2024.09.19.

„Partiban voltunk az élmezőnnyel!”

A férfi futsal NB III Budapesti-csoportjának negyedik helyén záró Talent 2019 SE elnöke, egyben edzője, Mohácsi László a következő idényben dobogóra vágyik újabb fontos tapasztalatokat szerző csapatával.

A negyedik pozíciót kaparintotta meg a férfi futsal harmadosztály Budapesti-csoportjának 2022/2023-as kiírásában a Talent 2019 SE csapata. A balassagyarmati székhelyű egyesület szereplése kapcsán a klub elnökét, egyben edzőjét, Mohácsi Lászlót kérdeztük.

– Egy 10-es skálán milyen osztályzattal látná el a felnőtt csapat szezonját?

– Elöljáróban megemlíteném, hogy egy sikeres Heves megye NB III-as szereplés után váltottunk a budapesti NB III-s bajnokságra – mondta Mohácsi László. (Szerk: Talent 2019 SE megnyerte a Heves megyei bajnokságot, rájátszásban maradt alul az NB II-be való feljutásért.) Jól döntöttünk! Erős, futsalt – nem kispályás focit – játszó csapatok ellen, jó körülmények közt, szép csarnokokban szerepeltünk hétről hétre! A budapesti bajnokság jól szolgálja a fejlődésünket. Az élmezőnyben, a tízcsapatos bajnokságban negyedik helyen végeztünk, 10-es skálán talán, így reálisnak tűnik a 7-es osztályzat.

– Az idényben volt példa remek skalpszerzésre, de nem várt botlásra is. Miben lehetett volna több, jobb ez a szereplés?

– Partiban voltunk az élmezőnnyel! A bajnok Airnergy csapatával itthon ki-ki meccset játszottunk, úgy, mint a rájátszásban. A bajnokesélyes UTE csaptával idegenben döntetlent tudtunk játszani egy nagyszerű meccsen, meg tudtuk verni itthon, idegenben pedig döntetlent játszottunk a harmadik Csömör ellen. Igen, sajnáljuk az itthon elhullajtott pontokat. Sajnáljuk, hogy itthon kettő bajnokin is az utolsó percben csúszott ki a győzelem a kezünkből, valószínű, hogy ezekre a hibákra ment rá a bronzérmünk. Sajnáljuk, hogy a bajnokesélyes UTE csapatánál végig vezettünk és tíz másodperccel a vége előtt kapott góllal úszott el a győzelem, lehet, hogy ez a hiba is közrejátszott a dobogó harmadik helyének elvesztésében. A kupában viszont kivertük az NB II-es Dunakeszit, és egy remek ki-ki meccset játszottunk az NB I-es ELTE csapatával. Jó tapasztalat volt! Láthatták, érezhették a srácok, hogy nem sok kell ahhoz a bizonyos előrébb lépéshez!

– Mi lehetett a kétarcúság oka?

– Nem vitás, átalakult a keretünk a szezon közben! Néhányan lemorzsolódtak, abbahagyták, többüknek sajnos abba kellett hagyniuk, választaniuk kellett, és ők a nagypályát választották. Nem haragszunk a srácokra, de senkire sem, elfogadjuk, hogy nem mindenki úgy gondolkodik, mint mi! Sajnos a sérülések sem kíméltek minket, Szenográdi Peti például egészen nyárig kidőlt. Mindezek a történések hatással lehettek az ingadozó teljesítményünkre!

– Mivel telik a szünet?

– A bajnokság befejezése után már mindenki a saját nagypályás klubjának sikereire koncentrálhatott. Az egyesületünk pedig már tervezi az utánpótlás és a felnőtt futsal következő szezonját.

– Jelen pillanatban mik lehetnek a rövidebb és hosszabb távú célok?

– Az egyesületünk soha sem gondolkodik külön csak a felnőtt csapatban, ugyanis meggyőződésünk, hogy ha nem alapozhatunk az utánpótlásunkra, akkor elhalnak majd a későbbi terveink. Futsal területén továbbra is biztosítani kívánjuk a képzést és a versenyeztetést az U13-as korosztálytól az U19-es korosztályig. A felnőtt csapat kialakításakor továbbra is számolunk az U17-19-es fiataljainkra, és azokra a felnőtt srácokra, akikkel sikeresen befejeztük a szezont, valamint nyitott szemekkel járunk, és a futsalt játszani akaró felnőtt játékosok bevonzása továbbra is tervben van, azért, hogy a következő szezonban elérhessük a dobogót a felnőtt csapatunkkal. Mivel a játékosaink nagytöbbsége, legyenek azok utánpótláskorú vagy felnőtt játékosok, a futsal mellett nagypályán is edzenek és bajnoki rendszerben versenyeznek, ezért zárszóként, szeretnénk köszönetet mondani azon egyesületeknek, akik hajlandóak voltak velünk együttműködni a srácok fejlődése érdekében!