2024.09.19.

,,Rengeteg élménnyel gazdagodtam”

A Palotásról öt év után távozó Jambrich Sámuel úgy érzi, most jött el a váltás ideje.

A közelmúltban beszámoltunk róla, hogy eligazol a vármegyei élvonalban szereplő Palotástól és a Heves vármegyei első osztályban komoly ambíciókkal rendelkező Füzesabony színeiben folytatja pályafutását Jambrich Sámuel. Döntése kapcsán kérdeztük a középpályást.

– Öt év után távozik Palotásról. Milyen emlékekkel gyarapodott a mögöttünk hagyott szezonok során?

– Rengeteg élménnyel gazdagodtam – kezdte Jambrich Sámuel. Talán itt tanultam meg legjobban, akkor lehetek focista, ha iszok sört. Bevallom, nem rossz. A pályán pedig sok emlékezetes sikert értünk el az öt év alatt. Például a ‘Lapujtő hét hármas győzelem idegenben, a Pásztó elleni hat null, korábban a Balassagyarmat és az SBTC elleni gól nélküli döntetlenek, de ez nagyon kevés példa, nem is tudom felsorolni az összeset. A legnagyobb élmény, hogy ennek közösségnek a tagja lehettem.

– Miért jött el éppen most a váltás ideje?

– Szeretnék még feljebb lévő osztályban játszani, és úgy érzem, ahhoz most váltanom kell. Miért Füzesabony? Ebben közrejátszik Bódis Barna is, aki volt edzőm Palotáson. Ő hívott és győzött meg. Konkrét tervek és célok vannak a csapatnál, szeretnék ennek részese lenni. Lehet, máshonnan is lett volna hívás, de gyorsan elhatároztam magam, és ez az én döntésem.

– Mire számít újdonsült állomáshelyén?

– Arra, hogy mindenki a kitűzött célért fog küzdeni, és egy jó csapat tagja lehetek majd.