2024.09.19.

Nagyon komoly büntetéseket kapott a Kazár

Három ember játékjoga rendőrségi eljárás miatt felfüggesztésre került, ketten hónapokat fognak kihagyni, ezen felül pedig fizethet is az egyesület.

Korábban beszámoltunk róla, hogy kettő egyes vendégvezetésnél, a 75. percben félbeszakadt a vármegyei harmadosztály Keleti-csoportjának huszonhatodik körében lezajló Kazár-Rimóc bajnoki, mert az öt piros lapot kapó házigazdák létszáma hét fő alá csökkent. Időközben napvilágot láttak a különféle határozatok. A három pontot természetesen három nullás különbséggel a vétlen látogatók kaparintották meg. A rendező egyesület 50 000 Ft pénzbüntetést kapott, a kiosztott büntetőlapok miatt pedig további 8800 Ft-ot is be kell fizetnie az érintett klubnak.

A kiállított labdarúgók közül három embernek is fel lett függesztve a játékjoga rendőrségi eljárás miatt. Jenei Istvánnak, Kovács Valternek és Oláh Krisztiánnak kell vélhetően nagyon sok időt kell kihagynia. Racs Zsolt és Vinyei Györgyöt is komoly eltiltással sújtotta a Fegyelmi Bizottság, mindkét említett személyt 2024. március 31-ig meszelték el. Nem mindennapi utóélete van tehát a hétköznapinak egyébként sem nevezhető mérkőzésnek….

A döntések kapcsán az alábbi gondolatokat osztotta meg weboldalunkkal a gárda játékos-edzője, Racs Zsolt: – Kovács Valter eltiltását teljesen igazságtalannak és jogtalannak érzem, arra pedig nem is tudok mit mondani, hogy engem két sárga lap után ennyi időre tiltottak el… A másik három játékos valamilyen szinten hibát követett el, amit büntetni kell, viszont azt is figyelembe kell venni, hogy mindennek volt oka és okozója. Ez nem úgy történt, hogy egy süketnéma és vak játékvezető volt a mérkőzésen, aki nem látott, hallott és mondott semmit… Az a helyzet, sem Jenei, sem Vinyei nem szólt volna egy mukkot sem, ha a bíró nem kezdeményezi! Itt nem mi robbantottuk ki a botrányt, hanem a játékvezető, ő a hunyó ebben a történetben! Én nem akarom sem magamat, sem a többieket védeni, el is ismerem, hogy három játékos megérdemelte a kiállítást, de az eltiltások mértéke túlzó.  Biztos vagyok benne, sem Jenei, sem Oláh nem követte volna el azt, amit, ha nem ilyen arrogáns a játékvezető, és nem olyan felfogásban vezeti a mérkőzést, ahogy azt tette. Nem mi kezdtük ki a játékvezetőt, hanem ő minket! Meg szeretném említeni, a lefújás után váltottam pár szót az ellenőrrel. Ő azt mondta, teljes mértékben igazam van, de nem tudom mit csinálni, mert nem azért jött ki, hogy minket, játékosokat figyeljen, hanem a játékvezető és a pályára felügyelete a feladata. Ezzel együtt, azt gondolom, érzésem szerint ő nincs ellenünk!