2024.09.20.

Gálamérkőzéseket rendeznek Balassagyarmaton

Csütörtökön a Kövi Pál Sportközpontban kerül sor a barátságos találkozókra.

2023. június 8-án, azaz csütörtökön ismét benépesülhet a Kövi Pál Sportközpont és közvetlen környezete. A nemzeti összetartozás jegyében 16 órás kezdéssel rendezik meg a Balassagyarmati Közéleti Válogatott-A Magyar Országgyűlés Labdarúgó Válogatottja gálamérkőzést, 14 órától pedig egy korosztályos barátságos meccsre kerül sor, a legbátrabb-, illetve a leghűségesebb város fiataljai között. Az eseményre ingyenes a belépés, minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők! A részletek kapcsán a rendezvény egyik fő mozgatórugója, Gaál Dénes osztotta meg meg gondolatait weboldalunkkal.

Gaál Dénes: – Az egész történet úgy kezdődött, hogy a Talent 2019 SE edzői kispályás csapata, a télen egy meghívásnak tett eleget Nyíregyházára. Azt tudni kell, hogy mi sportbaráti kapcsolatot ápolunk az 1984-es ifjúsági Eb-győztes magyar labdarúgó válogatott tagjaival. Az említett kispályás tornán a Parlament Válogatottja is szerepelt. Tulajdonképpen ők szólítottak meg bennünket, hogy „ti Balassagyarmatról, a Civitas Fortissima városából jöttetek?” A válaszunk után megtudtuk, hogy számukra a nemzeti összetartozás jegyében fontos küldetés az elcsatolt országrészek meglátogatása, hogy aztán ott hírverő mérkőzésen vegyenek részt. Voltak már több településen is. Illetve két éve megfordultak Sopronban, ahol a leghűségesebb város csapatával találkoztak. Innen jött nekik az ötlet, ha már velük játszottak, most meg szeretnének mérkőzni a legbátrabb város csapatával is. Így indult ennek a meccsnek a szervezése.

Magyar Zoltán úr január 29-én eljött Balassagyarmatra, az önkormányzat Civitas Fortissima ünnepére, és ezen a rendezvényen egy jelképes kezdőrúgással és kézfogással elstartoltak a mérkőzés előkészületei, ami most fog beteljesedni. Megemlíteném, mivel ők politikusok és nem versenysportolók, kérésük volt, hogy nem a BSE öregfiúkkal szeretnének megmérkőzni, hanem kimondottan a Talent edzőivel, illetve balassagyarmati közéleti személyiségekkel. Így lettek megszólítva a helyi intézményvezetők, a rendőrkapitányság, a börtön, a kórház, az ügyészség, iskolák, a kábelgyár, az önkormányzat elöljárói vagy éppen szomszéd települések honatyái. Szintén Magyar Zoltánnak volt az ötlete, hogy legyen egy előmeccs, a legbátrabb- és a leghűségesebb város ifjúsági között. Már csak azért is, mert Sopron országgyűlési képviselője is tagja a Parlament Válogatottnak. Fölvettük velük a kapcsolatot, így az ottani fiatalok is ellátogatnak hozzánk, hogy pályára lépjenek egy balassagyarmati vegyes csapattal szemben, mely gárdába valamennyi helyi utánpótlásnevelő klubból meg lettek szólítva játékosok. A dátum nem véletlen, hiszen június 4-én volt a trianoni békediktátum évfordulója. Ennek a napnak lesz egy jelképes jelentősége. Az összetartozásról, az együtt gondolkozásról, a megemlékezésről fog szólni az esemény, amit egy, a művelődési központ dísztermében megrendezett vacsorával zárunk, ahol egy helyi cigányzenekar fogja szórakoztatni a nagyérdeműt.