2024.09.16.

Vasárnap Nyergesújfalun juthat vissza az NB III-ba az SBTC

Háromgólos előnyben készülődhetnek az osztályozó párharc második felvonására a salgótarjániak.

Mint azzal a Nógrád vármegyei labdarúgás követői nagy része vélhetően tisztában van, vasárnap kerül sor az SBTC NB III-as osztályozó párharcának visszavágójára. Tizenhét órás kezdéssel bonyolítják le a második felvonást a Komárom-Esztergom vármegyei élvonalban bajnoki címig jutó Nyergesújfalu otthonában. Az összecsapást élőben közvetítjük weboldalunkon. A vendégszurkolók számára fontos információ, hogy a kispadokkal szemközti lelátóról tekinthetik majd meg az ütközetet, a sporttelephez legközelebb pedig a „Placc” elnevezésű egységbe ugorhatnak be a meccs előtt és után. A találkozót megelőzően a házigazdákat irányító Darabos Gábort, illetve az első menet során három nullás sikert arató salgótarjániak mesterét, Sebestyén Szilárdot is megszólaltattuk. Lássuk a szakemberek előzetes gondolatait!

Osztályozó az NB III-ba jutásért, 2. mérkőzés, 2023. június 11. (vasárnap), 17.00:

Nyergesújfalu SE-Salgótarjáni BTC

Nyergesújfalu, Hajnal Tamás Sportcentrum. Vezeti: Muhari Gergő (Kovács Gábor, Dobos Dávid), tartalék játékvezető: Dombi Olivér

Darabos Gábor, a Nyergesújfalu SE vezetőedzője: – Teher nélkül játszhatunk a vasárnapi mérkőzésen. A Salgótarján az esélyes a továbbjutásra, de mindent meg fogunk tenni a második meccsen, hogy megnehezítsük a dolgukat. Csak a hazai pályába kapaszkodhatunk. A három null az három null, maradjunk annyiban… Nem kell túlragozni ezt a dolgot. Vannak visszatérők, de akad új sérültünk és betegünk. Egy-két kivétellel körülbelül ugyanazzal a kerettel leszünk, mint az első találkozón. 

Sebestyén Szilárd, a Salgótarjáni BTC vezetőedzője: – Azt kell mondanom, egy igen masszív ellenféllel találtuk szembe magunkat az odavágón, akik elsősorban védekezésre rendezkedtek be, ami igazából meg is nehezítette a dolgunkat. Nagyjából a hetvenedik percig, ahol már érződött rajtuk, hogy kijött a fáradtság, mi pedig inkább akkor kezdtünk el jobban pörögni, illetve kihasználni azt a lehetőséget, hogy el vannak fáradva. Ennek ellenére azt kell mondani, hogy az első félidőben az elért találatunkon kívül volt még egy jogos gólunk, amit a játékvezető nem adott meg, illetve volt még két-három olyan lehetőségünk, amiből növelhettük volna az előnyünket. A második félidőben az említett okok miatt, a vendégek fáradtsága, és a mi állapotunk végett a két gólon kívül még több lehetőségünk volt, amit ha jobban kihasználunk, akkor most nyugodtabban készülhettünk volna a következő mérkőzésre. A hetünk mindig változatos, rendre vannak kisebb-nagyobb problémáink. A legnagyobb gondunk az, hogy Orosházi Dániel az előző meccsen megsérült, keresztszalag-szakadást szenvedett és műteni is fogják a jövő héten. Illetve mindig van valamilyen iskolai elfoglaltság vagy munkahelyi probléma, teljesen csak szombaton tudtunk edzeni. A háromgólos előnyünk növeli az esélyeinket, de nem úgy megyünk a következő találkozóra, hogy már eldőlt a párharc. Igenis megpróbálunk a legtöbbet hozzátenni, a legmaximálisabb hozzáállással odafigyelni az összecsapásra. Azt gondolom, az ellenfél nem azt a stílust fogja játszani, amit nálunk. Dominálni szeretnének, és biztos, hogy meg szeretnék nyerni a mérkőzést. Erre készülünk, ennek az ellenszereit próbáltuk gyakorolni a héten. Reméljük, hogy jó százalékkal fogjuk ezeket használni.