2024.09.19.

Jöhet a harmincadik forduló a megye egyben

A Bánk-DLA II ellen zár a Mohora, a Szécsényt sem kímélné a Karancslapujtő, a Héhalommal szemben búcsúzik a Mátraterenye.

A következő hétvégén a harmincadik fordulóval befejeződik a 2022/2023-as évad vármegyénk élvonalában. Mindegyik meccsre szombaton kerül sor. Lássuk, mire számítunk az aktuális összecsapások kapcsán!

Megyei I. osztály, 30. forduló:

2023. május 27. (szombat), 17.00:

Unicum FC Mohora-Bánk-Dalnoki Akadémia II

Az előző körhöz hasonlóan, ezúttal is kérvényezte a második számú csapat a pályaválasztói jog felcserélését, így ellenfelük otthonában rendezik meg a mérkőzést. Egyértelmű esélyesként tekinthetünk az ezüstérmüket bebiztosító mohoraiakra, akik ugyan már sem előre, sem hátra nem tudnak lépni a tabellán, számukra ismerős környezetben ismét elérhetnek egy sikert. A másik oldal két vereséget tudhat maga mögött, és ugyan korábban pár héten át jól szerepelt a tartalék együttes, benne van a pakliban, hogy három vereséggel fejezi be a szezont a fiatalos brigád. Nem vár egyszerű menet Szász Jenő legénységére, papíron minden érdemi tényező az acélosabbnak tetsző rivális mellett szól, kalapemelést érdemlő tettnek minősülne bármilyen jellegű meglepetés. Elvileg akár egy igazi örömfocival is búcsút inthet az idénynek Baranyi Tibor társulata, kellő fordulatszámon pörögve, akár egy simább győzelem is kisülhet ebből a küldetésből, egy abszolút nyílt sisakos meccsre számítunk, ahol potyoghatnak majd a gólok, a nézők nagy örömére.

Silver Tüzép-Karancslapujtő KSE-Szécsény VSE

Ezt a párosítást is az előző találkozóhoz hasonló gondolatokkal tudjuk felvezetni, alapjáraton véve, nehezen elképzelhető, hogy nem teszi zsebre a pontokat a táblázaton jóval előrébb fellelhető, ráadásul bombaformában futballozó hazai gárda. Írd és mondd, tíz tétmérkőzésüket húzták be egymást követően a házigazdák, ráadásul többnyire elég sima diadalokról beszélünk, önbizalom terén tehát remekül festenek, leginkább csak azért bánkódhatnak, hogy véget ér ez a kiírás. A látogatók öt vereség után arattak szép sikert a mögöttünk hagyott hétvégén, arra pedig Csatlós Csaba habitusát ismerve mérget vehetünk, előzetes sanszok ide vagy oda, ezúttal sem az áldozati bárány szerepét kívánja betölteni a szakember együttesével. Persze kár tagadni, finoman szólva is komoly cselekedetnek minősülne, ha képesek volnának megfricskázni ellenlábasukat a szécsényiek, talán a hétvége meglepetéséről beszélhetnénk, ha összejönne egy ilyen bravúr. A szezont bronzmedáliával befejező ‘lapujtőiek számára minden adott lehet egy újabb sima sikerhez, fel kell kötnie a gatyát a látogatóknak.

Mátraterenye SE-Héhalom SE

Szomorú apropóból ígérkezik az átlagosnál érdekesebbnek ez a bajnoki. Mint ismert, a házigazdák licenceproblémák miatt nem fognak tudni elindulni vármegyénk legmagasabb osztályának következő évadában. Mondhatni tehát, ez a fellépés lesz a társaság hattyúdala. Öt éven keresztül töltöttek be meghatározó szerepet régiónk labdarúgásában a hazaiak, most azonban, eljött a búcsú ideje. A látogatók kapcsán megállapítható, mintha lendületbe jöttek volna az előző hetekben, hat összecsapásukon, mindössze egyszer kaptak ki, négy forduló óta pedig nem találtak legyőzőre. Akár ezúttal is meglehet egy pontszerzés a héhalmiak számára, sok múlhat azon, zárásképpen milyen produkcióval rukkol elő Bujtár Tamás armadája. Saját pályájukon esélyesnek nevezhetők a ‘terenyeiek, mérget viszont nem vennénk rá, hogy felülkerekednek vetélytársukon. Egy küzdelmes, férfias csatára számítunk, ami előtt nem szabad leírni a vendégeket sem, kellőképpen megizzaszthatják egymást a résztvevők, kiegyenlített viaskodásnak nézünk elébe.

Diósjenő SE-Szendehely FC

Nem sok kérdőjel maradt a bajnokság zárása, igazából, csupán egy említésre méltó, hogy melyik alakulat kaparintja meg a még előkelőnek nevezhető ötödik pozíciót. Ebben a különversenyben lépéselőnyben vannak az összességében remek tavaszt bemutató vendégek, akik egy nyugat-nógrádi csörte keretein belül biztosíthatják be az említett helyezésüket. Ehhez már egy pont is elegendő volna Kovács Imre csapata számára, biztosak lehetünk azonban abban, hogy nem döntetlenre fog játszani a rutinos szakember brigádja, éppen ellenkezőleg, tuti, hogy győzelemmel szeretnék befejezni történetük legeredményesebb vármegyei egyes szereplésüket a vendégek. Gyorsan hozzá kell viszont tenni, a diósjenőiek vélhetően egy minél sikeresebb manőverrel köszönnének el lelkes szurkolóiktól, azt pedig kár tagadni, bárkire veszélyesek lehetnek otthonukban. Éppen ezért, nagy butaság volna egy lefutott menetre számítani, maximális fordulatszámon pörögve okozhat kellemetlenségeket riválisának a Varga Gyula és Bőgér Dávid által irányított társaság.

Építők KC-Pásztó SK

Valamilyen szinten az imént kivesézett párharchoz kötődik ez a meccs, ugyanis, amennyiben alulmaradna a Szendehely, egy győzelem által előzni tudnának a pásztóiak, vagyis adott esetben még megkaparinthatják az ötödik helyet. Egyébként egy kiegyenlített, harcos birkózásra van kilátás, ami előtt nincsen kiemelkedő favorit. Bár az előző körben csúnya mélyütésbe beleszaladó házigazdák mostanában finoman szólva sem remekeltek és immáron öt forduló óta nem tudtak nyerni, egy sanda gyanúnk szerint, most számukra ismerős környezetben nem adnák olcsón a bőrüket. Meglátjuk, milyen napot fog ki Csatlós Tamás csapata, akár még összejöhet egy jól sikerült fellépés is, korábban volt rá példa, hogy megvillogtatták oroszlánkarmaikat a salgótarjániak. Persze nagy talány, éppen melyik arcukat veszik elő az egy héttel ezelőtt nem mindennapi körülmények között talpra álló, tíz emberrel kétgólos hátrányból pontot mentő látogatók, akik ugyan a kispadon nem számíthatnak eltiltott mesterükre, ettől függetlenül mindent beleadva képesek lehetnek rá, hogy legyűrjék ellenfelüket.

Bátonyterenyei TC-Berkenye SE

Nagyon sok sebből vérző alakulatok csapnak össze ezen a meccsen, közös az érintettekben, hogy tűkön ülve várják a szezon végét. Addig is, még ezt az utolsó mérkőzést kell fogcsikorgatva kihúzni, aztán jöhet a nyári pihenő. Gyakorlatilag érdemi tét nem színezi a találkozót, egy esetleges siker által a hazaiak még elmozdulhatnánk az amúgy nem túl szívderítő utolsó helyről. Az ebben a kiírásban teljes mértékben kétarcú gárdaként jellemezhető, mind pozitív, mind negatív értelemben véve bármire képes látogatók ebben a bajnokságban nem igazán tündököltek, a Megyei Kupában megszerzett bronzérmükkel tudták úgy-ahogy kozmetikázni az idényt. Maradjunk annyiban, azért a sereghajtónál illene nyerni zárásképpen, a létszámgondok ellenére közelebb lehet az üdvösséghez Rusvay Gergely legénysége. A nemrégiben súlyos pofont beszedő bátonyiak otthonukban nyilván mindent meg fognak tenni egy minél szebb búcsú érdekében, ehhez viszont tényleg apait-anyait bele kell adniuk, és ki tudja, kellő elszántsággal akár képesek is lehetnek rá, hogy megtréfálják a táblázaton jóval előrébb tanyázó másik oldalt.

DJ-Mobitel-Érsekvadkert SE-Palotás SE

Szügy.

Ez a párosítás igen csak hasonlít az előbb beharangozotthoz, mindkét résztvevő kellő örömmel fogja nyugtázni a lefújást: „végre vége…” Az ezt a pontvadászatot is hontalan gárdaként albérletben töltő ‘vadkertiek sorban kapták a nagyobbnál nagyobb zakókat a mögöttünk hagyott hetekben, szemszögükből már az is üdvözlendő, hogy egyáltalán ki tudnak állni. Ellenfelük is érdekelt volt pár nem túl kellemes végkifejletben, mint például legutóbb, sima vereséggel hangolt Jele Zoltán garnitúrája. A palotásiak kapcsán már csak az kérdés, hogy hetedikek vagyok nyolcadikok lesznek, szóval mindennemű tét nélkül focizhatnak még egy jót. A jelenleg utolsó előtti pályaválasztó csapat még alászállhat a sereghajtó pozícióba, és ugyan ennek a helyezésnek leginkább csak elvi jelentősége van, tuti, hogy Nyikos József el szeretné kerülni ezt a forgatókönyvet. A házigazdák elmúlt időszakban bemutatott szereplése miatt egyértelmű esélyesnek gondoljuk a másik oldalt, maradjunk annyiban, kisebbfajta blamának számítana, ha így vagy úgy, de nem sikerülne zsebre tenni az egységeket.

Szabadnap: Salgótarjáni BTC.