnénk nyerni a „play-off-ot”. A bajnokságban nagyon sokszor minimum öt-hat játékosunk tizenhat éves volt, de az a generációnk eléggé erős, velük egy U16-os MLSZ-es bajnokságot nyertünk, és nagy valószínűséggel hibátlanul, ha az utolsó meccsünket behúzzuk. A brigád másik fele pedig olyan minőségű tizenhét évesekből állt, akik eléggé sokat szerepeltek a megyei felnőtt bajnokságban. Bizakodóan várom a rájátszást. Nem ismerjük az ellenfelet, egyáltalán nem nézzük le őket, hiszen a másik csoportot szépen megnyerték. Ehhez gratulálok is nekik! Erős kerettel rendelkezünk, agilis, fiatal srácokkal, akik mindig győzni szeretnének, ahogy én is, tehát nincs mese, nyerni akarunk!

Mezei Péter, a Karancsberényi VSFC vezetőedzője: – A szezon elején kitűzött célokat teljesítettük, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy egy kész csapatot vettem át Szőrös Krisztián barátomtól. A csapat nagyrésze egyébként a felnőtt csapat gerincét is adja, szóval dupla terhelés mellett tudtak ilyen kiemelkedően teljesíteni. Büszke vagyok rájuk. Vasárnap legyen egy jó meccs, élvezze mindkét fél. Szerintem ez a két mérkőzés örömfoci a srácoknak. Két „bajnok” egymás ellen. Persze presztízs, de én a srácokra semmilyen nyomást nem helyezek. Játszanak úgy, ahogy szoktak, akkor gond nem lehet. Az első találkozó érdekes lesz, legalábbis olyan szempontból, hogy mi még pénteken is játszunk a felnőtt csapattal, ugye a nagyszerű, ‘Megyer elleni meccsen. Egy nap pihi, aztán megint mérkőzés. Tiszta Wish-es Premier League. De nem ez a lényeg, eddig is egymást követő napokon játszottak a fiúk, szombat ifi, vasárnap felnőtt. Tökéletes erőmérő lesz ez a srácoknak. Egy jó csapat ellen fog egy másik jó csapat játszani. Sok sikert nekik is! Nem tudok hiányzókról. Bár még ott a szombat este. Nem tudom, Salgótarjánban milyen buli lesz, remélem, nem találkozom senkivel egy szórakozóhelyen sem.