2024.09.19.

,,Folyamatosan szeretnék fejlődni”

A vármegyei U16-os bajnokságban a BSE Palóc Farkasok színeiben gólkirályi címet szerző Varga Gábor úgy érzi, mindent megtett csapatáért a szezonban.

Nemrégiben befejeződtek a különféle pontvadászatok vármegyénk labdarúgásában. Az U16-os korcsoportban a BSE Palóc Farkasok gárdája kaparintotta meg a végső elsőséget. Említett csapatból került ki a mezőny gólkirálya is, Varga Gábor személyében, aki tizenkét mérkőzésen negyvenkét alkalommal tudott betalálni. Remek teljesítménye kapcsán szólaltattuk meg az ifjú támadót.

– Hogyan gondol vissza csapata idényére?

– A csapat jól teljesített az egész szezonban – kezdte Varga Gábor. Bár nehéz volt összeszokni, mert kettő korosztályból tevődött össze a társaság, és nem voltak közös edzések sem, de a tavasz végére már mindenki megtalálta egymással az összhangot még így is, ezért is lehettünk eredményesek.

– Mi a véleménye saját játékáról?

– Úgy érzem, az év során a csapatért mindent megtettem a szezonban, és szerencsére sokszor a góljaimmal is hozzá tudtam tenni a győzelemhez.

– Minek lehet köszönhető a gólkirályi cím?

– Szerintem az akaratomnak, a jó technikámnak, és természetesen a csapattársaimnak, akik kiszolgáltak engem a góljaim előtt.

– Mit érez erősségének a pályán és miben kellene még fejlődnie?

– Technikás játékosnak tartom magam, gyorsnak, és szerintem jól is lövök. Amiben fejlődnöm kellene, az a több csapatjáték, a gyorsabb döntéshozatal és a befejezés.

– Ki a példaképe és melyik a kedvenc klubja?

– A példaképem Cristiano Ronaldo és a Real Madridnak szurkolok.

– Nemrégiben úgy döntött, egyesületet vált. Miért határozott így?

– A Talent U17-es csapata keresett meg, hogy mit gondolnék arról, ha náluk folytatnám. Azért jöttem anno ‘Vadkertről Gyarmatra, hogy kipróbáljam magam magasabb osztályban is, most pedig egy újabb kihívás elé szeretnék nézni. Nem csak a megyeiben szeretnék jól teljesíteni, hanem a regionális bajnokságban és a futsalban is. Közben kiderült az is, hogy Szenográdi Péter újra edző bával dolgozhatok, ami plusz motiváció számomra.

– Jelenleg milyen célokat dédelget a labdarúgás kapcsán?

– Rövid távú célom, hogy Talenttel hétről hétre jól szerepeljünk, és mellette folyamatosan szeretnék fejlődni is. Hosszútávú gondolatom pedig, mint minden normális focit szerető gyereknek, hogy minél magasabb osztályban szerepelhessek.