2024.09.20.

Ismét kiosztásra kerül a Filiczki János „Fair Play”-díj

A vármegyei harmadosztály Nyugati-csoportjának legsportszerűbb csapata szerezheti meg az elismerést.

2021 májusában egy sajnálatos tragédia rázta meg megyénk labdarúgást szerető közönségét. Ötvenöt esztendős korában, tragikus hirtelenséggel elhunyt a Kétbodony csupa szív játékosa, Filiczki János. Az egykori sportember jókora űrt hagyott maga után, amikor tehette, a pályán volt.  A hajdani futballista barátja, Bartyik Róbert és társa, Doman Antal tavaly ilyenkor egy nemes gesztusra adta a fejét, úgy határoztak, cimborájuk emléke előtt tisztelegve, a 2022-es évtől kezdődően megalapítják a Filiczki János „Fair Play-díjat. Legelső alkalommal a Patak FC érdemelte ki az elismerést.

Mint a szervezőtől megtudtuk, a kritériumok nem változtak a korábbiakhoz képest. Egy sárga lapos figyelmeztetés egy, egy piros kártya begyűjtése három, egy ki nem állás pedig öt büntetőpontot jelent, az a klub pedig, amely nincs benne weboldalunk támogatói rendszerében, nyolc egységnyi plusszal indul. Értelemszerűen, az a társulat kapja meg a megtisztelő címet, illetve az ezzel járó emlékplakettet és pénzjutalmat, amelyik a legkevesebb mérőszámmal rendelkezik.

Az ötletgazda arra kéri régiónk focijának követőit, csatlakozzanak hozzá, és amennyiben úgy érzik, bármilyen formában szeretnék támogatni ezt a kezdeményezést, lépjenek vele kapcsolatba (06202973182). Természetesen weboldalunk is az elgondolás mellé állt, hiszen egy kalapemelést érdemlő elképzelésről van szó, melynek reményeink szerint jó darabig lesz folytatása.

Bartyik Róbert: – Mivel az idei szezon befejeződött, ezért hamarosan kiosztásra kerül a Filiczki János Fair Play-díj, amiért véleményem szerint ebben az idényben is igazán megérte sportszerűnek lenni. A kidolgozott pontrendszert a Nógrádifutball.hu hamarosan összesíti, majd kiderül, ki kapja ezt az összeget és melyik csapat felel meg legjobban a követelményeknek. Arra kérem a mezőny csapatait, a tavaszi félévvel kapcsolatos támogatásokat mielőbb rendezzék, hiszen ez a tétel is fontos kritériumot jelent a végelszámolásnál. Mi már megtettük! Bízom benne, lesz majd respektje ennek a kezdeményezésnek, és büszke lehet rá az az egyesület, amelyik a magáénak tudhatja ezt a díjat. Ezúton szeretném megköszönni az eddigi adakozóknak a hozzájárulást, a díj átadásakor természetesen meg lesznek említve, hacsak nem kérték az anonimitást, mert ilyen is volt. Örülök, hogy kedves barátom legalább így velem, velünk lehet még egy kicsit. Köszönöm!