2024.09.19.

Az U19-es döntő második meccsén is könnyedén nyert a Dalnoki Akadémia

Gyakorlatilag esélyese sem volt az ezüstéremig jutó Karancsberénynek a párharc két mérkőzésén.

Múlt szombaton lejátszották a visszavágót vármegyénk U19-es mezőnyében. A Karancsberény a párharc első meccsén tizenhat nullás sikert elérő Dalnoki Akadémiát fogadta. Pár perc alatt kétgólos előnyre tettek szert a vendégek, aztán egy szépítés után fél óra elteltével egál volt a mérkőzés. Még a szünet előtt megrázták magukat a látogatók, ami két további találatban is megmutatkozott. A második felvonás elején faragtak hátrányukból a házigazdák, de ezt követően még ötször kapituláltak. Az utolsó percekben még egy ízben bevették a kaput a hazaiak, de ennek már nem volt jelentősége. Ezúttal kilenc négyre nyert az összesítésben tükörsimán győzedelmeskedő Dalnoki Akadémia.

U19-es bajnokság, rájátszás az 1. helyért, 2. mérkőzés:

Karancsberényi VSFC-Dalnoki Akadémia 4-9 (2-4), összesítésben: 4-25

Karancsberény, 50 néző. Vezette: Homoki G. (Győri M. Sz.)

Karancsberényi VSFC: Kelemen – Vilk, Szabó R., Szlatincsán, Miklós L. – Létrai, Papp (Horváth B., 76.), Hulitka, Pilinyi (Horváth A., 76.) – Gerhát, Kanalas. Vezetőedző: Mezei Péter.

Dalnoki Akadémia: Hekfusz – Felter, Frey, Fogarasi, Herkó – Szieber, Tadeo – Barát, Haronisz, Farkas – Bóka. Vezetőedző: Szász Jenő.

Sárga lap: Felter

Gól: Kanalas (12.), Pilinyi (31.), Hulitka (47.), Szabó R. (89.), ill. Farkas (2.), Bóka (6.), Haronisz (41., 85.), Szabó R. (42., öngól), Fogarasi (49.), Barát (58.), Frey (75., 80.)

Mezei Péter: – Sok nyomás már nem volt a fiúkon, az első meccsen eldőlt, hogy ki az összesített bajnok. Bíztam egy 17-0-s sikerben, mert akkor mi 17-16-os összesített eredménnyel miénk a bajnoki cím, de sajnos durván a harmadik percben már null egy volt, 87 perc alatt meg 18-at lőni nehéz. Na, de viccet félretéve. Az öltözőben Fodor Zsolt elnök is mondott pár szót a srácoknak, amiben elismerte eddigi munkájuk, illetve annyit kért, hogy felszabadultan játsszanak és élvezzék a meccset. Egymást bíztatva játszottak és az első félidő egész pofásra is sikerült, ugyanis null kettes állásról kettő kettőre is feljöttek, tényleg ügyesek voltak. A második játékrészben viszont elfáradtak már, szétesett a pálya, nem igazán tudtunk az ellenfél gyors játékosaival és ügyes játékával mit kezdeni. Ennek ellenére dicséret illeti a csapatot. Ezen a meccsen mindenki jó volt, eredménytől függetlenül. Kiemelném Szlatincsán, Papp, Gerhát érett játékát és Kelemen védéseit. A Dalnokinak sok sikert kívánok, ügyes srácok! Kívánom nekik, hogy minél magasabb szinten tudjanak eredményesen játszani!

Szász Jenő: – Tudtuk, hogy az ő pályájukon nehezebb lesz a helyzet, mint a diósjenői füvön. Sokat hibáztunk. Döcögött a mérkőzés. Gratulálok mindkét csapat játékosainak! Sportszerű második mérkőzés volt.