2024.09.19.

A hétvége játékosa a Megyei III. osztályban: Benkocs Krisztián

Egy félidő alatt elért mesternégyessel vette ki a részét csapata sikeréből a Legénddel elbánó Rétság csatára.

Szerkesztőségünk a tavaszi szezon során is hétről hétre igyekezett megválasztani a Megyei III. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A huszonhatodik kör után a Nyugati-csoportban szereplő Rétság támadója, Benkocs Krisztián mellett döntöttünk, aki egy félidő alatt elért mesternégyessel vette ki a részét a Legénddel hét nullás arányban elbánó együttese sikeréből. Most pedig jöjjön a jó napot kifogó csatárral készült interjúnk!

– Hogyan gondol vissza a meccsre?

– A negyedik hely reményében léptünk pályára – kezdte Benkocs Krisztián. Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz, viszont kellően felkészültünk az ellenfélből és ennek szellemében vettük fel a kesztyűt, hogy a maximumot kihozzuk magunkból. A mérkőzés jól indult, gyorsan szereztünk két gólt, azonban a két találat után akadozott a játékunk, össze kellett szednünk magunkat, minek eredményeképp újból növelni tudtuk a góljaink számát. A második félidőt kellő nyugalommal vártuk, viszont az ellenfél megvariálta a felállását, az egyik hátvédjük lépett a kapus helyébe egy sérülés miatt – innen is jobbulást kívánunk neki -, aki parádésan hozta le a meccset. Ennek ellenében is tudtunk két gólt találni és magabiztosan megnyerni a találkozót, ezzel megszerezve a negyedik helyet a tabellán.

– Minek köszönhetően jöhetett ki ennyire a lépés a kapu előtt és jutott el négy gólig?

– Úgy, ahogy az egész csapat, úgy én is akartam a negyedik helyet. Ezért a maximumot próbáltam nyújtani és igyekeztem segítségére lenni a gárdának, ami úgy gondolom, sikerült. Megfelelően tudtam koncentrálni és a csapat is maximálisan segített ebben az egész mérkőzésen.

– Mi a véleménye együttese tavaszáról?

– A meghatározó játékosok sérülései nagy hátrányt jelentettek a szezon során, de én így is büszke vagyok a csapatra, hiszen az előző szezonhoz képest tudtunk javítani egy helyet.

– Milyen célokat fogalmazhatnak meg a következő évad előtt?

– Célunk továbbra is a legtöbbet kihozni magunkból és a dobogóra felkerülni.

– Tizenkilenc évesen még fiatalnak mondható. Jelenleg milyen ambíciókat dédelget a labdarúgással kapcsolatban?

– A célom továbbra is az, hogy jó társasággal focizhassak és egy jó csapathoz tartozhassak. A szívem húz vissza az előző csapatomhoz, Diósjenőre, de nagyon megszerettem Rétság csapatát is. A sorsom majd idővel elválik.