2024.09.16.

Megszólalt a Mátraterenye SE elnöke

Múltról és jövőről is megosztotta gondolatait a sportvezető.

Mint arról jó pár héttel ezelőtt beszámoltunk, nem kapta meg a megye egyes bajnokság 2023/2024-es idényében való részvételhez elengedhetetlen licencet az előző kiírást a negyedik helyen befejező Mátraterenye SE. Időközben a klub elnöke, Serfőző Péter összeszedte gondolatait múlt és jövő kapcsán. Lássuk a sportvezető weboldalunkhoz eljuttatott levelét!

Tisztelt sportszeretők, sportbarátok és szurkolók!

Az alábbiakban röviden szeretném tájékoztatni a közvéleményt az MTSE helyzetéről. Az egyesületnek licencproblémái voltak, amit határidőre nem tudtunk prezentálni egy dokumentum miatt. Ebben saját felelősségem vállalom. Jelenleg ez a dokumentum az egyesület rendelkezésére áll. Ettől függetlenül a tavaszt úgy kezdte el az egyesület, hogy valószínű, ez az utolsó szezon a megye egyben. A fő támogató ugyanis máshol látja a szebb jövőt, perspektívát. Én, mi ezt tudomásul vettük és elfogadtuk! A játékosokkal mindent megbeszéltünk, amit ők elfogadtak és becsületesen teljesítettek a tavasz folyamán. Ekkor már több mérkőzésen az a kicsi szerencse (és egyéb sem) pártolt mellénk, de a világ nem dőlt össze, negyedik lett a csapat.

Az elmúlt években:

– Bajnoki cím a Megyei III. osztályban

– Bajnoki cím a Megyei II. osztályban

– Bajnoki II. helyezés a Megyei I. osztályban

– Bajnoki III. helyezés a Megyei I. osztályban két szezonban

– Kétszer II. helyezés a Megyei Kupában (SBTC, Karancslapujtő mögött)

– Első helyezés a Megyei Kupában

– A MOL Magyar Kupában 2019-ben és az idén kijutás az országos főtáblára!

Még egy nem mindennapi dolog: vármegyénk legjobb csapatával (SBTC) játszott mérkőzéseink a mi szempontunkból: 2-1, 0-0, 3-2, 0-0!

Egyszer már szünetelt huszonöt évig a focicsapat Mátraterenyén. Mi ezt most nem szeretnénk ismét megélni! A zöld-fekete-fehér színt tovább szeretnénk vinni a Megyei II. osztályban és a MOL Magyar Kupában! ,,Az ember nem arra született, hogy legyőzzék” – zárta mondandóját Serfőző Péter.