2024.09.20.

,,Nagy reményekkel vágunk bele a következő idénybe”

A vármegyei élvonal legutóbbi kiírásában bronzéremig jutó Silver Tüzép-Karancslapujtő játékos-edzője, Romhányi Tamás szerint, ha folytatni tudják csapatával az előző szezon hajrájában bemutatott formát, megcélozható a dobogó legfelső foka.

A harmadik helyet megkaparintva fejezte be a vármegyei első osztály 2022/2023-as szezonját a Megyei Kupában aranyéremig jutó Silver Tüzép-Karancslapujtő együttese. A mögöttünk hagyott évadban bemutatott szereplés kapcsán a gárda játékos-edzőjét, Romhányi Tamást kérdeztük.

– Mennyire jött ki a maximum tavasszal a csapatból?

– Azt gondolom, hogy egy mérkőzés kivételével a csapat parádésan játszott és minden meccset magabiztosan nyert meg – mondta Romhányi Tamás. Az SBTC elleni csörte sajnos nem úgy sikerült, ahogy azt mi és mások is várták. Ha egy kicsit később találkozunk, akkor lehet, más eredmény született volna, de ugye a „ha” nem játszik, így nincs is miről beszélni.

– Minek lehetett köszönhető az idényt lezáró remek sorozat?

– Az ominózus meccs után úgy éreztem, hogy valamit változni kell. Így szerkezetet váltottunk és pár játékost más poszton játszattunk. Ez már a soron következő mohorai mérkőzésen is látszott, hogy jó ötlet volt. A védelem szilárdabb lett és a támadásaink is sokkal hatékonyabbak lettek. Ahogy telt az idő és edzéseken is gyakoroltuk, a játékosok egyre jobban ráéreztek és élvezték is ennek a hadrendnek az előnyeit. A szerkezetváltás és a játékosok cseréje után rengeteget dolgoztunk Szabó Gábor kollégámmal, hogy a csapat ilyen állapotba kerüljön.

– A parádés forma ráadásul egy Megyei Kupa-elsőséget is eredményezett, így a következő idényben ismét képviseltetheti magát a MOL Magyar Kupa országos főtábláján az egyesület.

– Nagyon örülünk a kupagyőzelemnek. Ez nagy dolog a klub életében. Büszkék vagyunk a csapatra és erre az eredményre. Zsinórban harmadszor jutottunk ki a főtáblára, és úgy gondolom, ez egy visszajelzés, hogy valamit jól csinálunk.

– Nem lehet szó nélkül elmenni az ominózus pontlevonás mellett. Hogyan csapódott le a klub háza táján ez a história?

– Sajnos el kell ismerni, hogy hibáztunk, de ezt mi meg is tettük. Nekünk az esett rosszul, hogy ezt pár klubvezető nagyon erőltette, és végül is egy olyan szalmaszálba kapaszkodtak bele, ami egy pitiáner dolog, és azon a mérkőzésen semmit sem befolyásolt. Viszont a szabály az szabály. Végül is nem befolyásolta a helyezésünket ez a levonás, viszont ha megverjük az SBTC-t, akkor az még jobban fájt volna. De már említettem, a „ha”-val való mondatokat és szerintem véletlenek sincsenek.

– Nagyon erős állománnyal rendelkeznek, de van olyan poszt, ahová esetleg érkezhet valaki?

– A keretünk tényleg nagyon erős. Minden poszton kiváló képességű játékosaink vannak. De nem csak mint focisták, hanem mint emberek is nagyszerűek. Lesznek távozóink, és ezekre a posztokra szeretnénk igazolni.

– Mi a terv a nyárra?

– Most pihenünk egy kicsit és július 3-án elkezdjük a felkészülést. Heti három gyakorlást terveztünk és négy edzőmeccset fogunk játszani, jó csapatokkal. Úgy néz ki, hogy a csapat kilencven százaléka egyben marad, így nagy reményekkel vágunk bele következő idénybe.

– Ahol vélhetően nem lehet más a cél, mint a bajnoki cím…

– Ahogy hallom, lesznek olyan csapatok, melyek nagyon megerősödnek. A Bánk is újra ebben az osztályban fog szerepelni. Tehát újra jó bajnokság várható, de azt gondolom, ha a csapat úgy játszik és olyan arcát mutatja, mint amit a bajnokság utolsó szakaszában, akkor bátran megcélozhatjuk a dobogó legfelső fokát.

– Régiónkban színesnek mondható kezdeményezés pattant ki a fejéből. Egy tizenegyesrúgó bajnokság. Mikor és hogyan jött az ötlet?

– Már hónapokkal ezelőtt megfordult a fejemben, hogy érdemes lenne egy ilyen versenyt megrendezni. Én úgy vélem, hogy kis megyénkben is rengeteg ügyes játékos van. Mindegyik osztályban hemzsegnek a jó rúgótechnikájú focisták. De ez a verseny nem csak az aktív játékosoknak lett kitalálva. Bárki nevezhet, aki elmúlt tizenhat éves és kellően magabiztos.

– Hogy derülhet ki a végső győztes kiléte?

– Az első pár fordulóban egyenes kieséses lesz. Aztán párokban fognak tovább küzdeni a versenyzők Grand Slam formájában. Ez a nevezők számától függ, hogy mikor veszi kezdetét. Aki megszerzi az első helyet, az ötvenezer Ft-tal lesz gazdagabb, a második hely húsz, a harmadik hely pedig tízezer forintot ér. Remek kapusokat hívtam meg a versenyre, nem lesz egyszerű dolga a rúgóknak. Az eseményre Szécsényben kerül sor, 2023. július 8-án. Jelentkezni a 06304147806-os telefonszámon lehet.