2024.09.19.

NB III-as ellenfelet fogad a kupában a Silver Tüzép-Karancslapujtő

Vasárnap a bajnokságában még hibátlan Tiszafüredet látja vendégül a vármegyei élvonal címvédője.

Vasárnap régiónk egy újabb képviselője lép pályára a MOL Magyar Kupa második körében. A vármegyei élvonalban címvédőnek számító Silver Tüzép-Karancslapujtő az egy osztállyal feljebb versenyző, az NB III Észak-Keleti-csoportjában négy forduló után hibátlan mérleggel rendelkező Tiszafüredet fogadja tizenhat óra harminc perces kezdéssel. Weboldalunk a Karancs Bike szponzorálásának köszönhetően élőben közvetíti a találkozót. A közelgő meccset megelőzően a házigazdákat felkészítő Csatlós Tamás mellett megszólaltattuk a vendégeket dirigáló Dorcsák Zoltánt is. Lássuk a mesterek előzetes gondolatait!

MOL Magyar Kupa, 2. forduló, 2024. augusztus 25. (vasárnap), 16.30:

Silver Tüzép-Karancslapujtő-Facultas-Tiszafüredi VSE

Karancslapujtő, Sporttelep. Vezeti: Kreitl Tamás (Frank Viktor László, ifj. Imrő János)

Csatlós Tamás, a Silver Tüzép-Karancslapujtő vezetőedzője:Hosszúra sikerült a felkészülésünk, így, hogy szabadnappal kezdtünk. Szerintem rendben volt a felkészülésünk. Igaz, volt egy-két nem várt sérülésünk. Egy nagyon jó kupameccsel kezdtünk, egy remek ellenféllel szemben. Hátrányból álltunk föl és sikerült nyernünk. Élvezem a ‘lapujtői munkát, remek körülmények vannak. A játékosok nagyon jól összekovácsolódtak, remek társaság jött össze. Mi minden meccset meg szeretnénk nyerni, ez most sem lesz másként! Az NB III egyik listavezetőjével találkozunk. Nagyon jó csapat, akik tizenöt meccse veretlenek. Láttam bajnoki meccsüket, jó játékosaik vannak minden poszton. Egy edző mit várhat?! Továbbjutást! Ha ez nem így lenne, nem lennék edző. Meghatározó játékosok még nem bevethetők. Bonivárt és Sulcz sérüléssel bajlódik, illetve még Katona sem játékra kész, de vannak fiataljaink, akik motiváltak és bizonyítani akarnak.

Dorcsák Zoltán, a Facultas-Tiszafüredi VSE vezetőedzője: -Várakozáson felüli eddigi bajnoki szereplésünk. Azt azért tudtuk, hogy egy jó tavasz után jövünk, és szerettük volna folytatni ezt a jó szereplést, de azt nem gondoltuk volna, hogy négy sikerrel kezdünk. Ráadásul úgy gondolom, két favorit is van a legyőzöttek között, a Cigánd és a Karcag. Rajtuk kívül a tavaly hatodik Tiszaújvárossal és az újonc Füzesabonnyal. Álmunkban sem hittük volna, hogy így rajtolunk. Viszont két lábbal a földön kell maradni, mert nem lenne jó, ha ezáltal bárki becsapódna. Lehet, öt forduló múlva a nyolcadik helyen leszünk, amivel egyébként szintén semmi probléma nincs, mert nem az a célunk, hogy megnyerjük a bajnokságot. Később kell majd észnél lennünk, ha esetleg úgy adódik. A célkitűzéseink egyelőre nem változtak, aztán majd látjuk, a következő négy forduló után is így állunk-e, akkorra már kiderül, mi lesz a realitás. A kupában mindenféleképpen szeretnénk továbbjutni, ha már vármegyei riválist kaptunk. Nem lenézve az ellenfelet, mert baromi messzire kell utazni, és azt is tudjuk, hogy egy nagyon jó csapathoz megyünk. Semmilyen szempontból nem lesz ez egyszerű. Egy alacsonyabb osztályú gárda ilyenkor mindig kettőzött erővel megy. Abszolút nem számítok könnyű mérkőzésre. Most ki merem jelenteni, bármilyen továbbjutással elégedet leszek. Azért is szeretnénk továbbmenni, mert ezt követően már csatlakoznak az NB I-es csapatok, és hátha ide tudnánk hozni egy ilyen együttest. Kalmár Ferenc nem bevethető, ami nekünk nagy érvágás. Legutóbb Aranyos Mózest le kellett cserélni a szünetben. Nem tudom, ő milyen állapotban lesz. A többiek rendben vannak. Mindenképpen lehetőséget fogok adni azoknak, akik eddig kevesebbet játszottak. Ettől függetlenül viszont ugyanaz a célunk. Ha már ilyen messzire elmegyünk, nem az a célunk, hogy lógó orral jöjjünk haza!