2024.09.08.

Élőben az NB III-as osztályozók sorsolásáráról

Szöveges formában igyekszünk nyomon követni az esemény fontosabb részleteit.

Kedden délelőtt tizenegy órától a Magyar Labdarúgó Szövetség székházában kerül sor az NB III-as osztályozók sorsolására.

A tizenkilenc vármegyéből és Budapestről lehetséges húsz csapat közül végül is tizennyolc alakulat érintett a ceremónián. Szűkebb környezetünket az SBTC fémjelzi.

Csak Bács-Kiskun- és Somogy vármegyét nem képviseli egyetlen gárda sem.

Új szabály, hogy amennyiben a bajnokok nem kívánnak feljutni, ebben az esetben a mezőnyök második és harmadik helyezettjei is részt vehetnek a rájátszásban.

A korábbi évekhez hasonlóan, először párba állítanak nyolc-nyolc együttest, a kihúzásra nem kerülő két klub pedig játék nélkül feljut a harmadosztályba.

Az előttünk lévő két hétvége vasárnapján oda-visszavágós formában csapnak össze a felek. Idegenben lőtt gól szabály nincs.

Az SBTC lehetséges ellenfelei az NB III-as osztályozón: Mohácsi TE 1888 (Baranya), Orosházi MTK-ULE 1913 (Békés), Cigánd SE (Borsod-Abaúj-Zemplén), Rákospalotai EAC (Budapest), Szeged-Csanád Grosics Akadémia II (Csongrád-Csanád), Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő (Fejér), Caola SC Sopron (Győr-Moson-Sopron), Monostorpályi SE (Hajdú-Bihar), Gyöngyösi AK (Heves), Martfűi SE (Jász-Nagykun-Szolnok), Nyergesújfalu SE (Komárom-Esztergom), Dunaharaszti MTK (Pest), Kállósemjén SE (Szabolcs-Szatmár-Bereg), FC Dunaföldvár (Tolna), Szombathelyi Haladás VSE (Vas), Pápai Perutz FC (Veszprém), Semjénháza SE (Zala).

A párosítások:

Orosházi MTK ULE 1913-Szombathelyi Haladás

Pápa Perutz FC-Gyöngyösi AK

Rákospalotai EAC-Kállósemjén SE

Semjénháza SE- FC Dunaföldvár

Szeged-Csanád Grosics Akadémia II-Gárdony-Agárdi Gyógyfürdő

Mohácsi TE 1888-Dunaharaszti MTK

Salgótarjáni BTC-Nyergesújfalu SE

Monostorpályi SE-Cigánd SE

Rájátszás nélkül feljutott az NB III-ba:

Martfűi SE, Caola SC Sopron.