2024.09.16.

Jön az SBTC-Nyergesújfalu csata első felvonása

Mindkét csapat vezetőedzőjét megszólaltattuk az NB III-as osztályozó salgótarjáni mérkőzése előtt.

Mint az olvasóink nagy része számára már ismert, vasárnap rendezik meg az SBTC-Nyergesújfalu osztályozós párharc első meccsét. Tizenhét órás kezdéssel kerül sor az összecsapásra a salgótarjáni Szojka Ferenc Stadionban. Az odavágót megelőzően a házigazdák mestere, Sebestyén Szilárd mellett a Komárom-Esztergom vármegyei élvonal bajnokának vezetőedzőjét, Darabos Gábort is megszólaltattuk. Lássuk a szakemberek előzetes gondolatait!

Osztályozó az NB III-ba jutásért, 1. mérkőzés, 2023. június 4. (vasárnap), 17.00:

Salgótarjáni BTC-Nyergesújfalu SE

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion. Vezeti: Kovács J. Zoltán (Ring Kevin, Nagy Márk), taralék játékvezető: Horváth Patrik

Sebestyén Szilárd, a Salgótarjáni BTC vezetőedzője: – Köztudott, hogy a tavalyi kiesés után a keretünk igen csak megváltozott. Abban kezdtünk el gondolkodni, hogy saját nevelésű fiatalokat próbálunk beépíteni a csapatba. Úgy gondolom, hogy sikerült is megvalósítani ezt a tervet. Nem mondhatunk mást, a célunk az volt, hogy megnyerjük a bajnokságot. Ez szerintem nem volt könnyű, mert sok tényező nehezítette a dolgunkat. Gondolok itt arra, hogy az NB III-ból hat-nyolc játékos elment, télen pedig további rutinos játékosok, Sárközi Tamás, Tarlósi Milán, illetve Bajnai Gergő is elhagyta a csapatot. Emellett sajnos tavasszal leállt az egyik játékosunk, Filkor Benjamin pedig balesetet szenvedett, így nem állt rendelkezésre. Ennek ellenére jól működtünk, hoztuk a megfelelő és elvárt eredményt. Sikerült megnyernünk a bajnokságot, így készülhettünk az osztályozóra. Az elmúlt két hét kicsit nyűgös volt a számunkra. A fiataloknak az U19-es bajnokságban is szerepelni kell. Az előző két hétben négy meccsük volt. Igazából az edzések nem is voltak meg abban a számban és nem is voltunk jelen olyan létszámban, mint ami elvárható lett volna. Ezen a héten tudtunk úgy összeállni, hogy készülhessünk az előttünk lévő két találkozóra. Próbáltunk adatokat gyűjteni az ellenfélről, a játékuk formájáról és a stílusukról, ami hellyel-közzel sikerült is. Láttunk videófelvételeket, beszéltünk Nyergesújfalu környékbéli szakemberekkel. Ismerjük az erősségeiket, amit próbálunk kiküszöbölni, illetve a gyengéikből igyekszünk majd erőt meríteni. Hazai környezetben mindenféleképpen dominálni szeretnénk. Győzelemre játszunk. Bízunk benne, hogy a játék sikerrel fog párosulni, az pedig majd kiforrja magát, hogy mi következik a visszavágón. Keretünk majdnem teljes. Horváth Máténak van kisebb sérülése. Reméljük, vasárnapra teljesen egészséges lesz.

Darabos Gábor, a Nyergesújfalu SE vezetőedzője: – Büszkeséggel tölt el és magáért beszél a csapat által a szezonban megszerzett huszonegy győzelem. Úgy gondolom, megérdemelten nyertük meg a bajnokságot. Az az igazság, nekünk annyira összetett volt az egész idény, hogy nem nagyon tudom különválasztani. Nekünk itt volt a Magyar Kupában, majd az Amatőr Kupában való szereplés. Egyszerre három vasat tartottunk a tűzben, így egy nagyon nehéz, fárasztó és tartalmas évünk volt. Hétről hétre bizonyítanunk kellett, hogy miért vagyunk ott. Helyt kellett állnunk mindegyik sorozatban. Számomra talán az volt a legfontosabb ebben az esztendőben, hogy augusztus elejétől egészen mostanáig egyfolytában „vigyázban álltunk”. Rengeteg mérkőzést játszottunk, és nem mondhatom azt, hogy volt pihenőnk, mert amikor így lett volna, akkor fel kellett készülnünk a következő évadra. Feszített, programmal teli időszak van mögöttünk. Tisztában vagyok a Salgótarjáni Bányász dolgaival tradícióval, Nógrád vármegye labdarúgásával. Szerintem egy nagyon jó és elszánt csapathoz látogatunk. Mivel Nógrádnak nincsen NB-s együttese, ezért mindenképpen cél lehet Salgótarjánban, hogy megnyerjék ezt az osztályozót. Nagyon éles mérkőzést várok vasárnap. Biztos, hogy óriási nyomás alatt fogunk játszani. Minket ez vár ott. Egy oroszlánbarlangba fogunk belépni. Természetesen tudjuk azt, hogy kaphattunk volna ettől nehezebb ellenfelet is, de azzal is tisztában vagyunk, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz. Vannak hiányzónk a keretből, sérültjeink, eltiltottjaink, de úgy vélem, mindig az a legjobb csapat, amely éppen fenn van a pályán. Megpróbáljuk a lehető legjobb teljesítményt nyújtani a Szojka Ferenc Stadionban!