2024.10.18.

A forduló mérkőzése(i)

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival.

Az őszi szezon hátralévő részében folytatjuk a korábban már megszokottá váló rovatunkat, fordulóról fordulóra számba vesszük a véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező mérkőzéseket a különféle bajnokságokból. A kezdősípszót megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő összecsapásokról. Az aktuális kínálatból a Szendehely FC-Silver Tüzép-Karancslapujtő, a Somos VSE-Építők KC, a Feláldozhatók SE-Palotási SZSE, illetve a Patak FC-Szügy SE II csörtékre esett a választásunk. Lássuk, mire készülnek az említett csapatok szakvezetői a közelgő rangadók kapcsán!

Vármegyei I. osztály, 9. forduló, 2024. október 20. (vasárnap), 15.00:

Szendehely FC-Silver Tüzép-Karancslapujtő

Schwarcz Zoltán, a Szendehely FC vezetőedzője: – Az eddigi idényben – egy meccs kivételével – kicsit a várakozások felett teljesítünk, mert a mérkőzéseket, amiket megnyertünk, azokat magabiztosan, jó játékkal húztuk be. Igazából a Bánk ellen a játékunk jó volt, csak sajnos az eredményesség nem, de azt mondom, hogy felülteljesítjük a várakozásaimat, a negyedik-hatodik hely volt kitűzve célként. Az ellenfelünkről azt tudom mondani, hogy a tavalyi bajnokcsapat szinte egyesült a negyedik helyezett Építőkkel, és így egy nagyon jó játékoskeretű állomány alakult ki, ahol vannak rutinos és fiatal játékosok is. Egyértelműen ők az esélyesei a vármegyei egyes bajnoki címnek. A Héhalom meglepett minket, hogy a ‘Lapujtő ellen döntetlent tudott elérni, ehhez szeretnék nekik és a volt kollégáimnak gratulálni! Ez talán nekünk nem jött annyira jól, mert a ‘Lapujtő most biztos, hogy kettőzött erővel fog készülni, amúgyis várta az ellenünk való mérkőzést, de így, hogy ki akarják küszöbölni az előző heti csorbát, még jobban fel lesznek tüzelve, úgyhogy nekünk már a döntetlen is jó eredmény lesz. A győzelemre szoktunk játszani, megpróbáljuk mindig az ellenfél erősségeit levédekezni és a gyengeségekre rájátszani, meglátjuk, hogy ebből mi sikerül a hétvégén. Wiedermann Levente sajnos nem játszik, mert porcműtétre vár, a többiek közül betegség és egyéb problémák miatt még lehet hiányzónk. 

Csatlós Tamás, a Silver Tüzép-Karancslapujtő vezetőedzője: – Nagyon elégedett vagyok az eddigi eredményeinkkel. Nagyon jól összecsiszolódott a csapat. Remek a hozzáállás és a csapatszellem. A célunk egy jó közösség kialakítása volt, de ez hozta a jó eredményt, és szeretnénk az első háromban végezni. A bajnokság egyik legjobb csapatához látogatunk, akik hazai pályán rendkívül veszélyesek. Nagyon jó játékosaik vannak. Minden meccsen győzelmet várok. Mit várhatna mást egy edző? Tudjuk, hogy sokat kell tennünk, ha nyerni akarunk! Sajnos több meghatározó játékosunk is hiányzott már a hétvégén is, sajnos ők most sem lesznek. Aki biztos, hogy nem lesz: Sulcz sérült és Czigler külföldi munkán van. Vannak még kérdőjelek, remélem, ők a héten rendben lesznek.

Vármegyei II. osztály, 9. forduló, 2024. október 20. (vasárnap), 15.00:

Somos VSE-Építők KC

Oláh Teofil, a Somos VSE játékos-edzője: – Eddigi eredményeinkkel nem vagyok maradéktalanul elégedett. Tudjuk jól, mikor, hol és miben hibáztunk, nagyon remélem, hogy ezeket ki tudjuk javítani és kevesebb mérkőzés után lesz hiányérzetünk. A célunk továbbra is a dobogó, szeretnénk a szezon végén minél fényesebb érmet a nyakunkban, amihez minden feltétel adott, igazából rajtunk múlik, de bízom a csapatban. Sok mindent nem tudok az ellenfélről, újjáalakult csapatuk van, sok új igazolással. Biztos vagyok benne, hogy az Építők is, mint minden más csapat, presztízst csinál ebből a mérkőzésből. Amivel nincs is semmi probléma, remélem, sportszerű mérkőzésen, begyűjtjük mind a három bajnoki pontot. Eddig nem tudok hiányzóról, de ez mindig a meccs előtt derül ki.

Tarlósi Milán, az Építők KC vezetőedzője: – Nagyon jó meccset játszottunk a ‘Gyarmattal, az elején, ha jobban figyelünk, szerintem el is dönthettük volna, de így lett végig izgalmas a mérkőzés és szerencsére jól jöttünk ki belőle. Ha nem vesszük elő azt az idegenbeli formát, amit szoktunk, és kellően beleállunk az összecsapásba már az elején, akkor tudunk egy nagyon jó meccset játszani. Azért a hazai csapatot nem kell bemutatni senkinek, én is játszottam sok mindenkivel, sőt voltak edzőim is a csapatból, egyénenként és csapatszinten is jók! Egy nagyon jó pályán, biztos, hogy egy nagyon jó mérkőzés lesz, amiből szeretnénk mi kijönni győztesen! A hiányzó mindig a meccs előtt derül ki, Tőzsér Gabi és Tősér Adrián biztos nem lesz bevethető.

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 9. forduló, 2024. október 20. (vasárnap), 12.00:

Feláldozhatók SE (Karancsság)-Palotási SZSE

Oláh Norbert, a Feláldozhatók SE (Karancsság) vezetőedzője: – Elérkezett az a mérkőzés, ami sorsdöntő számunkra a pontvadászatban. A Kazár elleni vereséget egy jó atyai pofonként kezeljük, amit még szerencsére akkor kaptunk, amikor még a pontok tekintetében belefért. Mindenképp le kell vonni a konzekvenciát a nagyarányú vereségből, és alázattal kell futballoznunk, az ellenfél és a csapatunk iránt is. Sajnos ismét lesznek hiányzóink, amivel sajnos szembe kell néznünk, de ettől függetlenül, akarattal és szívvel, szerintem tisztességesen helyt fogunk tudni állni a Palotás elleni mérkőzésünkön. A csapattól azt várom, hogy a meccsre koncentrálva, határozott játékkal, egymásért küzdve játsszuk le a találkozót. Amennyiben ezt látom a pályán, akkor én már elégedett leszek. Sajnos a hazai pálya ellenére, a sok hiányzónk miatt, azt kell mondanom, hogy a tisztes helytállás a cél. A Palotás csapata egy technikás, sokpasszos játékot játszó csapat, amit edzéseken is tudnak gyakorolni. Sajnos nálunk edzések nincsenek, ezért is gondolom azt, hogy a realitások talaján megmaradva, a döntetlent is sikerként élnénk meg. Sportszerű és jó játékot kívánok mindkét félnek! Hiányzóink előreláthatólag: Oláh Kálmán (csatár), Csonka Kornél (védő), Rusznyák Milán (csatár), illetve a csapat szíve, Csonka Achilles (védő).

Kotasz Gergő, a Palotási SZSE vezetőedzője: Először is, örülök neki, hogy újra fellendült az oldal, mert a játékosoknak jár az elismerés a heti munkájuk után, és úgy gondolom, hogy büszkék lehetnek arra, hogy látják magukat a hét csapatában vagy éppen elnyerik a hét játékosa címet, emellett pedig öröm egy-egy cikket elolvasni. Az eddigi szereplésünk megfelel az elvárásaimnak. Újonnan formálódó csapat vagyunk, tapasztalt játékosokkal a vármegyei első osztályból, akik mellé olyan emberek kerültek, akik hosszú évek után tértek vissza a nagypályás futballhoz. Ez időnként magabiztos játékot eredményez, máskor pedig kiegyensúlyozatlanságot mutat, de bízom benne, hogy a tavasz folyamán ezen javítani tudunk. Elégedetlenség nincs bennem, voltak nagy pillanatok, mint a Kazár elleni három nulláról visszahozott mérkőzés vagy a Karancsberény elleni továbbjutás. Idén sokan elvárnák tőlünk a bajnoki címet, de reális célnak tekintem az első három hely valamelyikének megszerzését. Természetesen, ha megfelelő hozzáállást mutatunk, megfelelő lesz az intenzitás, akarás, és mindenki beáll a sorba, akkor a bajnoki címről is beszélhetünk, de jelenleg ehhez fejlődni kell, nem szabad csak az arcot vagy a régmúltat kivinni a pályára. A legnagyobb cél, hogy úgy nézzünk ki, mint egy csapat a pályán és a harmadik félidőben egyaránt. Számomra is új kihívás a vármegyei harmadosztály, ezért mindig igyekszem információkat gyűjteni a rivális csapatokról. Az ellenfél tabellán elfoglalt első helye biztos nem véletlen, otthon még veretlenek, és olyan csapatokat győztek le, mint a Vanyarc, a Mátramindszent vagy a Bercel, akik szintén magas színvonalat képviselnek, nem lebecsülve a többi ellenfelet sem. Ráadásul az, hogy idegenben játszunk, annak a ténye sem elhanyagolható. Látszott ez a Nógrádsipek ellen is, ahol nem tudtuk kihozni magunkból az elvárt minőséget. Azt várom mindenkitől, aki a pályán lesz, hogy határozottan, taktikai utasításokat betartva, és önfeledten játsszon, mert akkor tudjuk hozni az elvárt eredményt. Hiányzóink többen is vannak: Diviák Gábor, Kajzinger Erik és Fekete Martin még nem épült fel a sérüléséből, Ócsai betegséggel küzd, Jambrich Benjámint hosszú-hosszú időre elvesztettük, Farkas Alex, Fekete Norman pedig egyéb elfoglaltság miatt nem tud velünk lenni a hétvégén. Ennek ellenére bízom abban, hogy a rendelkezésre álló játékosok maximálisan helytállnak majd a következő mérkőzésen, és egy jó focit láthatnak a kilátogató nézők!

Vármegyei III. osztály, Nyugati-csoport, 9. forduló, 2024. október 20. (vasárnap), 15.00:

Patak FC-Szügy SE II

Bella Sándor, a Patak FC vezetőedzője: – Csapatom teljesítményével az eddig lejátszott mérkőzések alapján elégedett vagyok, bár a srácok tudják, hogy egy-két meccsel kapcsolatban vannak kritikáim feléjük, de összességében fegyelmezett a társaság, és a mérkőzések nagy részében meg is valósulnak amiket látni szeretnék. De mindezekre szükségünk is van, hiszen nem titkolt célunk, hogy végig harcban legyünk a bajnoki címért! Egy fontos állomáshoz érkezünk vasárnap, a Szügy csapatát látjuk vendégül, akik ellen személy szerint mindig örömmel meccseltem, mert hasonlóan hozzánk, ők is tiszta, jó focit játszanak. Rutinos játékosok alkotják a keretüket, jól kiegészülve ügyes fiatalokkal. Célunk az, hogy itthon tartsuk a három pontot. Az idén még mindig nagy kerettel tudtunk készülni a mérkőzésekre, bízom benne, hogy most is hasonlóan meglesz a létszámunk. Sérültünk, betegünk tudomásom szerint nincs, így bizakodva várjuk a vasárnapi derbit.

Koplányi Örs, a Szügy SE II vezetőedzője: – Az eddigi szereplésünk nagyon gyenge, fegyelmezetlenek vagyunk, minden poszton van hová fejlődni! Mostani teljesítményünk az ötödik-nyolcadik hely valamelyikére elég! Az ellenfél egy rutinos, összeszokott csapat, nem hiába nyerte meg sorozatosan eddig a bajnokságot! Vasárnap az esélytelenek nyugalmával lépünk pályára, de nem feltartott kézzel! Biztos hiányozni fog: Telek.