2024.09.19.

Slusszpoénként feltámadt az Érsekvadkert

Pont nélküli mérkőzéssel fejezte be az idényt a Héhalom.

Szombaton Szügyben fogadta a Palotást az Érsekvadkert a vármegyei élvonal utolsó, harmincadik fordulójában. Pár perc alatt hátrányba kerültek a mostanában finoman szólva sem remekelő házigazdák, gyorsan jött azonban az egalizálás. Ez az eredmény sem maradt sokáig, hamarosan újra a másik oldal vezetett. A szünet előtt rátett egy lapáttal a pályaválasztó gárda, Benyó egyenlített, aztán Dávid Máté révén meglett az előny is. A második etap derekán tovább nőtt a különbség, majd a hajrában a mérkőzés embere, a duplázó Gréczi alakította ki az övéi öt kettes győzelmét jelentő végkifejletet. Öt súlyos zakót követően örülhetett ismét Nyikos József társulata.

Megyei I. osztály, 30. forduló:

DJ-Mobitel-Érsekvadkert SE-Palotás SE 5-2 (3-2)

Szügy, 50 néző. Vezette: Nyerges K. (Horváth S., Kürtössy O.)

DJ-Mobitel-Érsekvadkert SE: Tóth R. – Bozsó, Farkas, Gyenes, Baló – Balga, Pistyúr, Dávid M. – Szabó Lénárd, Gréczi (Szabó Levente, 85.), Benyó. Vezetőedző: Nyikos József.

Palotás SE: Dankó – Szlobodnyik, Kotasz G., Kotasz E., Sipos – Hadrik, Tancsik – Loboda (Hegyi, 46.), Hegedűs, Jele M. – Szabó R. (Kajzinger, 64.). Vezetőedző: Jele Zoltán.

Sárga lap: Farkas, ill. Kotasz G., Jele M.

Gól: Szabó Lénárd (9.), Benyó (36.), Dávid M. (42.), Gréczi (62., 83.), ill. Hegedűs (4.), Szlobodnyik (14.)

Jók: Gréczi, Balga, Pistyúr (a mezőny legjobbjai), az egész csapat, ill. senki

Nyikos József: – Egy közepes szintű megye egyes meccsen, iszonyatos akarással tudtuk magunk alá gyűrni a Palotást. Ez az akarat pedig, amivel magasan az ellenfél fölé nőttünk, magával hozta a jó játékot is. Szoktam mondani, hogy nem vagyunk jók párharcokban, de ezen a meccsen szinte mindegyiket megnyertük! Nem is tudom, hol volt eddig ez az akarat a félszezonban, de ha így játszottunk volna, akkor szerintem sokkal előkelőbb helyen végeztünk volna. Valószínűleg át is érezték a srácok, hogy egy vereséggel a mezőny legvégén köthettünk volna ki. Nagyon gratulálok a fiúknak, mert nagyon fegyelmezetten, jól fociztak, mindent hoztak, amit kell! Le a kalappal előttük, nagyon férfias munka volt, amit csináltak!

Jele Zoltán: – Gratulálok az Érsekvadkert teljesen megérdemelt győzelméhez! Köszönöm a csapatnak ezt a félszezont! Minden egyes játékosomnak további sok sikert kívánok a pályafutásához!

A bajnokság végeredménye: