2024.09.16.

Címvédést ért a Patak sikere

Nem tudott meglepetést elérni a nagy csatában alulmaradó Nőtincs.

Múlt vasárnap Nőtincsen tette tiszteletét a Patak, abban a tudatban, hogy egy győzelem újabb bajnoki címet jelent. Nem is bíztak semmit a véletlenre a vendégek, két perc alatt előnyhöz jutottak. Maradt a látogatók fölénye, az első fél óra letelte után tovább nőtt a különbség. Nem adták azonban föl a házigazdák és még a pihenőt megelőzően szépítettek, sőt a második etap elején jött az egyenlítés. Gyakorlatilag egy új meccs kezdődött, amit végül a patakiak tudtak megnyerni, a rendes játékidő utolsó negyedórájához érve Pásztor vitte be a mindent eldöntő találatot. Később a maratoni hosszúságú hosszabbítást követően eldőlt, hogy a három kettőre nyerni tudó címvédő ismét aranyéremmel zárja a szezont.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 25. forduló:

Nőtincs SE-Patak FC 2-3 (1-2)

Vezette: Csillik B. L. (Szemesi Zs.)

Nőtincs SE: Kovács K. – Fuchs P., Hugyecz, Kiss D., Jakubecz (Gyuricza G., 65.) – Nógrádi, Krausz (Horváth I., 64.), Majer, Petrik – Maglódi (Gyuricza T., 94.), Ivanics (Fodor, 75.). Edző: id. Matyóka Ferenc.

Patak FC: Oláh R. – Kürtössy, Csókási, Mócsány, Horváth B. – Oravecz (Tóth A., 90.), Várhegyi, Váró (Sinkovics, 60.), Németh (Dombi, 60.) – Pásztor (Faludi, 99.), Bogdány (Szabó L., 96.). Edző: Bella Sándor.

Sárga lap: Nógrádi, Gyuricza G., ill. Mócsány, Pásztor

Piros lap: Kiss D. (89., Nőtincs SE)

Gól: Hugyecz (43.), Kiss D. (56.), ill. Németh (2.), Bogdány (32.), Pásztor (74.)

Jók: az egész csapat, ill. Pásztor, Németh, Kürtössy, Mócsány

id. Matyóka Ferenc: – Már az első percben vezetést szerzett Patak, majd rövid időn belül megduplázták az előnyüket. A félidő vége előtt sikerült szépítenünk, kettő eggyel fordultunk. Úgy érzem, onnantól kezdve tényleg felvette a kesztyűt a csapatom. Nagyon jó játékot produkáltunk, sikerült is egyenlítenünk. Aztán sajnos egy védelmi hibából a Patak, vagyis a bajnokcsapat begyűjtötte a győzelmet. Közel álltak a sikerhez a vendégek, nagyon sok helyzetet kidolgoztak, de a védelmünk és a kapusunk azért a helyzet magaslatán volt. Szerintem megkeserítettük a dolgukat, megharcoltak az aranyérmükért. Gratulálok nekik, egy nagyon egységes gárda benyomását keltették! Sportszerű mérkőzést játszottunk, a kiállítás két figyelmetlen belépő miatt volt, helyükön voltak a játékvezető ítéletei. Gratulálok az aranyérmesnek, az ezüstérmes Dejtárnak, illetve a bronzérmes Érsekvadkert kettőnek!

Bella Sándor: – Jól indult számunkra a meccs, hiszen korán vezetést szereztünk. Játékban voltunk, kézben tartottuk a mérkőzést jó huszonöt percig, majd fokozatosan leült a játékunk. Kétgólos előnyt sikerült elherdálni, alig negyedóra alatt! Végül egy igen szép akcióval és góllal megnyertük ezt a mérkőzést, ahol két kapufát is rúgtunk, volt legalább négy hatalmas ziccerünk is! Lehetett volna könnyebb is a találkozó, magunknak tettük nehézzé, de a lényeg a győzelem, és az, hogy ezzel csapatom megvédte a bajnoki címét! Büszke vagyok a fiúkra, tiszta, fegyelmezett, jó focit játszanak! Mivel mi a következő körben szabadnaposak vagyunk, szeretnék gratulálni a második helyezett Dejtár és a harmadik helyezett Érsekvadkert csapatainak az elért helyezésükért!

A bajnokság aktuális állása: