2024.09.19.

Nyilatkozatok a Vármegyei Kupából

Egy kalap alá gyűjtöttük a sorozat nyitókörében lejátszott mérkőzésekkel kapcsolatos véleményeket.

Még az előző hétvégén lejátszották az első fordulót a Vármegyei Kupa 2024/2025-ös kiírásában. Mostani anyagunkban egy kalap alatt mutatjuk meg a tizenöt mérkőzéssel kapcsolatos edzői nyilatkozatot. Lássuk a mesteri gondolatokat!

Vármegyei Kupa, 1. forduló:

Zagyvarónai SE-Karancsaljai SE 1-2 (1-1)

Kaspár Zsolt:Az első félidőben jól játszottunk, megszereztük a vezetést. A második félidőben kicsit szétestünk. Rengeteg helyzetet kihagytunk. Fejben nem voltunk ott. Úgy gondolom, nagyon jókor jött ez a pofon. Hátha kicsit felébredünk, hogy nem lesz egyszerű a bajnokság sem. Tétmeccsen már teljesen más volt a hozzáállás, valahogy rágörcsöltek a fiúk. Szerintem nincs baj, készülünk a bajnokságra, megyünk tovább. Gratulálok a Karancsaljának!

Csicsman Tamás: – Szoros találkozó volt, hátrányból fordítva sikerült megnyerni a mérkőzést. Mind egyénileg, mind csapatként remek játékot nyújtottunk.

Kazár KSE-Karancsberényi VSFC 1-9 (0-4)

Kovács Valter: Pár nappal a mérkőzés előtt még úgy gondoltam, hogy nem leszünk ennyire könnyű ellenfél, de aztán szombat délutánig sorban koptak el a játékosok. A csapat jelentős része hiányzott, így kettő kapussal és kettő sérült játékossal kellett nekivágnunk ennek a feladatnak. Nem is sikerült elfogadható eredményt elérni. Gratulálok a Karancsberény csapatának! További sok sikert kívánok nekik.

Berki Krisztián: – Az ellenfelünk szerintem még nem állt készen a rajtra! Köszönöm a sportszerű hozzáállást, további sok sikert kívánunk nekik a bajnokságban!

Mátramindszent SE-Mihálygerge SE 4-1 (1-0)

Kun Norbert: Először is, szeretném megköszönni azoknak az embereknek, akik bármiben segítették, hogy újra legyen focicsapat Mátramindszenten! És köszönöm azoknak a játékosoknak, akik megtiszteltek minket, hogy ide igazoltak! A meccsről annyit, egy korrekt játékvezetés mellet játszottunk, egy sportszerű mérkőzést, amit úgy gondolom, hogy ilyen arányban is megérdemelten nyertünk meg! De történt egy sajnálatos sérülés is, kívánok mielőbbi felépülést Zsákai Máriónak! Szeretném megköszönni, hogy az első meccsünkre ennyi szurkoló kilátogatott! További sok sikert a Mihálygergének a kitűzött céljuk eléréséhez!

Smelkó Károly: – A meccsről annyit, hogy egy tőlünk sokkal motiváltabb csapattól kaptunk ki, de legalább futottak a játékosok, és szokják egymást. Gratulálok az újjáalakult ‘Mindszentnek a győzelemhez, mi pedig, ha nem kezdünk el edzeni, akkor komoly problémáink lesznek.

Nógrádsipeki SE-Balassagyarmati SC 0-2 (0-0)

Kelecsényi Gábor: Az első félidőben az ellenfelet távol tudtuk tartani a kapunktól és volt két-három nagy helyzetünk, amiből vezetni kellett volna. A másodikban már elfáradtunk és két szerencsés góllal a vendégek eldöntötték a továbbjutást. További sok sikert kívánok a következő ellenfélhez nekik!

Pifka Gergő: – Remek futballidőben, elismerésre méltó körülmények között kezdtük meg az idei szezont, egy rendkívül kulturált csapat ellen. A Nógrádsipeki SE pályájához és az ott levő körülményekhez külön szeretnék gratulálni az ellenfélnek, mert szerintem ritka az ilyen, főleg a megye háromban. Az első félidőben nagyon indiszponáltan kezdtük a mérkőzést, lassan járattuk a labdát, és nem igazán sikerült a támadóharmadba értékelhetően feljátszanunk a játékszert, annak ellenére sem, hogy ez ellenfél nagyrészt átengedte nekünk a területet. Megpróbáltunk a felkészülés során sulykolt rövid, sokpasszos játékot játszáni, de a viszonylag kis méretű pályán ezt az ellenfél könnyedén semlegesítette, ráadásul ha jobban koncentrálnak, a félidő derekán akár a vezetést is megszerezhették volna egy ordító helyzetből. A szünetben rendeztük a sorainkat és formációt váltottunk. Az idő előrehaladtával és ellenfél fáradásával párhuzamosan szépen lassan felőröltük az amúgy lelkesen küzdő nógrádsipeki csapatot. Először egy szerencsés, megpattanó Csábi Tamás lövéssel mattoltuk őket, majd a mérkőzés legvégén egy a részemről értékesített büntetővel állítottuk be a végeredményt. Összességében első meccsnek megfelelő volt. Gratulálok és sok szerencsét kívánok a szezon további részére az ellenfél csapatának!

Ziccer SZSE Nagylóc-Nógrádmegyer BSE 1-1 (0-0)

Szőrös Róbert: Sok munkánk van abban, hogy Nagylócon a foci újra elindulhatott és feltámadt. Sokat hátráltattak minket különböző külső tényezők, de eddig mindet megoldottuk és sikeresen fejlődünk is közben. Ezúton is szeretném megköszönni a csapat támogatását mindenki részéről, nagyon hálásak vagyunk! A szezonra való készülődés során látszott a csapaton az akarat és az elszántság, hogy sokra lehet képes, ha mindenki meg tud jelenni a mérkőzéseken és szépen lassan összekovácsolódunk. A Nógrádmegyer elleni továbbjutás is ennek volt köszönhető. kilencven percen keresztül pörgős, helyzetekkel teli mérkőzés volt mindkét csapat számára, igazi rangadó volt sok nézővel, de végül egy papíron is esélyesebb csapatot sikerült kiejtenünk a sok munkánknak köszönhetően. Köszönöm a csapatomnak a feledhetetlen szezonkezdetet és bízom a további sikeres szereplésünkben is! A játékvezetés megfelelő és kupához méltó volt. További sok sikert a kívánunk nógrádmegyerieknek a másodosztályhoz!

Ökrös István: – Az első félidőben nagyon rosszul játszottunk. Futás nélkül akartunk focizni. A második félidőben már jobbak voltunk, rengeteg helyzetet alakítottunk ki, de a kihagyhatatlant is kihagytuk. Több kapufánk volt, öt méterről mellé rúgtuk, üres kapuba sem találtunk be. Az ellenfél harcosan játszott, gyors kontrából gólt szereztek és ott meg is pecsételődött a meccs sorsa. A végén büntetőből egyenlítettünk. Gratulálok a Nagylóc csapatának, további sok sikert kívánok nekik!

Dejtár SE-Varsány SE 1-2 (1-1)

Hársfalvi Máté: Az első félidőben sikerült vezetést szereznünk egy szerencsés góllal, de a második félidőben kijött az erőnlétbeli különbség a két csapat között. A Varsány megérdemelten jutott tovább. Nekünk jól szolgálta a felkészülésünket ez az összecsapás. További sok sikert kívánunk a Varsány csapatának!

Fábián Róbert: – Jól kezdtük a mérkőzést, sok helyzetet dolgoztunk ki, amiből sajnos az első játékrészben egyet sem tudtunk gólra váltani. Ezen tudtunk javítani a második félidőben és Lőrik Edvárd két találatával meg tudtuk fordítani a mérkőzést, ezzel képesek voltunk továbbjutni.

Kétbodony SE-Nőtincs SE 2-0 (0-0)

Bartyik Róbert: Mindkét csapat inkább edzőmérkőzésnek fogta fel a találkozót, ez meg is látszott a játékon. Sokkal inkább a meleg és a pálya talaja adta a nehezebb feladatot a csapatoknak. Pár helyzetet elpuskáztunk, de két pontrúgást gólra tudtunk váltani, így mi várhatjuk a következő kört. Sok sikert kívánok a Nőtincsnek a bajnokságban, ott azért nyilván más lesz, mint ezen a meccsen.

Matyóka Ferenc: – Kétbodonyban nem sikerült gólt szereznünk az utóbbi három évben, hiába dolgoztunk ki rengeteg helyzetet. A hazai csapat a második félidő közepétől felőrölte a védelmünket, majd kisebb hibákból megszerezték két góljukat. Próbálkoztunk, próbálkoztunk, de nem sikerült. Nyaralások miatt nem tudtunk teljes kerettel kiállni, de szerintem azért egy nagyon jó mérkőzést játszottunk, jó játékvezetés mellett. Le a kalappal a fiúk előtt, ahogy az ellenfél előtt is! Nincs hiányérzetem, csupán annyi, hogy a helyzeteket gyengén használtuk ki, akár négy három vagy öt null is lehetett volna, de kettő null lett. Gratulálok az ellenfélnek, picikét a pálya talajával van itt mindig problémánk, de ez adott a hazai csapatnak is, bár mi rendre rosszabbul jövünk ki belőle. 

Felsőtoldi Cserhát TSE-Építők KC 5-2 (2-0)

Nyirjei András: Egy edzőmérkőzéssel a hátunk mögött, amolyan „lesz ami lesz” alapon vágtunk neki a kupameccsnek egy újjáalakuló Építők ellen. Megbeszéltük, hogy stabilan, fegyelmezetten kell játszani, ami többé kevésbé sikerült is, az első félidőben egy labdaszerzésből, majd egy távoli szabadrúgásból is eredményesek voltunk. Védekezésben nagyon sokáig jól tartottuk magunkat. A második játékrészben változtattak a vendégek is, de kontrából megzavartuk őket és növeltük az előnyt. Majd pici megingás után szépíteni tudtak, de a végén visszaállt a háromgólos különbség. Gratulálok az egész csapatnak, nagy akarattal játszott ma mindenki. Az Építőknek köszönjük a sportszerű meccset, további sok sikert kívánunk nekik a bajnokságban!

Tarlósi Milán: – Egy korrekt mérkőzésen, két sportszerű csapat találkozott. Átalakulóban lévő csapatunk valamiért görcsösen játszott, de az első perceket nagyon jól kezdtük. Aztán minden lelkesedés és akarat nélkül folytattuk az egész meccset. Egyéni hibákból kaptunk két gólt, majd a második elején is szintén. Aztán sikerült visszajönnünk és szépíteni, de mikor sansz volt a fordításra, újra belehibáztunk egyénileg és egy csúnya verés lett belőle. Hétvégén már bajnoki, össze kell kapni a fejeket, és megmutatni azt, amire egyébként képes a társaság. További sok sikert a Felsőtoldnak a kupában és a bajnokságban!

Feláldozhatók SE (Karancsság)-Somos VSE 2-4 (0-3)

Oláh Norbert: A mérkőzés előtt elmondtam a játékosaimnak, hogy bár a Somos csapata egy jóval erősebb kávéház, ettől függetlenül nem adjuk csak úgy oda a továbbjutást. Több hiányzónk is volt, de ettől függetlenül úgy gondolom, hogy sikerült megnehezítenünk az ellenfél dolgát. Játékban jók voltunk, erőben és kondiban szintén hoztuk, amit kell, de nyilván azért somos minimum ennyivel azért erősebb csapat. Gratulálok a Somosnak, mi pedig készülünk a bajnoki mérkőzésünkre, hiszen ebben a szezonban már nem cél nélkül vágunk neki a bajnokságnak. Gratulálok a játékosaimnak!

Oláh Teofil: – Első tétmérkőzésünket sikerült eredményesen zárni, ami nagyon fontos volt. Az eredménnyel elégedett vagyok, de játékban még van hova fejlődni. Sok sikert kívánok a hazaiaknak a bajnokságban!

Bercel KSK-Tari SZE 1-4 (0-1)

Percze Ferenc: – Izgalmas mérkőzést játszottunk a nagyon szimpatikus és sportszerűen játszó Bercel csapatával. A két csapat között a jobb helyzetkihasználás döntötte el a mérkőzést. További sok sikert kívánok az ellenfél edzőjének és csapatának!

Érsekvadkert SE-Rimóci SE 0-5 (0-2)

Farkas Bálint: Nagy melegben, eléggé foghíjasan, játszottunk egy edzőmeccsnek elmenő mérkőzést. Sok eladott labda, lassú játék, és fegyelmezetlenség jellemzett minket, a szerencse sem állt mellénk, és a Rimóc rúgott pár igen szép gólt is. További sok sikert kívánunk nekik a kupában és a bajnokságban egyaránt, mi pedig azon leszünk, hogy majd a bajnokikon ennél jobb produkciót nyújtsunk.

Bangó Rómeó: – Gratulálok az újjáalakult csapatunknak! Szerintem jól haladunk a felkészüléssel, mindenki odateszi magát. Ennek meg is jött az eredménye. Gratulálok a ‘Vadkertnek. Eredménytől függetlenül egy nagyon jó és szimpatikus csapat. Szerintem egy, a bajnoki címre is esélyes gárdát tudtunk legyőzni. További sok sikert kívánok nekik a bajnokságban!

Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence)-Romhány KSE 0-4 (0-1)

Németh Krisztián: Távozók és érkezők is voltak nyáron, ahogy a Romhány kerete is átalakult az előző szezonhoz képest. Nem túlzás kijelenteni, hogy megye egyes keretük van. Jó játékosok érkeztek hozzájuk. Az elején kaptunk egy buta, elkerülhető gólt. Itt látszik meg, hogy nem nagyon tudtunk edzőmérkőzést játszani. Ez a nyaralásoknak és a különböző elfoglaltságoknak tudható be. Péntekenként tudtunk jó hangilatú mozgásokat tartani, ami azért jól szolgálta a felkészülésünket. Az érkezőkkel kiegészülve, jó közösséget alkotunk és jó légkörben teltek az eddigi edzések. Az első félidőben még jól tartottuk magunkat. Élvezhető és jó futballt láthatott a közönség. Mindkét csapat játszotta a focit, mindkét oldalon voltak helyzetek. Nagyobb koncentráció kell a kapu előtt. Úgy gondolom, a nagy meleg ellenére jó iramú meccs volt. A második félidőben egy hibából gólt kaptunk. Ekkor már fejben mintha feladtuk volna a mérkőzést. A szünet után húsz percig nagyon jó tempót diktáltunk, szépen és látványosan játszottunk. Benne volt az egyenlítés, csak sajnos jött az a hiba. Kettő null után kiengedett mindkét együttes. Erőben még van hova fejlődnünk. Szerintem nagyon jó ráhangoló meccs volt ez a bajnokságra. Megmutatkoztak a hibáink, de nincsen semmi szégyenkeznivalónk. Büszke vagyok a fiúkra, mert odaadóan, és a legfontosabb, hogy alázattal csinálták a dolgukat! Gratulálok az ellenfélnek és sok sikert kívánok nekik a bajnokságban, érjék el a céljaikat! Mi pedig készülünk a bajnokságra. Bár lesznek hiányzóink, bő a keretünk.

Bencsik Emil: – Gratulálok a csapatnak az első mérkőzéshez! Álmosan kezdtük az első félidőt. A második félidőben elfáradt az ellenfél, és utána sok helyzetből még sikerült hármat értékesíteni, így egy magabiztos győzelmet arattunk. Zajlik a felkészülés. Meglátjuk, milyen erőállapotban tudjuk elkezdeni a bajnokságot. Sok sikert kívánok az ellenfélnek!

Egyházasdengeleg FE-Nógrádsáp-Legénd SE 5-3 (2-3)

Berkes Balázs: Gratulálok a játékosoknak! Küzdésük, akarásuk meghozta a sikert. Kicsit kicserélődött a társaság tavalyihoz képest, de az új játékosok jól beilleszkedtek a csapatba. Megérdemelten jutottunk tovább a második fordulóba.

Oláh Róbert: – Elég tartalékosan tudtunk kiállni. Tizenegyen voltunk meg. Ettől függetlenül is le kellett volna hoznunk ezt a mérkőzést. A játékvezetőnek volt pár furcsa ítélete, de szerintem nem ez miatt buktunk. Megpróbálunk majd javítani a helyzetkihasználásunkon, a dinamikán, de ezzel együtt, szerintem mi vesztettük el ezt a meccset. Minél előbb javítanunk kell. A jövő zenéje, ezt miképpen oldjuk majd meg. Ettől többet kell tennünk a pályán. Most alakuló csapatról van szó. Remélem, a jövőben helyt fogunk állni. Dolgozunk az ügyön, csináljuk a dolgunkat. Sok sikert kívánok és gratulálok az ellenfélnek, ahogy annak a tizenegy embernek is, aki megjelent! Hiszem, hogy hamarosan egy győzelemmel is meg tudjuk majd örvendeztetni közönségünket. 

Keszegi SE-Patak FC 3-6 (2-2)

Bella Sándor: – Célunk a továbbjutás volt, amit elértünk. Kétgólos hátrányba kerültünk, amit szünetig egalizáltunk. A második félidőben már sokkal intenzívebb volt a játékunk, és ez eredménnyel is párosult, szép gólokat szereztünk, mezőnyfölényben játszottunk, így győzelmünk teljesen megérdemelt!

Palotási SZSE-Mátraverebély-Szentkút SE 3-0 (játék nélkül)

A ‘verebélyiek nem álltak ki.